Öğr. Gör. Dr. BURAK DİNÇEL


Yıldızeli Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Ziraat Mühendisliği


Avesis Araştırma Alanları: Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği ve Islahı


Yayınlardaki İsimler: Dinçel Burak

Metrikler

Yayın

17

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

2

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

9

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

3

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

3

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2024

2019 - 2024

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye

2013 - 2018

2013 - 2018

Yüksek Lisans

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Türkiye

2007 - 2011

2007 - 2011

Lisans

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

FARKLI GİBBERELLİK ASİT (GA3) VE MİKORİZA (Glomus spp.) DOZLARININ PATATES (Solanum tuberosum L.) MİNİ YUMRULARININ ÇOĞALTIMINA ETKİLERİ

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü

Araştırma Alanları

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği ve Islahı

Akademik Ünvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2021 - 2024

2021 - 2024

MYO Müdür Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Özel Gıdalar Teknolojisi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği

Aromatik Bitkiler

Gıda Ambalajlama

Gıda Mevzuatı ve Gıda Güvenliği

Et İşleme Teknikleri

Çevre Güvenliği

Genel Biyoloji

Hububat İşleme Teknikleri

Beslenme İlkeleri

Reklamcılık

Meyve Sebze İşleme Teknikleri

Gıda Endüstrisi Makineleri

Üniversite Kültürü

Yağ İşleme Teknikleri

Turizm ve Tanıtım

Gıda Kalite Kontrol

Gıda İşletmeciliği

Gıda Katkı Maddeleri

İstatistik

Beslenme İlkeleri

Örnek Olay Analizi

Marka Yönetimi

Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı

İş Etiği

İş Sağlığı ve İş Güvenliği

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı

Türk Dili - II

Kalite Yöetim Sistemleri

İngilizce - II

Makaleler

Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. FARKLI KOŞULLARDA SATIŞA SUNULAN VE PAKETLENEN KİMYONLARDA (CUMİNUM CYMİNUM L.) AFLATOKSİN KALINTISININ VE UÇUCU YAĞ ORANLARININ TESPİTİ

BEDİR M. D., DİNÇEL B., YOKUŞ A., Görevin K.

SIVAS CUMHURIYET UNIVERSITY INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 04 Temmuz 2025, cilt.3, ss.784-788, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. SYNTHESIS OF IRON NANOPARTICLES WITH TARRAGON (ARTEMISIA SPP.) EXTRACT AND DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY

DİNÇEL B., KÜTÜK N.

INTERNATIONAL 6th BURSA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. DETERMINATION OF ANTIOXIDANT CONTENT OF GREEN TEA (CAMELLIA SINENSIS) PLANT

DİNÇEL B.

INTERNATIONAL 6th BURSA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Mor ve Turuncu Renkli Tatlı Patateslerden Nişasta Üretim Olanaklarının Araştırılması

GÖKSEL SARAÇ M., DİNÇEL B., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A.

International Congress on Sciences and Engineerıng for Sustainability 2021, İstanbul, Türkiye, 16 Nisan 2021, ss.153-154

2019

2019

7. LAVANTANIN SİVAS EKOLOJİK ŞARTLARINDA UÇUCU YAĞ ORANIN VE KOMPOZİSYONUNUN BELİRLENMESİ

DİNÇEL B., GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E.

ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFICRESEARCHES, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2019, ss.357-365, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. The Determination of Heavy Metal Levels in Echium italicum that is an Important Medicinal and Aromatic Plant

UÇAR SÖZMEN E., ÖZYAZICI M. A., KARAKÖY T., ÖKTÜREN ASRİ F., KÜTÜK DİNÇEL N. G., DİNÇEL B.

1st International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies, Tokat, Türkiye, 2 - 04 Kasım 2017, ss.168, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Determination Of Heavy Metal Levels Of Sugar Beet Plant And Soil Collected From Different Regions

UÇAR SÖZMEN E., KÜTÜK DİNÇEL N. G., DİNÇEL B., ÖZYAZICI M. A., ÖKTÜREN ASRİ F., ERUYGUR N.

4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON COMPUTATIONALAND EXPERIMENTAL SCIENCE AND ENGINEERING(ICCESEN-2017), Antalya, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.854, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Comparative Study Of İn Vitro Antioxidant, Acetylcholinesterase And Butyrylcholinesterase Activity Of Medicago Sativa Collected During Different Growth Stages

ERUYGUR N., DİNÇEL B., KÜTÜK DİNÇEL N. G., UÇAR SÖZMEN E.

4th International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Production Techniques of Madimak Tea (Polygonum cognatum Meissn)

HASTAOĞLU E., GÖKSEL SARAÇ M., DİNÇEL B.

International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. TIBBİ AÇIDAN DEĞERLİ BİR TÜR: Salvia officinalis L.

DİNÇEL B.

Bitki Metaryali ve Yetiştiriciliğinde Aktüel Çalışmalar, YÜCEDAĞ CENGİZ, ÇİÇEK NURAY, Editör, İKSAD, ss.227-243, 2024

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1