Eğitim Bilgileri
2009 - 2016
2009 - 2016Doktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2001 - 2006
2001 - 2006Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Gıda katkı maddesi olarak kullanılabilecek rekombinant jelatin üretimi için COL1A1 gen fragmanlarının maya sisteminde (Pichia pastoris) transkripsiyonu
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2009
2009Yüksek Lisans
Farklı hayvan türlerin ısıl işlem uygulanmış et karışımlarında real-tıme PCR tekniği ile tespit edilmesi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gemerek Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2009 - 2012
2009 - 2012Öğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Yönetimsel Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gemerek Meslek Yüksekokulu, Dış Ticaret Bölümü
2010 - 2012
2010 - 2012Bölüm Başkanı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Gıda Analizi
Genel Mikrobiyoloji
Halkla İlişkiler ve Siyaset
Tıbbi Mikrobiyoloji - II
Biyokimya
Endüstriyel Analiz Teknikleri
Tıbbi Mikrobiyoloji - I
Sekonder Metabolitler
Kalite Sistemleri ve Yönetimi
Nanoteknoloji ve Uygulama Alanları
Büro Yönetimi Ve İletişim Teknikleri
Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi
Kambiyo Mevzuatı
Genel İşletme
Temel Kredi Bilgileri
Girişimcilik
İngilizce - I
Gümrük Mevzuatı
Türkiye Ekonomisi
Temel Kredi Bilgileri
Türk Dili - II
Kamu İdareleri Muhasebe Sistemi
Hasar İşlemleri
Marka Yönetimi
Bankacılığa Giriş
Halkla İlişkiler Uygulamaları
Türk Dili - I
Dış Ticaret Teşvikleri
Banka İşlemleri - I
Süt İşletmelerinin Kuruluş ve Organizasyonu
Gıda Teknolojisi - II
Tereyağ Teknolojisi
Et Teknolojisi
Meyve - Sebze Teknolojisi
Süt Kimyası ve Biyokimyası
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
Süt Mamülleri Mikrobiyolojisi
Bilgi ve İletişim Teknolojisi
Biyokimya
Gıda İşleme İlkeleri - II
Tahıl Teknolojisi
Meyve - Sebze Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Muhafaza Metotları ve Ambalajlama
Süt Ürünleri Kalite Kontrolü-I
Et Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Tahıl Teknolojisi
Genel Mikrobiyoloji
Genel Mikrobiyoloji
Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Teknolojisi
Gıda İşleme Hijyen ve Sanitasyon
Süt Teknolojisi
Gıda İşleme Hijyen ve Sanitasyon
Beslenme İlkeleri
Beslenme İlkeleri
Gıda Mevzuatı
Süt Teknolojisi
Gıda İşletme İlkeleri - I
Fermente Süt Mamülleri Teknolojisi
Gıda İşletme İlkeleri - I
Beslenme İlkeleri
Genel Biyoloji
Gıda Analizi
Genel Biyoloji
Genel Mikrobiyoloji
İçme Sütü Teknolojisi
Gıda İşletme Ekonomisi ve Organizasyon
Gıda İşletme Ekonomisi ve Organizasyon
Süt İşletmelerinin Projelendirilmesi
Yönelendirilmiş Çalışma
Makaleler
Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (1)
2021
20211. THE PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF THE JUJUBE FRUITS AT DIFFERENT MATURATION STAGES
Tepe F. B., EKİNCİ R., EKİNCİ A.
JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES
, 2021 (ESCI, Scopus)
2020
20202. Nucleic Acid-Based Methods in the Detection of Foodborne Pathogens
ASLAN H., EKİNCİ A., Aslan I.
NATURAL REMEDIES FOR PEST, DISEASE AND WEED CONTROL
, ss.143-161, 2020 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2015
20151. Gıda Sanayinde Katkı Maddesi Olarak Kullanılabilecek Rekombinant Sığır Jelatininin Pichia pastoris te Ekspresyonu
GÜLLÜCE A., KESMEN Z., ÇİMEN H.
18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
20152. An Alternative Halal Gelatin Source Recombinant Gelatin
GÜLLÜCE A., KESMEN Z.
Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi, 30 - 31 Ekim 2015
2015
20153. Takviye edici gıda ürünlerinin kapsüllerinde PCR yöntemi ile tür tayini
KESMEN Z., GÜLLÜCE A., YETİM H.
Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi, 30 - 31 Ekim 2015
2015
20154. Quantitive Detection Of Viable Escherichia Coli O157 H7 In Heat Treated Ground Meat Using The Combination Of Propidium Monoazide And Real Tıme PCR Assay
KESMEN Z., GÜLLÜCE A., YETİM H.
61st International Congress of Meat Science and Technology, 23 - 28 Ağustos 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
20145. pksL 1 Genine Özgül PCR Yöntemi ileAflatoksikojenik Aspergillus flavus Türlerinin Tespiti
KESMEN Z., YETİMAN A. E., GÜLLÜCE A.
8. Ulusal Moleküler ve Tanısal Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014
2011
20116. ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ ET KARIŞIMLARINDA REAL TİME PCR TEKNİĞİ İLE TÜRTAYİNİ
GÜLLÜCE A., KESMEN Z.
1. Ulusal Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Türkiye, 19 - 20 Kasım 2011
2011
20117. Detection of aflatoxin producing Aspergillus species in Turkish red peppers by using PCR based methods
KESMEN Z., GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E., YETİM H.
4th International Congress on Food and Nutrition, MycoRed Workshop, 12 - 14 Ekim 2011
2011
20118. Identification and Quantification of Mycotoxigenic Fungi in Foods A Review of Real Time PCR Applications in Food Safety
KESMEN Z., GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E., YETİM H.
4th International Congress on Food and Nutrition / 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, 12 - 14 Ekim 2011