Öğr.Gör.Dr. EVRİM YILDIZ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

30

H-İndeks (WoS)

1

Açık Erişim

2

Biyografi

Ankara, Çankaya doğumlu olan Evrim Yıldız, Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden mezun olmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans eğitimini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde bitirmiştir. Aynı alanda Yüksek Lisans derecesini Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde, doktora derecesini ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde tamamlamıştır. Çeşitli otel ve restoranlarda endüstriyel mutfak deneyimi bulunmaktadır. 2019 yılından bu yana Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmekte olup turizm ve gastronomi alanında çalışmaları bulunmaktadır.

Eğitim Bilgileri

2020 - 2024

2020 - 2024

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2017 - 2019

2017 - 2019

Yüksek Lisans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2013 - 2017

2013 - 2017

Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

3 Boyutlu Yazıcılar ile Üretilmiş Yiyeceklerin Tüketiciler Tarafından Değer-Tutum-Davranış Modellemesi Kapsamında Değerlendirilmesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2019

2019

Yüksek Lisans

Yiyecek - İçecek Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Mesleklerine Bakış Açıları

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2020

2020

Temel Uzaktan Eğitim Sertifikası

Mesleki Eğitim

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi

2017

2017

Pedagojik Formasyon Eğitimi

Mesleki Eğitim

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Eğitim Fakültesi

2015

2015

Bilişim Teknolojileri Donanım Destek Elemanı

Bilişim

Çizgi Tagem

2014

2014

Şef (Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri) Hijyen Eğitimi

Mesleki Eğitim

Antalya/Alanya Halk Eğitimi Merkezi

2013

2013

Ustalık Belgesi

Mesleki Eğitim

Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gastronomide İşbaşı Eğitimi Uygulamaları - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Türk Mutfak Sanatları - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Yöresel Mutfaklar

Lisans

Lisans

Osmanlı Mutfağı

Lisans

Lisans

Türk Mutfağı

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Türk Mutfağı

Lisans

Lisans

Gastronomide İşbaşı Eğitimi Uygulamaları - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Türk Mutfak Sanatları - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - II

Lisans

Lisans

Soğuk Mutfak

Lisans

Lisans

Mutfak Uygulamaları - II

Lisans

Lisans

İleri Mutfak Uygulamaları

Lisans

Lisans

Osmanlı Mutfağı

Lisans

Lisans

Sağlık Otelcilik Uygulamaları

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - I

Lisans

Lisans

Mutfak Uygulamaları - I

Lisans

Lisans

Gastronomide İşbaşı Eğitimi Uygulamaları - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - II

Lisans

Lisans

Sağlık Otelcilik Uygulamaları

Lisans

Lisans

Gastronomide İşbaşı Eğitimi Uygulamaları - I

Lisans

Lisans

İş Güvenliği ve Emniyet

Lisans

Lisans

Soğuk Mutfak

Lisans

Lisans

Türk Mutfağı

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme - II

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme - II

Lisans

Lisans

İş Güvenliği ve Emniyet

Lisans

Lisans

Soğuk Mutfak

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme - I

Lisans

Lisans

Soğuk Mutfak

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme - I

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2022

2022

Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma

YILDIZ M., HÖKELEKLİ N. A., ŞİMŞEK Ç.

2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu, Konya, Türkiye, 23 - 25 Eylül 2022

2018

2018

The Evaluation of Caricature Themed Restaurant Attributes

Güzel B., İşçi C., Kuznek E., Abiş A. D., Yıldız M., Baydar R., et al.

Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2018, ss.29-40 Creative Commons License

Kitap & Kitap Bölümleri

2023

2023

Turizmde Sosyal Medyanın Yeri ve Önemi

YILDIZ E., HÖKELEKLİ N. A.

Disiplinlerarası Sosyal Ağ Çalışmaları, Acar Nihal, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.117-154, 2023

2022

2022

Sivas Mutfağında Yardımcı Yemekler

Yıldız M.

Uygulamalı Sivas Mutfağı, Yıldız,Alim; Koç,Hakan, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.120-165, 2022

2022

2022

Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma

YILDIZ M., HÖKELEKLİ N. A.

Multidisipliner Yönüyle Gastronomi Alanında Güncel Çalışmalar, Seçim, Yılmaz; Kavacık Zafer, Saadet; Uslu, Cemil, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.25-43, 2022

2021

2021

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Depo Takip ve Otomasyon Sistemleri

Yıldız M., Sağlık E.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Erkan Sağlık,Muhammed Yıldız, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.141-156, 2021

2020

2020

Marmara Bölgesi

Yıldız M.

Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler, IŞKIN MUSTAFA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, ss.447-484, 2020


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1