Dr. Öğr. Üyesi BELMA ŞENOL YILMAZ


Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Temel Bilimler

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Eğitim Bilgileri

2014 - 2020

2014 - 2020

Doktora

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyomühendislik, Türkiye

2000 - 2004

2000 - 2004

Yüksek Lisans

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Doktora

Glutensiz gıda üretimi amaçlı, prolil endopeptidaz (PEP) enziminin üretilmesi, saflaştırılması ve karakterizasyonu Sürdürülebilir Kalkınma

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyomühendislik

2004

2004

Yüksek Lisans

Simit yapımında uygun üretim koşullarının belirlenmesi ve besinsel lif kaynaklarının simit kalitesi üzerine etkileri

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Araştırma Alanları

Temel Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2005 - Devam Ediyor

2005 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2009 - Devam Ediyor

2009 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Etkili ve Güzel Konuşma

Gıda İşleme Hijyen ve Sanitasyon

Gıda Analizi

Görsel Sanatlar

Tahıl İşleme Teknolojisi

Ticari Matematik

Matematik

Gıda Kalite Sistemleri ve Yönetimi

Süt İşleme Teknolojisi

Gıda Ambalajlama ve Depolama Teknikleri

Görsel Sanatlar

Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi

Beslenme İlkeleri

Et İşleme Teknolojisi

Proje Hazırlama ve Değerlendirme

Gıda Ambalajlama ve Depolama Teknikleri

Gıda İşleme İlkeleri - II

İngilizce - I

İşçi Sağlığı ve Güvenliği

İngilizce - II

Temel Bilgisayar Bilimleri

Temel Bilgisayar Bilimleri

Yönlendirilmiş Çalışma

Gıda Mevzuatı ve Kalite Güvence - II

Bilgisayara Giriş

Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı

Enstürmental Analiz

Gıda Mevzuatı ve Kalite Güvence - I

Yönlendirilmiş Çalışma - I

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı

Bilgisayar Uygulamaları

Ürünlerin Muhafaza, Ambalaj ve Taşınması

İngilizce - I

Toplam Kalite Yönetimi

Seçmeli Ders (Beden Eğitimi)

Fabrika Donanımı ve Proses Kontrol

Temel Bilgisayar Bilimleri

İngilizce - II

Bilgisayar Uygulamaları

Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı

Bilgisayar Uygulamaları - II

Bilgisayar Uygulamaları - I

Bilgisayar Büro Programları

Gıda Teknolojisi - II

Bilgisayar - II

Gıda Mikrobiyolojisi

Eğlence Ve Tatil Yönetimi

Bilgisayar - I

Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı

Bilgisayar Kullanımı

Kitaplar

2022

2022

1. Gıda Ambalajlama

ŞEKER İ. T., ŞENOL YILMAZ B.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, ŞANLIBABA Pınar, GÜÇER Yalçın, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.145-170, 2022