Eğitim Bilgileri
1999 - 2005
1999 - 2005Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
1997 - 1999
1997 - 1999Yüksek Lisans
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin-Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
1988 - 1993
1988 - 1993Lisans
Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2005
2005Doktora
Otlu Peynirin Üretimi ve Olgunlaşması Sürecinde Salmonella typhimurium ve Escherichia coli O157:H7’nin Canlı Kalabilme Yetenekleri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin-Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
1999
1999Yüksek Lisans
Van İli Et Satış Yerlerinde Çevre ve Personel Hijyeni Üzerine Araştırmalar
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorProf. Dr.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
2013 - 2017
2013 - 2017Doç. Dr.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
2011 - 2013
2011 - 2013Doç. Dr.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - 2026
2023 - 2026Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi
2022 - 2026
2022 - 2026Bölüm Başkanı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Çiğ ve UHT Keçi Sütlerinde Aflatoksin M1 Varlığının Araştırılması
Alemdar S. (Danışman)
E.CİRİTCİ(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Van'da Tüketime Sunulan Feta Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
Alemdar S. (Danışman)
E.AKEL(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (2)
2023
20231. Afet Sürecinde Evcil Hayvan Yönetimi ve Gıda Güvenliği
KURTUL İ., ALEMDAR S., DEVECİ M. Z. Y.
MSMB Dergi-Deprem Özel , ss.62-69, 2023 (Hakemsiz Dergi)
2011
20112. Fluoride Levels of Drinking Water in Bitlis Province (Turkey)
Kahraman T., Alemdar S., Alisarli M., Agaoglu S.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.17, sa.5, ss.825-829, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
20113. Nitrate and Nitrite Levels of Natural Spring and Mineral Water in Van, Turkey
Atasoy N., Alemdar S., Mercan U., Agaoglu S.
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES
, cilt.10, sa.3, ss.87-90, 2011 (SCI-Expanded)
2010
20104. Survival of salmonella typhimurium during the ripening of herby cheese (otlu peynir)
Alemdar S., Aĝaoĝlu S.
Journal of Food Safety
, cilt.30, sa.3, ss.526-536, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
20105. Influence of starter cultures on the accumulation of histamine and tyramine in vacuum-packaged Otlu (herby) cheese during ripening
Ekici K., Tarakci Z., Alemdar S., Alisarli M.
Asian Journal of Chemistry
, cilt.22, sa.8, ss.6133-6139, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
20096. Some microbiological and physicochemical properties of drinking water in Bitlis District Bitlis i̇li i̇çme sulari̇ni̇n bazi̇ mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özellikleri
Alemdar S., Kahraman T., Aǧaoǧlu S., Alişarli M.
Ekoloji
, cilt.19, sa.73, ss.29-38, 2009 (SCI-Expanded)
2009
20097. Investigation of In vitro Antimicrobial Activity of Aloe vera Juice
Alemdar S., Agaoglu S.
Journal of Animal and Veterinary Advances
, cilt.8, sa.1, ss.99-102, 2009 (SCI-Expanded)
2007
20078. Antimicrobial activity of some spices used in the meat industry
Aǧaoǧlu S., Dostbil N., Alemdar S.
Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy
, cilt.51, sa.1, ss.53-57, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
20059. The antibacterial activity of common nettle
Dostbil N., Agaoglu S., Alemdar A.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.82, sa.5, ss.492-494, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200510. The Antibacterial Efficiency of Some Herbs Used in Herby Cheese
AĞAOĞLU S., dostbil n., ALEMDAR S.
YYÜ Vet Fak Derg , 2005 (Hakemli Dergi)
2004
200411. The prevalence of some parasites and enteric pathogens in people working in food sector
Agaoglu S., Biçek K., Alemdar S., Deger S.
Indian Veterinary Journal
, cilt.81, sa.11, ss.1274-1275, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. İnek Sütü Protein Alerjisi ve Diyet Yönetimi
DÜLGER ÇETİN H., ALEMDAR S.
I. Sağlık Öğrencileri Kongresi (CÜSKON 2024), Sivas, Türkiye, 23 Mayıs 2024, ss.106, (Özet Bildiri)
2019
20192. Isıl işlem uygulanmış et ve et ürünlerinde polisiklik aromatik hidrokarbon varlığının yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi ile belirlenmesi
ŞAHİN S., ULUSOY H. İ., ALEMDAR S., ERDOĞAN S., AĞAOĞLU S.
3. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (BİLMES Fen ve Sağlık 2019), Nevşehir, Türkiye, 27 - 20 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2016
20163. Van da Tüketime Sunulan Feta Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
AKEL E., ALEMDAR S.
