Lect. NURULLAH OKUYAN


Gürün Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Aşçılık Programı


WoS Research Areas: Engineering Computing & Technology (Eng), Agriculture & Environment Sciences (Age), Food Science & Technology


Avesis Research Areas: Food Engineering, Food Science, Food Technology

Email: nokuyan@cumhuriyet.edu.tr
Office Phone: +90 0346 715 3558 Extension: 135
Web: http://nurullahokuyan.cumhuriyet.edu.tr/
Address: Gürün Meslek Yüksekokulu 58800 Gürün SİVAS

Education

2021 - Continues

2021 - Continues

Doctorate

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Food Engineering, Turkey

2014 - 2018

2014 - 2018

Postgraduate

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Food Engineering, Turkey

2002 - 2006

2002 - 2006

Undergraduate

Ondokuz Mayis University, Faculty Of Engıneerıng, Department Of Food Engıneerıng, Turkey

Foreign Languages

C1 Advanced

C1 Advanced

English

Academic Positions

2015 - Continues

2015 - Continues

Lecturer

Sivas Cumhuriyet University, Gürün Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

2011 - 2015

2011 - 2015

Lecturer

Sivas Cumhuriyet University, Gürün Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Managerial Experience

2018 - 2019

2018 - 2019

Assistant Director of Vocational School

Sivas Cumhuriyet University, Gürün Meslek Yüksekokulu

Non Academic Experience

2017 - 2018

2017 - 2018

Proje Ekibi Koordinatörlüğü

Gürün Kaymakamlığı, Proje Ekibi Koordinatörlüğü

2007 - 2014

2007 - 2014

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

2009 - 2010

2009 - 2010

Üretim Mühendisi ve Sorumlu Yönetici

Bayram Süt Mamülleri ve Meşrubat Sanayi , Üretim Mühendisi ve Sorumlu Yönetici

2006 - 2007

2006 - 2007

Kalite Kontrol Sorumlusu

Okumuş Çay ve Gıda Sanayi, Kalite Kontrol Sorumlusu

Courses

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu Sustainable Development

Mutfak Planlama Sustainable Development

Yiyecek, İçecek Servisi ve Uygulamaları

Girişimcilik

Mesleki İngilizce - II

Gıda Kimyası

Bitkisel Yağ İşleme Teknolojisi

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi

Gıda Mevzuatı ve Kalite Güvencesi

Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Fabrika Donanımı ve Proses Kontrol

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2023

2023

DE NOVO ANTIMICROBIAL PEPTIDE DESIGN AGAINST DRUG-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS

Kesmen Z., Aydın Ş., Okuyan N., Herdem D.

9th International BAU Drug Design Congress, İstanbul, Turkey, 29 November - 02 December 2023, pp.117, (Summary Text) Creative Commons License Sustainable Development

2017

2017

Discrimination of the origin of black tea samples: A data mining application

SOYLU B., OKUYAN N., KESMEN Z., YETİM H.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Turkey, 15 - 17 May 2017, (Summary Text)

Books

2022

2022

Tarihi Şen Lokantası

Okuyan N.

in: Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler , Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.316-317, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Refik Restaurant- Beyoğlu

Okuyan N.

in: Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler , Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.69, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Ayaspaşa Rus Lokantası

Okuyan N.

in: Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler, Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.233-234, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı

Okuyan N.

in: Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler, Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.77, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Uludağ Et Lokantası (İst- Florya)- 1956,

Okuyan N.

in: Türkiye Turizm Ansiklopedisi-Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler , Kozak Metin,Kozak Nazmi, Editor, Detay Yayıcılık, Ankara, pp.250-251, 2022 Creative Commons License