Eğitim Bilgileri
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoktora
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2012 - 2017
2012 - 2017Lisans
Kırıkkale Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2022
2022Eğitimcinin Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
Araştırma Alanları
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.
Makaleler
Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (1)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)
2024
20241. The Effect of Lactobacillus rhamnosus on AFM1 Detoxification in Ice Cream
Demir T., Tutun S.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.2, ss.2368-2374, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Determination of Bacteria Levels Contained in Some Probiotic Preparations Consumed and Confirmation by PCR
Yurdakul Ö., Yılmaz E. G., Şen E., Tutun S.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.1, ss.59-65, 2024 (TRDizin)
2023
20233. Importance of Pseudomonas aeruginosa in Food Safety and Public Health
TUTUN S., YURDAKUL Ö.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.11, sa.10, ss.2016-2026, 2023 (TRDizin)
2022
20224. ANTIMICROBIAL POTENTIAL AND PHENOLIC COMPOSITION OF Salvia Tomentosa EXTRACT AGAINST SOME PATHOGENIC BACTERIA
Kahraman H. A., Usluer M. S., Kaya M. M., Tutun S., Tutun H., Demir M. M., et al.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.31, sa.09, ss.9755-9761, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20225. ENKAPSÜLASYON VE GIDA TEKNOLOJİSİNDE KULLANIMI (ENCAPSULATION AND ITS USE IN FOOD TECHNOLOGY)
Tutun S., Yurdakul Ö.
Veteriner farmakoloji ve toksikoloji derneği bülteni (Online)
, cilt.13, sa.2, ss.99-119, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20226. Ethanolic extract of Turkish bee pollen andpropolis: phenolic composition, antiradical,antiproliferative and antibacterial activities
Kahraman H. A., Tutun H., Kaya M. M., Usluer M. S., Tutun S., Yaman C., et al.
Biotechnology & Biotechnological Equipment , cilt.36, sa.1, ss.44-55, 2022 (SCI-Expanded)
2021
20217. Investigation of Antiproliferative Effects of Home-Made and Commercial Apple Vinegars on Myeloma Cells
Kaya M. M., Tutun S., Usluer M. S., Tutun H.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.12, ss.2173-2178, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Total phenolic content, antiradical, antimicrobial and antibiofilm properties of grape and apple vinegar
Kahraman H. A., Tutun H., Kaya M. M., Tutun S., Usluer M. S., Rugjı J., et al.
Journal of Advances in VetBio Science and Techniques
, cilt.6, sa.2, ss.150-158, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20209. Investigation of antiproliferative effects of Hypericum perforatum oil on myeloma cells
Tutun S., Kaya M. M., Usluer M. S., Tutun H.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.79-82, 2020 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. GIDA KAYNAKLI BRUSELLA ENFEKSİYONLARI
Fedai F., Demir T., Tutun S.
I.SAĞLIK ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ (CÜSKON2024), Sivas, Türkiye, 23 Mayıs 2024
2024
20242. Chemical Risks in Eggs That Threaten Public Health
Demir T., Tutun S., Önemlibıçak Y. A.
V International Symposium of Student Scientific Clubs, 18 Nisan 2024, (Özet Bildiri)
2023
20233. ÇÖREK OTU’NUN HALK SAĞLIĞI BAKIMINDAN YARARLARI (BENEFITS OF BLACK CUMIN FOR PUBLIC HEALTH)
YURDAKUL Ö., DOĞAN B., TUTUN S.
ICONFOOD’23 2nd International Congress on Food Researches From Tradition to the Future Food Safety, Food Security and Ethics, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2023
20234. Determination of The Presence of Pathogen Candida Spp. In Bulk Tank Milk
YURDAKUL Ö., ŞEN E., TUTUN S., KEYVAN N., ZENGİN M. T.
6th International Conference on Sustainable Science and Technology (ICSuSaT-2023), İstanbul, Türkiye, 14 Temmuz 2023
2021
20215. Evaluation of Antibacterial Activity of Salvia tomentosa Ethanolic Extract onSelected Pathogens
Kahraman H. A., Usluer M. S., Kaya M. M., Tutun S., Tutun H., Demir M. M.
6th International Congress on Veterinary and Animal Science, Antalya, Türkiye, 02 Eylül 2021
2019
20196. Preliminary Results on genetic diversity of chukar partridge (Alectoris chukar, Galliformes) in Turkiye
Kabasakal B., Kaya S., Arslan A., Tutun S., Erdoğan A.
9 thInternatıonal Symposium on Ecology and Enviromental Problems İSEEP 2019 ANTALYA-TURKEY, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.66, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. FUNCTIONAL MEAT PRODUCTS: NEW APPROACHES TO HEALTH AND NUTRITION
Tutun S., Demir T.
Sağlık Bilimleri Alanında Araştırmalar ve Değerlendirmeler, ŞAHNA ENGİN, AKGÜL HASAN, SELAMOĞLU ZELİHA, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.35-51, 2024
2024
20242. Sütte Hile Amacıyla Kullanılan Nötralize Edici Ve Koruyucu Kimyasal Maddeler Ve Analiz Yöntemleri
TUTUN S., ALEMDAR S.
GÜNCEL PRATİK VETERİNER EL KİTABI III, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, ERCAN NAZLI, Editör, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.301-319, 2024
2024
20243. Sütte Hile Amacıyla Kullanılan Nötralize Edici ve Koruyucu Kimyasal Maddeler ve Analiz Yöntemleri
Tutun S., Alemdar S.
GÜNCEL PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-III, USLU BARIŞ ATALAY,BAŞBUĞ ONUR,ERCAN NAZLI, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.301-319, 2024
2023
20234. Kurbanlık Hayvanlar İçin Gereklilikler ve Kesim Hijyeni
ALEMDAR S., TUTUN S.
GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-II, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, YURDAKUL İBRAHİM, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.321-336, 2023
2023
20235. AFETLERDE GIDA GÜVENLİĞİ
EROL Z., TUTUN S., DOĞRU S.
GIDA GÜVENLİĞİ, YALÇIN HALİL, Editör, Akademisyen, Ankara, ss.27-52, 2023
2023
20236. Kurbanlık Hayvanlar İçİn Gereklilikler ve Kesim Hijyeni
ALEMDAR S., TUTUN S.
GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-II, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, YURDAKUL İBRAHİM, Editör, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.321-336, 2023
2022
20227. SÜTTE ANTİBİYOTİK KALINTISI
AĞAOĞLU S., TUTUN S.
GÜNCEL PRATİK VETERİNER EL KİTABI, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, YURDAKUL İBRAHİM, Editör, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.211-216, 2022