XII. Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 30 Ağustos - 02 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2015
20154. Biberiye ekstraktının tavuk köftesinin kalite özellikleri üzerine etkisi
CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.
3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 22 - 26 Nisan 2015
2015
20155. Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.
3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 22 - 26 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
2011
20116. Bitlis İli İçme Sularında Ağır Metal Düzeyleri
KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2009
20097. Nitrate and Nitrite Levels of Drinking Water in Bitlis Province Turkey
ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.38, (Tam Metin Bildiri)
2009
20098. Bitlis İli İçme Sularının Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Kalitesi
ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
20099. Bitlis İli İçme Sularında Florür Düzeyleri
KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.41, (Tam Metin Bildiri)
2009
200910. Bitlis içme sularında Florür düzeyleri
KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.
3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009
2009
200911. Bitlis ili içme sularının mikrobiyolojik ve fizikokimyasal kalitesi
ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.
3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2009
200912. Nitrate and Nitrite levels of dirnking water in bitlis province, Turkey
ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.
3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2008
200813. Van'da tüketime sunulan Dondurmalarda bazı patojenlerin varlığının araştırılması
AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.
VIII. Ulusal Veteriner mikrobiyolojisi kongresi, Van, Türkiye, 07 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2008
200814. Van bölgesi içme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitesinin halk sağlığı yönünden incelenmesi
ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.
VIII. Ulusal Veteriner mikrobiyolojisi kongresi, Van, Türkiye, 07 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2007
200715. Van bölgesi içme ve kullanma sularında nitrat ve nitrit düzeylerinin araştırılması
AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M., ALEMDAR S., DEDE S.
ikinci ulusal veteriner farmakoloji ve toksikoloji kongresi, Samsun, Türkiye, 06 Eylül 2007, (Özet Bildiri)
2007
200716. Van bölgesi Su kaynaklarında Flor düzeylerinin Belirlenmesi
AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M., ALEMDAR S.
ikinci ulusal veteriner farmakoloji ve toksikoloji kongresi, Samsun, Türkiye, 06 Eylül 2007, (Özet Bildiri)
2007
200717. Survival of S. typhimurium during the ripening of Herby chesese (Otlu Peynir)
ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.
15th International Congress of Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants, Kuşadası, Türkiye, 15 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)
2007
200718. Prevalence of foodborne Pathogens in different types of cheese
ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.
15th International Congress of Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants, Kuşadası, Türkiye, 15 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)
2006
200619. Gıda kaynaklı viral hastalıklar ve gıda güvenilirliği
ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.
2. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Türkiye, 18 Eylül 2006, (Özet Bildiri)
2004
200420. otlu peynirde kullanılan bazı otların antimikrobiyal etkinliği
AĞAOĞLU S., dostbil n., ALEMDAR S.
VI. ulusal veteriner mikrobiyoloji kongresi, Elazığ, Türkiye, 14 Eylül 2004, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Sütte Hile Amacıyla Kullanılan Nötralize Edici ve Koruyucu Kimyasal Maddeler ve Analiz Yöntemleri
Tutun S., Alemdar S.
GÜNCEL PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-III, USLU BARIŞ ATALAY,BAŞBUĞ ONUR,ERCAN NAZLI, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.301-319, 2024
2023
20232. Kurbanlık Hayvanlar İçin Gereklilikler ve Kesim Hijyeni
ALEMDAR S., TUTUN S.
GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-II, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, YURDAKUL İBRAHİM, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas, ss.321-336, 2023
2022
20223. HELAL GIDA VE HELAL GIDA STANDARTLARI
ALEMDAR S.
GÜNCEL - PRATİK VETERİNER EL KİTABI, Uslu Barış Atalay, Başbuğ Onur, Yurdakul İbrahim, Editör, Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.193-204, 2022
2022
20224. HELAL GIDA
ALEMDAR S., KÜRTÜL İ., KURTOĞLU R., ÖZKAN B.
TÜM YÖNLERİYLE HELAL TÜKETİM KAVRAM, KAPSAM, SÜREÇ VE UYGULAMA , Özkan Bekir, Kurtoğlu Ramazan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-68, 2022
2020
20205. Gıda Kaynaklı Viral Hastalıklar
ALEMDAR S.
GIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ, Prof. Dr. Mustafa ATASEVER, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Erzurum, ss.176-197, 2020
2019
20196. Otlu Peynir
ALEMDAR S., AĞAOĞLU S., ŞAHİN S.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ, Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.186-194, 2019
2018
20187. Cryptosporidium ve Cryptosporidiosis
Şahin S., Ağaoğlu S., Alemdar S.
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER HASTALIKLAR, Yusuf DOĞRUER, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.35-41, 2018