Eğitim Bilgileri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2014 - 2018
2014 - 2018Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
2011 - 2015
2011 - 2015Öğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2018 - 2019
2018 - 2019MYO Müdür Yardımcısı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2018
2017 - 2018Proje Ekibi Koordinatörlüğü
Gürün Kaymakamlığı, Proje Ekibi Koordinatörlüğü
2007 - 2014
2007 - 2014Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
2009 - 2010
2009 - 2010Üretim Mühendisi ve Sorumlu Yönetici
Bayram Süt Mamülleri ve Meşrubat Sanayi , Üretim Mühendisi ve Sorumlu Yönetici
2006 - 2007
2006 - 2007Kalite Kontrol Sorumlusu
Okumuş Çay ve Gıda Sanayi, Kalite Kontrol Sorumlusu
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Mutfak Planlama
Ön Lisans
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Mutfak Planlama
Yiyecek, İçecek Servisi ve Uygulamaları
Girişimcilik
Mesleki İngilizce - II
Gıda Kimyası
Bitkisel Yağ İşleme Teknolojisi
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Güvencesi
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Fabrika Donanımı ve Proses Kontrol
Makaleler
Tümü (1)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
2025
20251. Differentiation of black tea according to country of origin using the μ-CTE/TD/GC-MS method combined with decision tree-optimizable neural network analysis
OKUYAN N., Yetim H., KESMEN Z.
Journal of the Science of Food and Agriculture
, cilt.105, sa.11, ss.5695-5703, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. DE NOVO ANTIMICROBIAL PEPTIDE DESIGN AGAINST DRUG-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
Kesmen Z., Aydın Ş., Okuyan N., Herdem D.
9th International BAU Drug Design Congress, İstanbul, Türkiye, 29 Kasım - 02 Aralık 2023, ss.117, (Özet Bildiri)
2017
20172. DEMLENMİŞ ÇAYLARDA MİKROHAZNE/TERMAL EKSTRAKTÖR (µ-CTE) VE TERMAL DESORBER (TD) İLE GAZ KROMATOGRAFİSİ/KÜTLE SPEKTROMETRESİNDE (GC/MS) UÇUCU BİLEŞİKLERİN TESPİTİ
YETİM H., OKUYAN N., YETİMAN A. E., KESMEN Z.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 Kasım - 11 Aralık 2017, ss.132, (Özet Bildiri)
2017
20173. Discrimination of the origin of black tea samples: A data mining application
SOYLU B., OKUYAN N., KESMEN Z., YETİM H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Tarihi Şen Lokantası
Okuyan N.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler , Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.316-317, 2022
2022
20222. Refik Restaurant- Beyoğlu
Okuyan N.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler , Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.69, 2022
2022
20223. Ayaspaşa Rus Lokantası
Okuyan N.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler, Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.233-234, 2022
2022
20224. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı
Okuyan N.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler, Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.77, 2022
2022
20225. Uludağ Et Lokantası (İst- Florya)- 1956,
Okuyan N.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler , Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editör, Detay Yayıcılık, Ankara, ss.250-251, 2022
Desteklenen Projeler
2021 - 2021
2021 - 2021Gürün Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Endüstriyel Uygulama Mutfağı Projesi
Kalkınma Ajansı
(Proje Özeti)
Okuyan N., Hançer A.
2014 - 2019
2014 - 2019
Kaçak ve Yerli Çayların Moleküler Tekniklerle Belirlenmesi ve Aromatik Bileşiklerinin Tesbiti Üzerine bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
(Proje Özeti)
Okuyan N., Yetim H.
2016 - 2017
2016 - 2017Bilişim Teknolojileri ile Kontrollü Yönlendirme ve Yükseköğrenimde Kalite Artışı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Okuyan N., Önder M.