WIN EURASIA FUAR KATILIMI
- Etkinlik Kategorisi: Öğrenci Kulübü ve Toplulukları Faaliyeti
- Etkinlik Türü: Sergi
- Etkinlik Organizasyonu Yılı: 2026
- Katılımcı Sayısı: 40
-
Özet:
Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren SCÜ CIGRE Öğrenci Kulübü, geleceğin mühendislerini sektörün önde gelen temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor.
Dr. Öğr. Üyesi Mikail Pürlü’nün rehberliğinde; elektrik-elektronik, endüstri, bilgisayar, mekatronik ve makine mühendisliği bölümlerinden oluşan 35 kişilik öğrenci grubu, Elektrik Mühendisleri Derneği (ETMD) sponsorluğunda bu yıl 32’ncisi düzenlenen WIN EURASIA – Uluslararası Otomasyon ve Makine Teknolojileri Fuarı’na katıldı.
“Otomasyonda Daha İleriye” mottosuyla gerçekleştirilen; 6 salonda, 14 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı markanın yer aldığı fuarda SCÜ CIGRE Öğrenci Kulübü üyeleri, otomasyon sistemlerinden endüstriyel makinelere, robotik uygulamalardan elektrik-elektronik teknolojilerine kadar birçok yeniliği yakından inceleme fırsatı buldu. Fuar süresince öğrenciler; sektörün güncel uygulamalarını yerinde gözlemleyerek, farklı mühendislik disiplinlerinin bir arada çalıştığı teknolojileri deneyimleme ve alanında uzman mühendislerle birebir iletişim kurma imkânı elde etti.
Katılımcı öğrenciler fuarın kendilerine kattığı deneyimi şu sözlerle ifade etti:
“Derslerde öğrendiğimiz teorik bilgilerin İstanbul’da gelişmiş robotik sistemlere ve endüstriyel uygulamalara dönüşmüş hâlini görmek çok değerli bir deneyimdi. Sektör lideri firmaların mühendisleriyle doğrudan iletişim kurmak, mesleğimize ve geleceğimize dair yeni bakış açıları kazanmamızı sağladı.”
Fuar katılımı hakkında değerlendirmelerde bulunan SCÜ CIGRE Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Pürlü ise şunları söyledi:
“Farklı mühendislik disiplinlerinden öğrencilerimizin bir araya gelerek sektörün gelişmelerini yakından takip etme fırsatı buldular. Geleceğin mühendislerinin eğitim hayatları sırasında sektörle erken dönemde buluşmaları ve deneyim kazanmaları bizim için çok kıymetli. Bu değerli organizasyonda emeği geçen ETMD Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Esra Sargın’a, ETMD ve WIN EURASIA ekibine teşekkür ederim.”
Teknik gezi; fuar alanının incelenmesi, Güç Aktarımı ve Enerji Verimliliği Sahnesi’ndeki oturumların takip edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tamamlandı.