Prof. Dr. SÜLEYMAN ALEMDAR


Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.

Veterinerlik Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Abd


WoS Araştırma Alanları: Veterinerlik Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Besin Hijyeni ve Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Alemdar, S., A. Süleyman, Süleyman Alemdar , Alemdar, Süleyman, S. Alemdar

Metrikler

Yayın

66

Yayın (WoS)

10

Yayın (Scopus)

10

Atıf (WoS)

59

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

219

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

62

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

14

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

13

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

43

Proje

3

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2005

1999 - 2005

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye

1997 - 1999

1997 - 1999

Yüksek Lisans

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin-Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye

1988 - 1993

1988 - 1993

Lisans

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2005

2005

Doktora

Otlu Peynirin Üretimi ve Olgunlaşması Sürecinde Salmonella typhimurium ve Escherichia coli O157:H7’nin Canlı Kalabilme Yetenekleri

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin-Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

1999

1999

Yüksek Lisans

Van İli Et Satış Yerlerinde Çevre ve Personel Hijyeni Üzerine Araştırmalar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

2013 - 2017

2013 - 2017

Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

2011 - 2013

2011 - 2013

Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - 2026

2023 - 2026

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi

2022 - 2026

2022 - 2026

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Zoonozlar

Gıda Mevzuatı

Uzmanlık Alan Dersi

Gıda Muhafazası

Gıda Enfeksiyon ve Zehirlenmeleri

Su Ürünleri Hijyeni ve Muayene Metodları

Seminer

Gıda Kontaminantları

Su Hijyeni ve Muayene Metodları

Süt Ürünleri Teknolijisi

Süt Bilimi

Veteriner Halk Sağlığı

Lisans

Lisans

Gıda Mevzuatı

Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi

Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı

Süt Hijyeni ve Teknolojisi

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. İnek Sütü Protein Alerjisi ve Diyet Yönetimi

DÜLGER ÇETİN H., ALEMDAR S.

I. Sağlık Öğrencileri Kongresi (CÜSKON 2024), Sivas, Türkiye, 23 Mayıs 2024, ss.106, (Özet Bildiri)

2019

2019

2. Isıl işlem uygulanmış et ve et ürünlerinde polisiklik aromatik hidrokarbon varlığının yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi ile belirlenmesi

ŞAHİN S., ULUSOY H. İ., ALEMDAR S., ERDOĞAN S., AĞAOĞLU S.

3. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (BİLMES Fen ve Sağlık 2019), Nevşehir, Türkiye, 27 - 20 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2016

2016

3. Van da Tüketime Sunulan Feta Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi

AKEL E., ALEMDAR S.

XII. Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 30 Ağustos - 02 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

5. Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.

3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 22 - 26 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

6. Bitlis İli İçme Sularında Ağır Metal Düzeyleri

KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Özet Bildiri)

2009

2009

7. Nitrate and Nitrite Levels of Drinking Water in Bitlis Province Turkey

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.38, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

8. Bitlis İli İçme Sularının Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Kalitesi

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

9. Bitlis İli İçme Sularında Florür Düzeyleri

KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.41, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

10. Bitlis içme sularında Florür düzeyleri

KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.

3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009

2009

2009

11. Bitlis ili içme sularının mikrobiyolojik ve fizikokimyasal kalitesi

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2009

2009

12. Nitrate and Nitrite levels of dirnking water in bitlis province, Turkey

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2008

2008

13. Van'da tüketime sunulan Dondurmalarda bazı patojenlerin varlığının araştırılması

AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.

VIII. Ulusal Veteriner mikrobiyolojisi kongresi, Van, Türkiye, 07 Ekim 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

14. Van bölgesi içme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitesinin halk sağlığı yönünden incelenmesi

ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.

VIII. Ulusal Veteriner mikrobiyolojisi kongresi, Van, Türkiye, 07 Ekim 2008, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2007

2007

15. Van bölgesi içme ve kullanma sularında nitrat ve nitrit düzeylerinin araştırılması

AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M., ALEMDAR S., DEDE S.

ikinci ulusal veteriner farmakoloji ve toksikoloji kongresi, Samsun, Türkiye, 06 Eylül 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

16. Van bölgesi Su kaynaklarında Flor düzeylerinin Belirlenmesi

AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M., ALEMDAR S.

ikinci ulusal veteriner farmakoloji ve toksikoloji kongresi, Samsun, Türkiye, 06 Eylül 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

17. Survival of S. typhimurium during the ripening of Herby chesese (Otlu Peynir)

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.

15th International Congress of Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants, Kuşadası, Türkiye, 15 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

18. Prevalence of foodborne Pathogens in different types of cheese

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.

15th International Congress of Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants, Kuşadası, Türkiye, 15 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)

2006

2006

19. Gıda kaynaklı viral hastalıklar ve gıda güvenilirliği

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.

2. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Türkiye, 18 Eylül 2006, (Özet Bildiri)

2004

2004

20. otlu peynirde kullanılan bazı otların antimikrobiyal etkinliği

AĞAOĞLU S., dostbil n., ALEMDAR S.

VI. ulusal veteriner mikrobiyoloji kongresi, Elazığ, Türkiye, 14 Eylül 2004, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Sütte Hile Amacıyla Kullanılan Nötralize Edici ve Koruyucu Kimyasal Maddeler ve Analiz Yöntemleri

Tutun S., Alemdar S.

GÜNCEL PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-III, USLU BARIŞ ATALAY,BAŞBUĞ ONUR,ERCAN NAZLI, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.301-319, 2024

2023

2023

2. Kurbanlık Hayvanlar İçin Gereklilikler ve Kesim Hijyeni

ALEMDAR S., TUTUN S.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-II, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, YURDAKUL İBRAHİM, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.321-336, 2023

2022

2022

3. HELAL GIDA VE HELAL GIDA STANDARTLARI

ALEMDAR S.

GÜNCEL - PRATİK VETERİNER EL KİTABI, Uslu Barış Atalay, Başbuğ Onur, Yurdakul İbrahim, Editör, Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.193-204, 2022

2022

2022

4. HELAL GIDA

ALEMDAR S., KÜRTÜL İ., KURTOĞLU R., ÖZKAN B.

TÜM YÖNLERİYLE HELAL TÜKETİM KAVRAM, KAPSAM, SÜREÇ VE UYGULAMA , Özkan Bekir, Kurtoğlu Ramazan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-68, 2022

2020

2020

5. Gıda Kaynaklı Viral Hastalıklar

ALEMDAR S.

GIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ, Prof. Dr. Mustafa ATASEVER, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Erzurum, ss.176-197, 2020

2019

2019

6. Otlu Peynir

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S., ŞAHİN S.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ, Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.186-194, 2019

2018

2018

7. Cryptosporidium ve Cryptosporidiosis

Şahin S., Ağaoğlu S., Alemdar S.

GIDA KAYNAKLI PARAZİTER HASTALIKLAR, Yusuf DOĞRUER, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.35-41, 2018


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 7

h-indeksi (WOS): 1