Eğitim Bilgileri
2020 - 2024
2020 - 2024Doktora
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2013 - 2017
2013 - 2017Lisans
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Yiyecek içecek işletmelerinde kripto para kullanma niyetinin belirlenmesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr)
2019
2019Yüksek Lisans
Turizm işletmelerinde ödeme yöntemi olarak kripto para kullanımının tüketici tercihlerine etkisi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Bölümü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Kat Hizmetleri Yönetimi
Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Turizmde Yeni Nesil Teknolojiler
Kat Hizmetleri Yönetimi
Menü Planlama
Blokzincir Teknolojisi
Otel Otomasyon
Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi
Odalar Bölümü Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
Seyahat Acente ve Tur Operatörlüğü
Yiyecek İçecek İşletmeciliği
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Kongre ve Fuar Yönetimi
Genel Turizm
Halkla İlişkiler
Seyahat Acenteliği ve Tur Operatörlüğü
Tedarik Zinciri Yönetimi
Kongre ve Fuar Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Kalite Yönetim Sistemleri
Genel Turizm
Otel Uygulamaları
Kalite Güvence ve Kalite Yönetim Sistemleri
Kat Hizmetleri
Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Rekreasyon ve Animasyon Yönetimi
Kültürel Miras Turizmi
Dış Ticaret İşlemleri Yönetimi
Genel Turizm
Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi
Konukla İletişim
Servis ve Bar Uygulamaları
Makaleler
Tümü (13)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (3)
2025
20251. Cashless Tourism: Exploring Tourists’ Intentions to Use Cryptocurrency in Food and Beverage Businesses
Kızıltaş M. Ç., Cankül D.
ROMAYA : MULTIDISIPLINER AKADEMIK YAKLAŞIM ARAŞTIRMALARI DERGISI = RESEARCHES ON MULTIDISCIPLINARY APPROACHES , cilt.5, sa.2, ss.333-347, 2025 (Scopus)
2025
20252. Turizm Endüstrisinde Blokzincir Teknolojisinin Kullanım Durumunun Bibliyometrik Analizle Değerlendirilmesi
Kızıltaş M. Ç.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.13, sa.3, ss.2697-2718, 2025 (TRDizin)
2024
20243. ENDÜSTRİ 4.0’IN GASTRONOMİ SEKTÖRÜNE YANSIMALARI
KIZILTAŞ M. Ç.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.7, sa.3, ss.779-790, 2024 (TRDizin)
2024
20244. The effect of gastronomic experience on restaurant image, customer perceived value, customer satisfaction and customer loyalty
Cankül D., Kaya S., Kızıltaş M. Ç.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.36, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20235. An Investigation Of The Key Determinants Of Intention To Use Payment With Cryptocurrency: The Case Of Restaurant Businesses
Cankül D., Çınar K., Kızıltaş M. Ç., Cankül I.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.7, sa.2, ss.461-479, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20236. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çalışanların Stres Ve İşkoliklik Düzeylerinin İş Performanslarına Etkisi
Cankül D., Ak E., Kızıltaş M. Ç.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.470-485, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20227. Gastronomik Deneyimsel Değerlerin Tekrar Ziyaret Niyetine Etkisi: Eskişehir Örneği
Cankül D., Coda H., Kızıltaş M. Ç.
Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.1919-1950, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Turizm Bağlamında Kültürel ve Doğal Kaynakların Korunmasında Fon Sağlama Aracı Olarak NFT
Temizkan R., Kızıltaş M. Ç.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, sa.7, ss.3079-3091, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20219. Hedonik ve Faydacı Değerlerin Tüketici Tatmini ve Davranışsal Niyetlere Etkisi: Etnik Restoranlar Örneği
CANKÜL D., KURT A., KIZILTAŞ M. Ç.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.5, sa.3, ss.522-539, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202110. Çevrimiçi Oyunların Tatil Satın Alma Niyetine Etkisi
Oğuz Y. E., Kızıltaş M. Ç., Yılmaz V.
ANATOLIA
, cilt.32, sa.2, ss.258-269, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202011. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE TEDARİK ZİNCİRİ VE BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ
Cankül D., Kızıltaş M. Ç.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.3, sa.2, ss.244-259, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202012. TURİZM İŞLETMELERİNDE ÖDEME YÖNTEMİ OLARAK KRİPTO PARA KULLANIMININ TÜKETİCİ TERCİHLERİNE ETKİSİ
Seçilmiş C., Kızıltaş M. Ç.
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.22, sa.1, ss.45-56, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
201813. FOOD AND BEVERAGE EDUCATION AND SCHOLARS’ IN TURKEY
TEMİZKAN R., CANKÜL D., KIZILTAŞ M. Ç.
JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPITALITY AND TRAVEL , cilt.1, sa.2, ss.18-25, 2018 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. Turizm Yükseköğretiminde Yiyecek İçecekle İlgili Bölümlerde Görevli Akademisyenlerin Profili
TEMİZKAN R., CANKÜL D., KIZILTAŞ M. Ç.
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 20 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Çorbalar
Cankül D., Güneş Ş. N., Kızıltaş M. Ç.
Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar), Taner Erdoğan,Mustafa Oğuzhan Ercan, Editör, Paradigma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.85-102, 2024
2024
20242. Gastronomi ve Medya
Kızıltaş M. Ç.
Turizm ve Gastronomide Sosyolojik Yansımalar, Taner ERDOĞAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.136-147, 2024
2023
20233. Tarım ve Gastronomi
Kızıltaş M. Ç., Temizkan R.
GASTRO - COĞRAFYA, Oğuz Diker,Nuray Türker,Faruk Alaeddinoğlu,Duran Cankül,Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.334-351, 2023
2023
20234. Use of Blockchain in the Context of Sustainable Gastronomy
Kızıltaş M. Ç., Cankül D.
Handbook of Research on Sustainable Tourism and Hotel Operations in Global Hypercompetition, Hakan Sezerel,Bryan Christiansen, Editör, IGI GLOBAL PUBLISHER OF TIMELY KNOWLEDGE, New Jersey, ss.220-234, 2023
2022
20225. Beslenme, Gastronomi ve Turizm
Cankül D., Kızıltaş M. Ç.
Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım, ÖZENOĞLU,ALİYE, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.417-424, 2022
2021
20216. TURİST REHBERLERİNİN VEGANLIK ve VEGAN TURİSTLERE DAİR BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
Cankül D., Dinç N., Cankül I., Kızıltaş M. Ç.
TURİZMDE ARAŞTIRMA TEMALARI, BARIŞ DEMİRCİ,ALİ SOLUNOĞLU, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.142-151, 2021
2021
20217. Divriği
CANKÜL D., KIZILTAŞ M. Ç.
Sivas Turizmi, IŞKIN Mustafa, Editör, Ekin Basım Yayın Dağıtım, ss.39-53, 2021
2021
20218. KALİTE KONTROL ARAÇLARI VE TEKNİKLERİ
CANKÜL D., KIZILTAŞ M. Ç., CANKÜL I.
Kalite Yönetimi, TUNA Muharrem, DİKER Oğuz, Editör, Detay Yayıncılık, ss.105-131, 2021