Eğitim Bilgileri
2019 - 2024
2019 - 2024Doktora
Erciyes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye
2013 - 2018
2013 - 2018Yüksek Lisans
Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Türkiye
2007 - 2011
2007 - 2011Lisans
Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
FARKLI GİBBERELLİK ASİT (GA3) VE MİKORİZA (Glomus spp.) DOZLARININ PATATES (Solanum tuberosum L.) MİNİ YUMRULARININ ÇOĞALTIMINA ETKİLERİ
Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü
Araştırma Alanları
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği ve Islahı
Akademik Ünvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2021 - 2024
2021 - 2024MYO Müdür Yardımcısı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Özel Gıdalar Teknolojisi
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
İş Sağlığı ve Güvenliği
Aromatik Bitkiler
Gıda Ambalajlama
Gıda Mevzuatı ve Gıda Güvenliği
Et İşleme Teknikleri
Çevre Güvenliği
Genel Biyoloji
Hububat İşleme Teknikleri
Beslenme İlkeleri
Reklamcılık
Meyve Sebze İşleme Teknikleri
Gıda Endüstrisi Makineleri
Üniversite Kültürü
Yağ İşleme Teknikleri
Turizm ve Tanıtım
Gıda Kalite Kontrol
Gıda İşletmeciliği
Gıda Katkı Maddeleri
İstatistik
Beslenme İlkeleri
Örnek Olay Analizi
Marka Yönetimi
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
İş Etiği
İş Sağlığı ve İş Güvenliği
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
Türk Dili - II
Kalite Yöetim Sistemleri
İngilizce - II
Makaleler
Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)
2024
20241. The Effects of Different GA3 and Mycorrhiza Dosages on Mini Tuber Production in Potatoes
DİNÇEL B., YILMAZ G.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.12, sa.4, ss.619-624, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Investigating the crucial role of salicylic acid and harvest time on the yield and essential oil composition in sage (Salvia officinalis L.)
Dinçel B., BEYZİ E.
Journal of Plant Nutrition
, cilt.47, sa.19, ss.3179-3193, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20213. Mor ve Turuncu Tatlı Patates Diyet Lif Konsantrelerinin Sucukta Kullanım Olanaklarının Araştırılması
GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E., DİNÇEL B., CAN Ö. P.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.9, ss.1679-1685, 2021 (Hakemli Dergi)
2018
20184. Determination of Heavy Metal Levels in Echium italicum L. Plants
Uçar Sözmen E., Özyazıcı M. A., Özel S., Karaköy T., Öktüren Asrı F., Kütük Dinçel N. G., et al.
Notulae Scientia Biologicae
, cilt.10, sa.3, ss.424-429, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
20185. Comparative study of in vitro antioxidant, acetylcholinesterase and butyrylcholinesterase activity of alfalfa (Medicago sativa L.) collected during different growth stages
ERUYGUR N., DİNÇEL B., KÜTÜK DİNÇEL N. G., Ucar E.
OPEN CHEMISTRY
, cilt.16, sa.1, ss.963-967, 2018 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. FARKLI KOŞULLARDA SATIŞA SUNULAN VE PAKETLENEN KİMYONLARDA (CUMİNUM CYMİNUM L.) AFLATOKSİN KALINTISININ VE UÇUCU YAĞ ORANLARININ TESPİTİ
BEDİR M. D., DİNÇEL B., YOKUŞ A., Görevin K.
SIVAS CUMHURIYET UNIVERSITY INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 04 Temmuz 2025, cilt.3, ss.784-788, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. SYNTHESIS OF IRON NANOPARTICLES WITH TARRAGON (ARTEMISIA SPP.) EXTRACT AND DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY
DİNÇEL B., KÜTÜK N.
INTERNATIONAL 6th BURSA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2024
20243. DETERMINATION OF ANTIOXIDANT CONTENT OF GREEN TEA (CAMELLIA SINENSIS) PLANT
DİNÇEL B.
