Lect. ÖZLEM AKIN


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


Research Areas: Social Sciences and Humanities

Education Information

2017 - Continues

2017 - Continues

Doctorate

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Instıtute Of Socıal Scıences, Turkey

2009 - 2012

2009 - 2012

Postgraduate

Gazi University, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turkey

2001 - 2004

2001 - 2004

Undergraduate

Akdeniz University, Turizm Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği, Turkey

1999 - 2001

1999 - 2001

Associate Degree

Hacettepe University, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm Otel İşletmeciliği, Turkey

Foreign Languages

C1 Advanced

C1 Advanced

English

Certificates, Courses and Trainings

2021

2021

Eğiticinin Eğitimi

Education Management and Planning

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

2019

2019

Gıda Güvenliği ve Denetim Eğitimi

Quality Management

Gıda Güvenliği Derneği

2014

2014

Beden Dili Eğitimi

Personal Evolution

Rodos Grup Eğitim ve Kariyer Hizmetleri

2014

2014

Güzel Konuşma ve Diksiyon Eğitimi

Personal Evolution

Rodos Grup Eğitim ve Kariyer Hizmetleri

2014

2014

Etkili İletişim Eğitimi

Personal Evolution

Rodos Grup eğitim ve Kariyer Hizmetleri

2007

2007

TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi Eğitimi

Quality Management

abTUR Proje Danışmanlık Eğitim Merkezi

2005

2005

ISO 9001:2000, HACCP Eğitimi

Quality Management

Ayna Kalite Danışmanlık Eğitim Merkezi

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Academic Titles / Tasks

2021 - Continues

2021 - Continues

Lecturer

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2006 - 2014

2006 - 2014

Lecturer

Giresun University, Şebinkarahisar Socıal Scıences Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces

2004 - 2006

2004 - 2006

Lecturer

Sivas Cumhuriyet University, Şebinkarahisar Myo, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü

Managerial Experience

2014 - 2016

2014 - 2016

Deputy Director of Junior College

Sivas Cumhuriyet University, Turizm İşl. Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşl. Ve Otelcilik Y.O.

2004 - 2014

2004 - 2014

Head of Department

Giresun University, Şebinkarahisar Socıal Scıences Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces

2006 - 2007

2006 - 2007

Assistant Director of Vocational School

Sivas Cumhuriyet University, Şebinkarahisar Myo, Şebinkarahisar Myo

Non Academic Experience

2004 - 2004

2004 - 2004

Rezervasyon memuru

Company, Magic Life Water World Imperial, Antalya , Rezervasyon

2004 - 2004

2004 - 2004

Önbüro sorumlusu

Magic Life Water World Imperial

2003 - 2003

2003 - 2003

Resepsiyonist

Company, World Of Wonders Hotel Kiriş, Antalya , Önbüro

2003 - 2003

2003 - 2003

Rezervasyon personeli

Magic Life Classic Kiriş

2002 - 2002

2002 - 2002

Servis Elemanı

Company, Kemer Türkiz Otel , Antalya , F&B

2002 - 2002

2002 - 2002

F&B personeli

Türkiz Otel Kemer

2001 - 2001

2001 - 2001

TUR OPERATÖRLÜĞÜ

Turkey Travel Agencies Union TÜRSAB, Esmeralda A Grubu Seyahat Acentası, Ankara , Operasyon

2001 - 2001

2001 - 2001

Önbüro elemanı-Resepsiyonist

World of Wonders

2000 - 2000

2000 - 2000

SATIŞ ELEMANI

Turkey Travel Agencies Union TÜRSAB, T.H.Y. A Grubu Seyahat Acentası, Sivas , Biletleme Satış

2000 - 2000

2000 - 2000

Satış elemanı

Esmeralda A grubu seyahat acentası

1999 - 1999

1999 - 1999

Satış elemanı

Sivas Türk Hava Yolları A grubu seyahat acentası

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri ve Uygulamaları - I

Undergraduate

Undergraduate

Servis Bilgisi - I

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Servis ve Bar Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri ve Uygulama - II

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri ve Uygulamaları - II

Undergraduate

Undergraduate

Genel Turizm

Undergraduate

Undergraduate

İçki Teknolojisi ve Bar Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri ve Uygulama - II

Undergraduate

Undergraduate

İçki Teknolojisi ve Bar Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Servis ve Bar Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Genel Turizm

Undergraduate

Undergraduate

İçki Teknolojisi ve Bar Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri ve Uygulama - I

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş

Undergraduate

Undergraduate

Kokteyl Hazırlama

Undergraduate

Undergraduate

Restoran Yönetimi ve Menü Planlama

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri ve Uygulama - I

Undergraduate

Undergraduate

Kokteyl Hazırlama

Associate Degree

Associate Degree

Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Ön Büro İşlemleri ve Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Otel İşletmeciliği

Associate Degree

Associate Degree

Otel İşletmeciliği

Undergraduate

Undergraduate

Genel İletişim

Undergraduate

Undergraduate

Oryantasyon Eğitimi

Associate Degree

Associate Degree

Ön Büro Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Kat Hizmetleri Yönetimi Ii

Associate Degree

Associate Degree

Odalar Bölümü Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Mesleki İngilizce - I

Associate Degree

Associate Degree

İngilizce - III

Associate Degree

Associate Degree

Ön Büro İşlemleri

Associate Degree

Associate Degree

Ön Büro Kat Hizmetleri Otomasyonu I

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek İşletmeciliği I

Associate Degree

Associate Degree

Seyahat Acenteciliği

Associate Degree

Associate Degree

Kongre Ve Fuar Yönetimi

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2009

2009

Meslek Yüksekokullarında Uygulanan Öğretim İlke ve Yöntemleri

AKIN Ö., ARSLAN F., YILDIZ O., KARA M., Tahran Ö., Kılıçaslan M.

UMYOS'09 I.Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 May 2009

Books & Book Chapters

2021

2021

Yiyecek İçecek İşletmelerinde İçeceklerin Depolanması

Akın Ö.

in: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın alma ve Depolama, Erkan Sağlık,Muhammed yıldız, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.121-139, 2021

2020

2020

Akdeniz Bölgesi

Akın Ö.

in: Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli lezzetler, Mustafa IŞKIN, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.17-62, 2020

2020

2020

Sivas Yıldızdağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi

Yıldız M., Akın Ö.

in: Türkiye'nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, SAĞLIK ERKAN, TUNA MUHARREM, Editor, EĞİTİM KİTABEVİ YAYINLARI, Konya, pp.417-426, 2020

2016

2016

Çalışma Ortamı Protokolü

AKIN Ö.

in: Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Erkan SAĞLIK, Editor, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, pp.150-170, 2016

2016

2016

Turizm Endüstrisi ve Turizm İşletmeleri

AKIN Ö.

in: Otel İşletmeciliği, Erkan SAĞLIK, Editor, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, pp.1-24, 2016

2016

2016

Otel İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama İşlemleri

AKIN Ö.

in: Otel İşletmeciliği, Erkan SAĞLIK, Editor, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, pp.280-300, 2016