Metrikler
Eğitim Bilgileri
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoktora
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Yüksek Lisans
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Yüksek Lisans
Sivas yöresinde üretilen geleneksel beyaz peynirlerde pıhtı pişirme sıcaklığı ve süresinin peynir verimi, erime özelliği ve tekstürel özellikler üzerine etkisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
A2 Temel
A2 TemelAlmanca
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2018
2018AR-GE, TEKNOLOJİK ÜRETİM VE YERLİLEŞTİRME DESTEKLERİ PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Proje Yönetimi
KOSGEB
2018
2018FİZİBİLİTE HAZIRLAMA
İş planı, Ticarileşme
TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A. Ş.
2016
2016UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Proje Yönetimi
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI
2010
2010ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Kalite Yönetimi
EURO2A TİME
2010
2010ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
Kalite Yönetimi
EURO2A TIME
2009
2009FOREIGN TRADE SCHOOL AND MANAGERIAL SKILLS DEVOLOPMENT CERTIFICATION PROGRAMME
Eğitim Yönetimi ve Planlama
IMCA INTERNATIONAL MANAGEMENT AND CAREER ACADEMY
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2016 - 2017
2016 - 2017MYO Müdür Yardımcısı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Matematik
Ticari Matematik
Görsel Sanatlar
Matematik
Mesleki Yazışmalar
Yemeklik Yağ Teknolojisi
Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi
Görsel Sanatlar
Gıda İşletme İlkeleri - I
Gıda İşleme İlkeleri - II
Et İşleme Teknolojisi
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ
GIDA İŞLEME İLKELERİ 1
GENEL MİKROBİYOLOJİ
İNGİLİZCE
GIDA KİMYASI
Gıda Mikrobiyolojisi
YEMEKLİK YAĞ TEKNOLOJİSİ
ÖZEL GIDALAR
GIDA İŞLEME İLKELERİ 2
ET TEKNOLOJİSİ
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
İngilizce - I
İngilizce - II
Gıda Kimyası ve Biyokimya
Genel Mikrobiyoloji
Özel Gıdalar Teknolojisi
Makaleler
Tümü (3)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (2)
2025
20251. The Effect of Curd Cooking Temperature and Time on Chemical and Melting Properties in Cheese Produced with the Traditional Method
BIÇER E. B., ışıklı n. d.
Black Sea Journal of Engineering and Science
, cilt.8, sa.3, ss.579-590, 2025 (Hakemli Dergi)
2021
20212. CHIA TOHUMUNUN KİMYASAL, ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİ
Sur E. B., Karabıyıklı Çiçek Ş.
GIDA , cilt.46, sa.4, ss.971-979, 2021 (TRDizin)
2017
20173. Estimation of the shelf life of pezik pickles using Weibull hazard analysis
KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N., SUR E. B.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, ss.125-130, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. NEW GENERATION PROPOLIS EXTRACTION USING ALTERNATIVE GREEN TECHNOLOGIES
BİÇER E. B., YABAŞ E.
II. INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCED RESEARCH AND APPLICATIONS, 19 - 20 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Radyo Frekans Teknolojisinin Kullanımı
Biçer E. B., Karabıyıklı Ş., Bekteş A., Gündüz M.
International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering (INFTEC - 2024), Tokat, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.211-219, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Fenolik bileşiklerde enkapsülasyon uygulamaları
Biçer E. B., Karabıyıklı Ş.
EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, (Yayınlanmadı)
2022
20224. GELENEKSEL BİR ÜRÜN LÜPEN (TERMİYE) VE GIDA SANAYİNDE KULLANIMI
Biçer E. B.
ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Sivas, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022
2022
20225. Applıcatıon Of Encapsulatıon Technıque And The Use Of Propolys In Food Technology
Biçer E. B.
SIVAS INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC AND INNOVATION RESEARCH, Sivas, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2022, (Yayınlanmadı)
2022
20226. A TRADITIONAL PRODUCT LUPINE (TERMIYE) AND ITS USAGE IN THE FOOD INDUSTRY
BİÇER E. B.
INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2020
20207. PROBİYOTİK / PREBİYOTİK KATKILI FONKSİYONEL ET ÜRÜNLERİ
Sur E. B., Karabıyıklı Ş.
TÜRKİYE 13. GIDA KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, ss.254-255, (Özet Bildiri)
2020
20208. Son yıllarda et ürünleri tüketimine bağlı gerçekleşen gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar
Sur E. B., Karabıyıklı Ş.
4. ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, ss.120-121, (Özet Bildiri)
2016
20169. AMBALAJIN GELENEKSEL ET ÜRÜNLERİNDE SATIN ALMA DAVRANIŞI ÜZERİNE ETKİSİ: SİVAS İLİ ÖRNEĞİ
SUR E. B., ÖZKAYNAR K., ABBASOĞLU Ş.
Mestek 2016 III. Meslek Yüksek Okulları, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2016, cilt.1, ss.135-148, (Tam Metin Bildiri)
2013
201310. Effect of Curd Cookıng Temperature and Tıme on Texture of Tradıtıonal Brıne Whıte Cheese
Biçer E. B., Develi Işıklı N.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Yayınlanmadı)
2012
201211. Peskütan ve Süzme Yoğurdun Kimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Karşılaştırılması
DEMİR T., SUR E. B.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201212. Gıdaların raf ömrünün duyusal olarak belirlenmesinde Weibull Tehlike yönteminin uygulanması
Keklik N. M., Biçer E. B., Develi Işıklı N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi., Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.40-42, (Özet Bildiri)
2012
201213. Farklı Tipteki Peynirlerin Erime Özelliklerinin Hazırlanan Erime Profil Cihazı ile Belirlenmesi
Biçer E. B., Eleroğlu H., Develi Işıklı N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Yayınlanmadı)
2012
201214. Weibull Tehlike Analizi Kullanılarak Pezik Turşularının Raf Ömrünün Belirlenmesi
Keklik N. M., Develi Işıklı N., Biçer E. B.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Yayınlanmadı)
2012
201215. Pezik Turşusu Üretimi Ve Haşlama Süresinin Duyusal Özelliklere Etkisi
Biçer E. B., Develi Işıklı N.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Yayınlanmadı)
Kitaplar
2024
20241. GREEN EXTRACTION METHODS
Biçer E. B.
CURRENT RESEARCH FROM SCIENCE TO TECHNOLOGY – II , MEHMET ŞİMŞİR,SALİH CEM İNAN,SAYITER YILDIZ,EBRU YABAŞ, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.19-29, 2024
2024
20242. NEW GENERATION PROPOLİS EXTRACTION USING ALTERNATIVE GREEN TECHNOLOGIES
Biçer E. B., Yabaş E.
II.INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCED RESEARCH AND APPLICATIONS PROCEEDINGS BOOK, MEHMET ŞİMŞİR,SALİH CEM İNAN,SAYITER YILDIZ,EBRU YABAŞ, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.1-450, 2024
2023
20233. FOOD SAFETY AND QUALITY IN AVIATION
BİÇER E. B.
CURRENT TOPICS IN AERONAUTICS, YABAŞ EBRU, ERDEN FUAT, Editör, Iksad Publications, Sivas, ss.153-168, 2023
2021
20214. Özel GIdalarda Renk
DEDEBAŞ T., ŞEKER İ. T., SUR E. B.
Gıdalarda Renk, Emre hastaoğlu, Editör, Akademsiyen, Ankara, ss.225-247, 2021
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Şubat 2024
Şubat 2024Black Sea Journal of Engineering and Science
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023Black Sea Journal of Engineering and Science
Diğer İndekslerce Taranan Dergi