Arş. Gör. FURKAN ATASOY KARACABEY


Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Turizm ve Otel İşletmeciliği

E-posta: furkankaracabey@cumhuriyet.edu.tr
İş Telefonu: +90 346 487 0000
Web: https://avesis.cumhuriyet.edu.tr/furkankaracabey
Ofis: Turizm Fakültesi, 3. Kat, oda no: 68.
Posta Adresi: Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi, 3. Kat, 68 nolu oda, 58140, Kampüs, Merkez/SİVAS

Metrikler

Yayın

15

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

2

Atıf (Scopus)

7

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2020 - 2023

2020 - 2023

Yüksek Lisans

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2014 - 2020

2014 - 2020

Lisans

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Yüksek Lisans

Sivas halkı'nın turizme olan desteğini saptamak amacıyla yer aidiyetinin turizm etkileri üzerindeki ilişkisinin incelenmesi Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

Diksiyon

Kişisel Gelişim

İzmir / Çiğli / Çiğli Halk Eğitimi Merkezi

Araştırma Alanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Makaleler

Tümü (6)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Görme Engelli Bireylerin Turizmde Erişilebilirlik Deneyimleri: Tekli Bütüncül Örnek Olay Çalışması

Karacabey F. A., Akpınar G., Konaklıoğlu E.

EUROASIA International Congress on Scientific Researches and Recent Trends-VIII, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Kasım 2024, ss.417-437, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

2. Exploring The Relationship Between Snow and Winter Tourism: A Bibliometric Insight

KARACABEY F. A., KOÇ H., PEKDEMİR T.

International Congress on Tourism, Culture and Economy, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.311-321, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Investigating the relationship between place attachment and tourism impacts to understand Sivas residents' attitudes towards tourism development

KARACABEY F. A., ERUL E.

Ege Üniversitesi IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, Sivas, Türkiye, 8 - 10 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Exploring UNESCO's Creative Cities of Gastronomy: An Instagram Analysis

KARACABEY F. A., AKKUŞ G.

Ege Üniversitesi IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, Sivas, Türkiye, 08 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Sivas Yerel Halkının Turizm Gelişimine Yönelik Tutumlarının, Yer Bağlılığı ve Turizm Etkileri Açısından İncelenmesi

Karacabey F. A., Erul E.

Ege Üniversitesi IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2023, ss.21-22, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

6. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı: Gastronomi Şehirleri Instagram Analizi

Karacabey F. A., Akkuş G.

Ege Üniversitesi IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2023, ss.23, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2025

2025

1. Tourism’s hidden gem: Niche tourism unveiled through resident insights

ERUL E., KARACABEY F. A.

Niche Tourism and Sustainability Perspectives, Practices and Prospects, , Editör, CABI, Boston, ss.52-63, 2025

2024

2024

2. EXPLORING UNESCO'S CREATIVE CITIES OF GASTRONOMY: AN INSTAGRAM ANALYSIS

KARACABEY F. A., AKKUŞ G.

TURİZM VE GASTRONOMİ ÇALIŞMALARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR, , Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-152, 2024

2023

2023

3. Pastacılık ve Ekmekçiliğin Tarihsel Gelişimi ve Eğitimi

KARACABEY F. A., KOÇ H.

Tatlı ve Pastacılık, Hakan KOÇ, Editör, Akademisyen Yayınevi, Sivas, ss.1-16, 2023