Metrikler
Biyografi
Ankara, Çankaya doğumlu olan Evrim Yıldız, Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden mezun olmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans eğitimini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde bitirmiştir. Aynı alanda Yüksek Lisans derecesini Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde, doktora derecesini ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde tamamlamıştır. Çeşitli otel ve restoranlarda endüstriyel mutfak deneyimi bulunmaktadır. 2019 yılından bu yana Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmekte olup turizm ve gastronomi alanında çalışmaları bulunmaktadır.
Eğitim Bilgileri
2020 - 2024
2020 - 2024Doktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2013 - 2017
2013 - 2017Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
3 Boyutlu Yazıcılar ile Üretilmiş Yiyeceklerin Tüketiciler Tarafından Değer-Tutum-Davranış Modellemesi Kapsamında Değerlendirilmesi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019
2019Yüksek Lisans
Yiyecek - İçecek Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Mesleklerine Bakış Açıları
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2020
2020Temel Uzaktan Eğitim Sertifikası
Mesleki Eğitim
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi
2017
2017Pedagojik Formasyon Eğitimi
Mesleki Eğitim
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
2015
2015Bilişim Teknolojileri Donanım Destek Elemanı
Bilişim
Çizgi Tagem
2014
2014Şef (Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri) Hijyen Eğitimi
Mesleki Eğitim
Antalya/Alanya Halk Eğitimi Merkezi
2013
2013Ustalık Belgesi
Mesleki Eğitim
Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Potansiyel Tüketicilerin 3D Baskılı Yiyeceklere Yönelik Algılarının Davranışsal Niyete Etkisi: Çeşitlilik Arayışının Düzenleyici Rolü
YILDIZ E., BUYRUK L.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.12, sa.1, ss.353-374, 2024 (Hakemli Dergi)
2022
2022Neofobi, Neofili ve Çeşitlilik Arayışının Restoranlarda Müşterilerin Gıda Atık Davranışı Üzerine Etkisi
GÜNEREN E., HÖKELEKLİ N. A., YILDIZ M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.4, ss.3193-3212, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
2020Gastronomi Alanındaki Trendlere Bir Bakış
Yıldız M., Yılmaz M.
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi , sa.5, ss.19-35, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Türkçe Alanyazında Sous Vide Yöntemi (Sous Vide Technique in Turkish Literature)
YILDIZ M., YILMAZ M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.3, ss.2318-2336, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Türkiye’de Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi
YILDIZ M., YILMAZ M.
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi , 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Yiyecek – İçecek Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Mesleklerine Bakış Açıları
Yıldız M., Aslan Z.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.2, ss.1124-1141, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2022
2022Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
YILDIZ M., HÖKELEKLİ N. A., ŞİMŞEK Ç.
2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu, Konya, Türkiye, 23 - 25 Eylül 2022
2018
2018The Evaluation of Caricature Themed Restaurant Attributes
Güzel B., İşçi C., Kuznek E., Abiş A. D., Yıldız M., Baydar R., et al.
Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2018, ss.29-40
Kitap & Kitap Bölümleri
2023
2023Turizmde Sosyal Medyanın Yeri ve Önemi
YILDIZ E., HÖKELEKLİ N. A.
Disiplinlerarası Sosyal Ağ Çalışmaları, Acar Nihal, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.117-154, 2023
2022
2022Sivas Mutfağında Yardımcı Yemekler
Yıldız M.
Uygulamalı Sivas Mutfağı, Yıldız,Alim; Koç,Hakan, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.120-165, 2022
2022
2022Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
YILDIZ M., HÖKELEKLİ N. A.
Multidisipliner Yönüyle Gastronomi Alanında Güncel Çalışmalar, Seçim, Yılmaz; Kavacık Zafer, Saadet; Uslu, Cemil, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.25-43, 2022
2021
2021Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama
Sağlık E. (Editör), Yıldız M. (Editör)
Eğitim Yayınevi, Konya, 2021
2021
2021Yiyecek İçecek İşletmelerinde Depo Takip ve Otomasyon Sistemleri
Yıldız M., Sağlık E.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Erkan Sağlık,Muhammed Yıldız, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.141-156, 2021
2020
2020