Öğr.Gör. ÖZLEM AKIN


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Eğitim Bilgileri

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi, Türkiye

2001 - 2004

2001 - 2004

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği, Türkiye

1999 - 2001

1999 - 2001

Ön Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm Otel İşletmeciliği, Türkiye

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2021

2021

Eğiticinin Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

2019

2019

Gıda Güvenliği ve Denetim Eğitimi

Kalite Yönetimi

Gıda Güvenliği Derneği

2014

2014

Beden Dili Eğitimi

Kişisel Gelişim

Rodos Grup Eğitim ve Kariyer Hizmetleri

2014

2014

Güzel Konuşma ve Diksiyon Eğitimi

Kişisel Gelişim

Rodos Grup Eğitim ve Kariyer Hizmetleri

2014

2014

Etkili İletişim Eğitimi

Kişisel Gelişim

Rodos Grup eğitim ve Kariyer Hizmetleri

2007

2007

TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi Eğitimi

Kalite Yönetimi

abTUR Proje Danışmanlık Eğitim Merkezi

2005

2005

ISO 9001:2000, HACCP Eğitimi

Kalite Yönetimi

Ayna Kalite Danışmanlık Eğitim Merkezi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2006 - 2014

2006 - 2014

Öğretim Görevlisi

Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2004 - 2006

2004 - 2006

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Şebinkarahisar Myo, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2014 - 2016

2014 - 2016

Yüksekokul Müdür Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm İşl. Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşl. Ve Otelcilik Y.O.

2004 - 2014

2004 - 2014

Bölüm Başkanı

Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2006 - 2007

2006 - 2007

MYO Müdür Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Şebinkarahisar Myo, Şebinkarahisar Myo

Akademi Dışı Deneyim

2004 - 2004

2004 - 2004

Rezervasyon memuru

Şirket, Magic Life Water World Imperial, Antalya , Rezervasyon

2004 - 2004

2004 - 2004

Önbüro sorumlusu

Magic Life Water World Imperial

2003 - 2003

2003 - 2003

Resepsiyonist

Şirket, World Of Wonders Hotel Kiriş, Antalya , Önbüro

2003 - 2003

2003 - 2003

Rezervasyon personeli

Magic Life Classic Kiriş

2002 - 2002

2002 - 2002

Servis Elemanı

Şirket, Kemer Türkiz Otel , Antalya , F&B

2002 - 2002

2002 - 2002

F&B personeli

Türkiz Otel Kemer

2001 - 2001

2001 - 2001

TUR OPERATÖRLÜĞÜ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB, Esmeralda A Grubu Seyahat Acentası, Ankara , Operasyon

2001 - 2001

2001 - 2001

Önbüro elemanı-Resepsiyonist

World of Wonders

2000 - 2000

2000 - 2000

SATIŞ ELEMANI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB, T.H.Y. A Grubu Seyahat Acentası, Sivas , Biletleme Satış

2000 - 2000

2000 - 2000

Satış elemanı

Esmeralda A grubu seyahat acentası

1999 - 1999

1999 - 1999

Satış elemanı

Sivas Türk Hava Yolları A grubu seyahat acentası

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri ve Uygulamaları - I

Lisans

Lisans

Servis Bilgisi - I

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Servis ve Bar Uygulamaları

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri ve Uygulama - II

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri ve Uygulamaları - II

Lisans

Lisans

Genel Turizm

Lisans

Lisans

İçki Teknolojisi ve Bar Yönetimi

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri ve Uygulama - II

Lisans

Lisans

İçki Teknolojisi ve Bar Yönetimi

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Servis ve Bar Uygulamaları

Lisans

Lisans

Genel Turizm

Lisans

Lisans

İçki Teknolojisi ve Bar Yönetimi

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri ve Uygulama - I

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş

Lisans

Lisans

Kokteyl Hazırlama

Lisans

Lisans

Restoran Yönetimi ve Menü Planlama

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri ve Uygulama - I

Lisans

Lisans

Kokteyl Hazırlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Otel İşletmeciliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Otel İşletmeciliği

Lisans

Lisans

Genel İletişim

Lisans

Lisans

Oryantasyon Eğitimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Ön Büro Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Kat Hizmetleri Yönetimi Ii

Ön Lisans

Ön Lisans

Odalar Bölümü Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - I

Ön Lisans

Ön Lisans

İngilizce - III

Ön Lisans

Ön Lisans

Ön Büro İşlemleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Ön Büro Kat Hizmetleri Otomasyonu I

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği I

Ön Lisans

Ön Lisans

Seyahat Acenteciliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Kongre Ve Fuar Yönetimi

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2009

2009

Meslek Yüksekokullarında Uygulanan Öğretim İlke ve Yöntemleri

AKIN Ö., ARSLAN F., YILDIZ O., KARA M., Tahran Ö., Kılıçaslan M.

UMYOS'09 I.Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009

Kitap & Kitap Bölümleri

2021

2021

Yiyecek İçecek İşletmelerinde İçeceklerin Depolanması

Akın Ö.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın alma ve Depolama, Erkan Sağlık,Muhammed yıldız, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.121-139, 2021

2020

2020

Akdeniz Bölgesi

Akın Ö.

Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli lezzetler, Mustafa IŞKIN, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.17-62, 2020

2020

2020

Sivas Yıldızdağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi

Yıldız M., Akın Ö.

Türkiye'nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, SAĞLIK ERKAN, TUNA MUHARREM, Editör, EĞİTİM KİTABEVİ YAYINLARI, Konya, ss.417-426, 2020

2016

2016

Çalışma Ortamı Protokolü

AKIN Ö.

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Erkan SAĞLIK, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, ss.150-170, 2016

2016

2016

Turizm Endüstrisi ve Turizm İşletmeleri

AKIN Ö.

Otel İşletmeciliği, Erkan SAĞLIK, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, ss.1-24, 2016

2016

2016

Otel İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama İşlemleri

AKIN Ö.

Otel İşletmeciliği, Erkan SAĞLIK, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, ss.280-300, 2016