Öğr. Gör. ESEN BİLGE BİÇER


Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Metrikler

Yayın

23

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

5

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

4

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doktora

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Yüksek Lisans

Sivas yöresinde üretilen geleneksel beyaz peynirlerde pıhtı pişirme sıcaklığı ve süresinin peynir verimi, erime özelliği ve tekstürel özellikler üzerine etkisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

A2 Temel

A2 Temel

Almanca

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2018

2018

AR-GE, TEKNOLOJİK ÜRETİM VE YERLİLEŞTİRME DESTEKLERİ PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Proje Yönetimi

KOSGEB

2018

2018

FİZİBİLİTE HAZIRLAMA

İş planı, Ticarileşme

TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A. Ş.

2016

2016

UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Proje Yönetimi

ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

2010

2010

ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Kalite Yönetimi

EURO2A TİME

2010

2010

ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Kalite Yönetimi

EURO2A TIME

2009

2009

FOREIGN TRADE SCHOOL AND MANAGERIAL SKILLS DEVOLOPMENT CERTIFICATION PROGRAMME

Eğitim Yönetimi ve Planlama

IMCA INTERNATIONAL MANAGEMENT AND CAREER ACADEMY

Araştırma Alanları

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2016 - 2017

2016 - 2017

MYO Müdür Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Matematik

Ticari Matematik

Görsel Sanatlar

Matematik

Mesleki Yazışmalar

Yemeklik Yağ Teknolojisi

Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi

Görsel Sanatlar

Gıda İşletme İlkeleri - I

Gıda İşleme İlkeleri - II

Et İşleme Teknolojisi

MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ

GIDA İŞLEME İLKELERİ 1

GENEL MİKROBİYOLOJİ

İNGİLİZCE

GIDA KİMYASI

Gıda Mikrobiyolojisi

YEMEKLİK YAĞ TEKNOLOJİSİ

ÖZEL GIDALAR

GIDA İŞLEME İLKELERİ 2

ET TEKNOLOJİSİ

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

İngilizce - I

İngilizce - II

Gıda Kimyası ve Biyokimya

Genel Mikrobiyoloji

Özel Gıdalar Teknolojisi

Makaleler

Tümü (3)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. NEW GENERATION PROPOLIS EXTRACTION USING ALTERNATIVE GREEN TECHNOLOGIES

BİÇER E. B., YABAŞ E.

II. INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCED RESEARCH AND APPLICATIONS, 19 - 20 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Radyo Frekans Teknolojisinin Kullanımı

Biçer E. B., Karabıyıklı Ş., Bekteş A., Gündüz M.

International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering (INFTEC - 2024), Tokat, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.211-219, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Fenolik bileşiklerde enkapsülasyon uygulamaları

Biçer E. B., Karabıyıklı Ş.

EurasianBioChem 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, (Yayınlanmadı)

2022

2022

4. GELENEKSEL BİR ÜRÜN LÜPEN (TERMİYE) VE GIDA SANAYİNDE KULLANIMI

Biçer E. B.

ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Sivas, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022

2022

2022

5. Applıcatıon Of Encapsulatıon Technıque And The Use Of Propolys In Food Technology

Biçer E. B.

SIVAS INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC AND INNOVATION RESEARCH, Sivas, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2022, (Yayınlanmadı)

2022

2022

6. A TRADITIONAL PRODUCT LUPINE (TERMIYE) AND ITS USAGE IN THE FOOD INDUSTRY

BİÇER E. B.

INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2020

2020

7. PROBİYOTİK / PREBİYOTİK KATKILI FONKSİYONEL ET ÜRÜNLERİ

Sur E. B., Karabıyıklı Ş.

TÜRKİYE 13. GIDA KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, ss.254-255, (Özet Bildiri)

2020

2020

8. Son yıllarda et ürünleri tüketimine bağlı gerçekleşen gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar

Sur E. B., Karabıyıklı Ş.

4. ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, ss.120-121, (Özet Bildiri)

2016

2016

9. AMBALAJIN GELENEKSEL ET ÜRÜNLERİNDE SATIN ALMA DAVRANIŞI ÜZERİNE ETKİSİ: SİVAS İLİ ÖRNEĞİ

SUR E. B., ÖZKAYNAR K., ABBASOĞLU Ş.

Mestek 2016 III. Meslek Yüksek Okulları, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2016, cilt.1, ss.135-148, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

10. Effect of Curd Cookıng Temperature and Tıme on Texture of Tradıtıonal Brıne Whıte Cheese

Biçer E. B., Develi Işıklı N.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Yayınlanmadı)

2012

2012

11. Peskütan ve Süzme Yoğurdun Kimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Karşılaştırılması

DEMİR T., SUR E. B.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

12. Gıdaların raf ömrünün duyusal olarak belirlenmesinde Weibull Tehlike yönteminin uygulanması

Keklik N. M., Biçer E. B., Develi Işıklı N.

Türkiye 11. Gıda Kongresi., Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.40-42, (Özet Bildiri)

2012

2012

14. Weibull Tehlike Analizi Kullanılarak Pezik Turşularının Raf Ömrünün Belirlenmesi

Keklik N. M., Develi Işıklı N., Biçer E. B.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Yayınlanmadı)

2012

2012

15. Pezik Turşusu Üretimi Ve Haşlama Süresinin Duyusal Özelliklere Etkisi

Biçer E. B., Develi Işıklı N.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Yayınlanmadı)

Kitaplar

2024

2024

1. GREEN EXTRACTION METHODS

Biçer E. B.

CURRENT RESEARCH FROM SCIENCE TO TECHNOLOGY – II , MEHMET ŞİMŞİR,SALİH CEM İNAN,SAYITER YILDIZ,EBRU YABAŞ, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.19-29, 2024

2024

2024

2. NEW GENERATION PROPOLİS EXTRACTION USING ALTERNATIVE GREEN TECHNOLOGIES

Biçer E. B., Yabaş E.

II.INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCED RESEARCH AND APPLICATIONS PROCEEDINGS BOOK, MEHMET ŞİMŞİR,SALİH CEM İNAN,SAYITER YILDIZ,EBRU YABAŞ, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.1-450, 2024

2023

2023

3. FOOD SAFETY AND QUALITY IN AVIATION

BİÇER E. B.

CURRENT TOPICS IN AERONAUTICS, YABAŞ EBRU, ERDEN FUAT, Editör, Iksad Publications, Sivas, ss.153-168, 2023

2021

2021

4. Özel GIdalarda Renk

DEDEBAŞ T., ŞEKER İ. T., SUR E. B.

Gıdalarda Renk, Emre hastaoğlu, Editör, Akademsiyen, Ankara, ss.225-247, 2021

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Şubat 2024

Şubat 2024

Black Sea Journal of Engineering and Science

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

Black Sea Journal of Engineering and Science

Diğer İndekslerce Taranan Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 4

h-indeksi (WOS): 1