Dr. Öğr. Üyesi TUBA TEKİN


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Beslenme ve Diyetetik


WoS Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Sağlık Bilimleri

Metrikler

Yayın

50

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

9

Atıf (WoS)

52

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

45

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

6

Proje

1

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2024

2018 - 2024

Doktora

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Sağlık Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2013 - 2015

2013 - 2015

Dieyetisyen

Kamu Hastanesi, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beslenme ve Diyet Bölümü, Dieyetisyen

Makaleler

Tümü (17)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
ESCI (1)
Scopus (9)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Üniversite Öğrencilerinde Sağlık Eğitiminin Ultra İşlenmiş Besin Tüketimi ve Sağlıklı Beslenme Tutumlarına Etkisi

TÜYSÜZ İ., TUĞRUL A., TEKİN T., BAĞLAM N.

ICONFOOD'25 4th International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2025, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

2. Toplu Beslenme Sistemlerinde Gıda Hijyeni ve Sürdürülebilir Beslenme: Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi

TEKİN T., BAĞLAM N.

ICONFOOD'25 4th International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. Dirençli Nişastanın Enerji Kaynağı Olarak Bazı Patojen Mikroorganizmalar Tarafından Kullanım Durumlarının İncelenmesi

DİNÇER E., TEKİN T.

19. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi (UBAK), Ankara, Türkiye, 16 - 17 Mart 2024, ss.9-14, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Çeşitli Gastrointestinal Hastalığa veya Semptoma Sahip Bireylerin Probiyotik Ürün Tüketim Durumlarının İncelenmesi

TEKİN T., BAĞLAM N., DİNÇER E.

ICONFOOD’23 International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.357-363, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. The Effect of Nutrition Education on Adherence to the Mediterranean Diet and Sustainable Healthy Eating Behaviors in University Students

TEKİN T., BAĞLAM N., DİNÇER E.

ICNFS 2023: XVII. International Conference on Nutrition and Food Science, İtalya, 11 - 12 Mayıs 2023, ss.30-33, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

6. YETİŞKİN ERKEKLERDE OBEZİTE VE ADDUCTOR POLLİCİS KAS TABAKASI KALINLIĞI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN BELİRLENMESİ

TEKİN T., ÇAVDAR M., DİNÇER E.

6. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

7. Yetişkin Erkeklerde Obezite ve Adductor Pollicis Kas Tabakası Kalınlığı Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

Tekin T., Çavdar M., Dinçer E.

6. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 4 - 05 Aralık 2021, ss.82-89, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

8. Determination of Adductor Pollicis Muscle Thickness in Overweight or Obese Young Women

Tekin T., Çavdar M., Dinçer E.

ICONST LST 2021 4. International Conferences on Science and Technology Life Science and Technology, Budva, Karadağ, 8 - 10 Eylül 2021, ss.45-52, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

9. Determination of adductor pollicis muscle thickness in overweight or obese young women

Tekin T., Çavdar M., Dinçer E.

International Conferences on Science and Technology Natural Science and Technology ICONST LST 2021, Budva, Karadağ, 8 - 11 Eylül 2021, ss.45-52, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Evaluation of nutritional, appetite, malnutrition status of cancer patients

TEKİN T., DEMİREL G., DOĞANER A.

I. International Cancer Days, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

13. Evaluation of Nutritional, Appetite, Malnutrition status of Cancer Patients

Tekin T., Demirel G.

1.International Cancer Days, Sivas, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.209-215, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

14. Determining the effect of nutrition on pre- and academic achievement in medical students

Mazıcıoğlu M. M., Ünlüsavuran M., Meşe E., Konyalıgil N., Atay B., Tekin T., et al.

Determining the effect of nutrition on pre- and academic achievement in medical students, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 24 Kasım 2018, ss.11-12, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE ÖĞRENİM TÜRÜ VE CİNSİYETİN GECE YEME SENDROMUNA ETKİSİ

Öner N., Tekin T.

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology (SANAR2018), Nevşehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.684-685, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. N-3 Fatty Acids And Effects On The İmmune System

TEKİN T., KONYALIGİL N., KURTBEYOĞLU E.

Trakya Üniversiteler Birliği1.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 23 - 25 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. The Place Of Probiotics İn Major Depressive Diseases

KURTBEYOĞLU E., KONYALIGİL N., TEKİN T.

Trakya Üniversiteler Birliği1.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 23 - 25 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. İrrtabl Bağırsak Sendromu ve Probiyotikler

KONYALIGİL N., KURTBEYOĞLU E., TEKİN T.

2.İstanbul Ulusal Beslenme ve DiyetetikKongresi, İstanbul, Türkiye, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017

2017

2017

20. Nutrigenetik ve Besin Ögelerinin Moleküler Etkileri

TEKİN T., KURTBEYOĞLU E., KONYALIGİL N.

2.İstanbul Ulusal Beslenme veDiyetetik Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Asthma And Omega-3 Fatty Acids

KONYALIGİL N., TEKİN T., KURTBEYOĞLU E.

Trakya Üniversiteler Birliği 1.Uluslararası SağlıkBilimleri Kongresi, Edirne, 23 - 25 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Akne Oluşumunda İnsülin Direnci Etkili Mi?

KURTBEYOĞLU E., KONYALIGİL N., TEKİN T.

2.İstanbul Ulusal Beslenme ve DiyetetikKongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Karabuğdayın Sağlık Üzerine Etkileri

KURTBEYOĞLU E., KONYALIGİL N., TEKİN T.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. Üzüm Çekirdeği ve Kardiyovasküler Hastalıklar Arasındaki İlişki

KURTBEYOĞLU E., KONYALIGİL N., TEKİN T.

İç Anadolu Bölgesi3.Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

25. Tip 2 Diyabet Ve Bağırsak Mikrobiyotası

KONYALIGİL N., TEKİN T., KURTBEYOĞLU E.

4. Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası VeProbiyotik Kongresi, Türkiye, 19 - 23 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

26. Makrobesin Ögelerinin İntestinal Mikrobiyotaya Etkisi

KURTBEYOĞLU E., TEKİN T., KONYALIGİL N.

4. Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası VeProbiyotik Kongresi, Türkiye, 19 - 23 Ekim 2017

2017

2017

27. Mikrobiyota ve Obezite İlişkisi

TEKİN T.

4. Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 19 - 23 Ekim 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2021

2021

1. Gebelikte Metabolik Değişiklikler ve Beslenme

Arslan M., Tekin T., Gültekin Kurt K.

Normal Gebelik ve Bakım, Doğan Yüksekol Özlem,Evcili Funda,Demirel Gülbahtiyar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.193-217, 2021

2019

2019

2. Jinekolojik Kanserler ve Omentin

TEKİN T., DEMİREL G.

Anne Çocuk Sağlığı ve Eğitimi, Asuman Seda Saracaloğlu, Gülten Hergüner, Selvinaz Saçan, Editör, Güven Plus Grup Danışmanlık A.Ş. Yayınları, İstanbul, ss.191-208, 2019