Eğitim Bilgileri
2011 - 2020
2011 - 2020Doktora
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2007 - 2010
2007 - 2010Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2000 - 2004
2000 - 2004Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Mikronize edilmiş şeker pancarı lifinin hamur ve ekmek özellikleri üzerine etkileri
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
2010
2010Yüksek Lisans
Besinsel Liflerin Tarhana Üretiminde Kullanımı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
2006 - 2020
2006 - 2020Öğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2005 - 2006
2005 - 2006Sorumlu Yönetici
Tam Servis Yemek ve İkram Hizmetleri, Sorumlu Yönetici
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
Bireysel Emeklilik Sistemi
Toplantı Sunu ve Teknikleri
Yönlendirilmiş Çalışma
Toplantı ve Sunu Teknikleri
Beslenme İlkeleri
Ticari Matematik
Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi
Toplantı ve Sunu Teknikler
Mesleki İngilizce - I
Matematik
Mesleki İngilizce - II
Toplantı ve Sunum Teknikleri
İngilizce - I
Matematik - I
Ticaret Matematiği
İngilizce - II
Özel Gıdalar Teknolojisi
Tahıl İşleme Teknolojisi
İngilizce - I
Genel Laboratuvar Teknikleri
Yönlendirilmiş Çalışma II
Genel Mikrobiyoloji
Yönlendirilmiş Çalışma I
Gıda Katkı Maddeleri
Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Analizi
Beslenme İlkeleri
Genel Biyoloji
Bilgisayar - II
Bitkisel Yağ İşleme Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Güvencesi
Seçmeli Ders (Beden Eğitimi)
İngilizce - II
Genel Kimya
Genel Biyoloji
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Güvencesi
C Programlama II
Meslek İngilizce - II
Makaleler
Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. 2002-2024 Yılları Arasında Gıda ve Nanoteknoloji Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi
HANÇER A.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.30, sa.1, ss.191-205, 2025 (Hakemli Dergi)
2023
20232. Sosyotropik ve Otonom Kişilik Özelliklerinin Besin Neofobisi Üzerine Etkisi: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Örneği
HANÇER A., GÜLER M.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.25, sa.3, ss.1133-1144, 2023 (TRDizin)
2023
20233. Determining the Relationship between Surgical Anxiety Level, Type A Personality and Health Literacy
HANÇER A., Demir P., KURTARAN D.
Africa Journal of Nursing and Midwifery
, cilt.25, sa.1, 2023 (ESCI)
2022
20224. Mikronize edilmiş şeker pancarı besinsel lifinin buğday hamuru ve ekmek özellikleri üzerine etkileri
HANÇER A., KARABULUT I., GÖKBULUT İ.
Food and Health
, cilt.8, sa.3, ss.193-207, 2022 (TRDizin)
2019
20195. Şeker Pancarı Besinsel Lifinin Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Farklı Ekstraksiyon Uygulamaları ve Mikronizasyonun Etkileri
Karabulut İ., Hançer A., Gökbulut İ.
GIDA The Journal of Food , cilt.44, sa.3, ss.498-512, 2019 (TRDizin)
2014
20146. Utilization of Bulgur By-Products in the Production of Tarhana
Özboy Özbaş Ö., Hançer A., Gökbulut İ.
Academic Journal of Science
, cilt.3, sa.2, ss.207-215, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2010
20107. Utilization of sugarbeet fiber and brewers' spent grain in the production of tarhana
Ozboy-Ozbas O., HANÇER A., GÖKBULUT İ.
ZUCKERINDUSTRIE
, cilt.135, sa.8, ss.496-501, 2010 (SCI-Expanded)
Kitaplar
2024
20241. BİR GIDA GÜVENLİĞİ SORUNU: GIDA SAHTEKÂRLIĞI
HANÇER A.
MÜHENDİSLİK VE ÇEVRE BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRMELER, ÖZALP COŞKUN, HÜRDOĞAN ERTAÇ, Editör, GECE KİTAPLIĞI, Ankara, ss.21-42, 2024