Balık ve Kabukluların Viral Hastalıkları


Işıdan H. , Sözdutmaz İ., Turan T. , Atasoy M. O.

Balık Hekimliği, Prof. Dr. Ender Yarsan, Editör, Güneş Kitabevi, Ankara, ss.221-252, 2020

  • Basım Tarihi: 2020
  • Yayınevi: Güneş Kitabevi
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Sayfa Sayıları: ss.221-252
  • Editörler: Prof. Dr. Ender Yarsan, Editör

Özet

Su ürünleri yetiştiriciliğinin temel amaçları; başta gıda üretimi olmak üzere süs veya akvaryum balıkçılığı, stok takviyesi ve/veya balıklandırma, sportif balıkçılık, türlerin korunması ve bilimsel çalışmalar olarak özetlenebilir. Diğer taraftan yetiştiricilik çalışmalarının artmasıyla birlikte balık hastalıklarının önemi de artmıştır. Bu bölümde balık yetiştiriciliğinin en önemli problemlerinin başında gelen ve Türkiye’de görülen veya görülme ihtimali olan, balık ve kabukluların önemli viral hastalıkları ele alınmıştır