Dr. Öğr. Üyesi AYTEN EKİNCİ


Gemerek Meslek Yüksekokulu, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü

Laboratuvar Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Eğitim Bilgileri

2009 - 2016

2009 - 2016

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2001 - 2006

2001 - 2006

Lisans

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Gıda katkı maddesi olarak kullanılabilecek rekombinant jelatin üretimi için COL1A1 gen fragmanlarının maya sisteminde (Pichia pastoris) transkripsiyonu

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2009

2009

Yüksek Lisans

Farklı hayvan türlerin ısıl işlem uygulanmış et karışımlarında real-tıme PCR tekniği ile tespit edilmesi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gemerek Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2009 - 2012

2009 - 2012

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Yönetimsel Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gemerek Meslek Yüksekokulu, Dış Ticaret Bölümü

2010 - 2012

2010 - 2012

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Analizi

Genel Mikrobiyoloji

Halkla İlişkiler ve Siyaset

Tıbbi Mikrobiyoloji - II

Biyokimya

Endüstriyel Analiz Teknikleri

Tıbbi Mikrobiyoloji - I

Sekonder Metabolitler

Kalite Sistemleri ve Yönetimi

Nanoteknoloji ve Uygulama Alanları

Büro Yönetimi Ve İletişim Teknikleri

Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi

Kambiyo Mevzuatı

Genel İşletme

Temel Kredi Bilgileri

Girişimcilik

İngilizce - I

Gümrük Mevzuatı

Türkiye Ekonomisi

Temel Kredi Bilgileri

Türk Dili - II

Kamu İdareleri Muhasebe Sistemi

Hasar İşlemleri

Marka Yönetimi

Bankacılığa Giriş

Halkla İlişkiler Uygulamaları

Türk Dili - I

Dış Ticaret Teşvikleri

Banka İşlemleri - I

Süt İşletmelerinin Kuruluş ve Organizasyonu

Gıda Teknolojisi - II

Tereyağ Teknolojisi

Et Teknolojisi

Meyve - Sebze Teknolojisi

Süt Kimyası ve Biyokimyası

Gıda Kimyası ve Biyokimyası

Süt Mamülleri Mikrobiyolojisi

Bilgi ve İletişim Teknolojisi

Biyokimya

Gıda İşleme İlkeleri - II

Tahıl Teknolojisi

Meyve - Sebze Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Muhafaza Metotları ve Ambalajlama

Süt Ürünleri Kalite Kontrolü-I

Et Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Tahıl Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Genel Mikrobiyoloji

Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Teknolojisi

Gıda İşleme Hijyen ve Sanitasyon

Süt Teknolojisi

Gıda İşleme Hijyen ve Sanitasyon

Beslenme İlkeleri

Beslenme İlkeleri

Gıda Mevzuatı

Süt Teknolojisi

Gıda İşletme İlkeleri - I

Fermente Süt Mamülleri Teknolojisi

Gıda İşletme İlkeleri - I

Beslenme İlkeleri

Genel Biyoloji

Gıda Analizi

Genel Biyoloji

Genel Mikrobiyoloji

İçme Sütü Teknolojisi

Gıda İşletme Ekonomisi ve Organizasyon

Gıda İşletme Ekonomisi ve Organizasyon

Süt İşletmelerinin Projelendirilmesi

Yönelendirilmiş Çalışma

Makaleler

Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2015

2015

2. An Alternative Halal Gelatin Source Recombinant Gelatin

GÜLLÜCE A., KESMEN Z.

Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi, 30 - 31 Ekim 2015

2015

2015

3. Takviye edici gıda ürünlerinin kapsüllerinde PCR yöntemi ile tür tayini

KESMEN Z., GÜLLÜCE A., YETİM H.

Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi, 30 - 31 Ekim 2015

2014

2014

5. pksL 1 Genine Özgül PCR Yöntemi ileAflatoksikojenik Aspergillus flavus Türlerinin Tespiti

KESMEN Z., YETİMAN A. E., GÜLLÜCE A.

8. Ulusal Moleküler ve Tanısal Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014

2011

2011

6. ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ ET KARIŞIMLARINDA REAL TİME PCR TEKNİĞİ İLE TÜRTAYİNİ

GÜLLÜCE A., KESMEN Z.

1. Ulusal Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Türkiye, 19 - 20 Kasım 2011

2011

2011

8. Identification and Quantification of Mycotoxigenic Fungi in Foods A Review of Real Time PCR Applications in Food Safety

KESMEN Z., GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E., YETİM H.

4th International Congress on Food and Nutrition / 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, 12 - 14 Ekim 2011