INTERNATIONAL 6th BURSA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2022
20224. "DETERMINATION OF ESSENTIAL OIL RATIO AND ESSENTIAL OIL COMPONENTS OF LAVANDER (LAVANDULA ANGUSTİFOLİA MİLL.) PRODUCED IN DIFFERENT LOCATIONS IN SIVAS PROVINCE," ICONFOOD’22 International Congress on Food , vol.1, Sivas, Turkey, pp.271-276, 2022
DİNÇEL B., DAŞTAN T., AYDIN Y.
ICONFOOD'22, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2022, cilt.1, ss.271-276, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. SİVAS İLİNDE FARKLI LOKASYONLARDA ÜRETİMİ YAPILAN LAVANDERİN (LAVANDULA ANGUSTİFOLİA MİLL.) UÇUCU YAĞ ORANININ VE UÇUCU YAĞ BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
Dinçel B., Daştan T., Aydın Y.
ICONFOOD’22 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, cilt.1, ss.271-276
2021
20216. Mor ve Turuncu Renkli Tatlı Patateslerden Nişasta Üretim Olanaklarının Araştırılması
GÖKSEL SARAÇ M., DİNÇEL B., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A.
International Congress on Sciences and Engineerıng for Sustainability 2021, İstanbul, Türkiye, 16 Nisan 2021, ss.153-154
2019
20197. LAVANTANIN SİVAS EKOLOJİK ŞARTLARINDA UÇUCU YAĞ ORANIN VE KOMPOZİSYONUNUN BELİRLENMESİ
DİNÇEL B., GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E.
ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFICRESEARCHES, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2019, ss.357-365, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. The Determination of Heavy Metal Levels in Echium italicum that is an Important Medicinal and Aromatic Plant
UÇAR SÖZMEN E., ÖZYAZICI M. A., KARAKÖY T., ÖKTÜREN ASRİ F., KÜTÜK DİNÇEL N. G., DİNÇEL B.
1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies, Tokat, Türkiye, 2 - 04 Kasım 2017, ss.168, (Özet Bildiri)
2017
20179. Determination Of Heavy Metal Levels Of Sugar Beet Plant And Soil Collected From Different Regions
UÇAR SÖZMEN E., KÜTÜK DİNÇEL N. G., DİNÇEL B., ÖZYAZICI M. A., ÖKTÜREN ASRİ F., ERUYGUR N.
4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON COMPUTATIONALAND EXPERIMENTAL SCIENCE AND ENGINEERING(ICCESEN-2017), Antalya, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.854, (Özet Bildiri)
2017
201710. Comparative Study Of İn Vitro Antioxidant, Acetylcholinesterase And Butyrylcholinesterase Activity Of Medicago Sativa Collected During Different Growth Stages
ERUYGUR N., DİNÇEL B., KÜTÜK DİNÇEL N. G., UÇAR SÖZMEN E.
4th International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. Production Techniques of Madimak Tea (Polygonum cognatum Meissn)
HASTAOĞLU E., GÖKSEL SARAÇ M., DİNÇEL B.
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. TIBBİ AÇIDAN DEĞERLİ BİR TÜR: Salvia officinalis L.
DİNÇEL B.
Bitki Metaryali ve Yetiştiriciliğinde Aktüel Çalışmalar, YÜCEDAĞ CENGİZ, ÇİÇEK NURAY, Editör, İKSAD, ss.227-243, 2024
Desteklenen Projeler
2021 - 2022
2021 - 2022Sivas'ta Farklı Lokasyonlarda Üretilen Lavantanın Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması ve Elde Edilen Hidrolatın Farklı Alanlarda Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Dinçel B., Daştan T., Aydın Y. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022Endüstriyel Meyve Atıklarından Uçucu Yağ ve Gıda Takviyesi Ürün Hammaddesi Üretimi Olanaklarının Araştırılması
Şirket
Dinçel B. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Ultrason ve Mikrodalga Uygulamaları İle Tatlı Patates Çeşitlerinden (Mor ve Turuncu) Nişasta Üretimi ve Model Ürün Salamda Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Göksel Saraç M. (Yürütücü), Dinçel B., Karaoğlan H. A., Hastaoğlu E.
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2022
Mayıs 2022Tıbbi laboratuvar tekniklerinde Güncel yaklaşımlar ve Meslek Hayatı
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Durna Daştan S., Aydın Y., Daştan T., Eyinç A., Dinçel B., Batır G. G.
Sivas, Türkiye