Evren GÖLGE (Ph.D. & M.B.A.),
2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun
oldu. Başkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans programına katıldı ve 2003
yılında tamamladı. 2012 yılında Ege Üniversitesi'nden gıda kalite kontrolü
alanında "Sulardan Ağır Metallerin Uzaklaştırılmasında Fındık Kabuğu
Kullanımının Model Sistemler ile Araştırılması" adlı teziyle doktora
derecesini aldı. 2021 yılına kadar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gıda
Mühendisliği Bölümü'nde çalıştı. Şu anda Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü'nde Doktor
Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İdari olarak, 2016-2020 yılları arasında
Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Gıda ve Nanoteknoloji Mühendisliği
Bölüm Başkan Yardımcılıkları görevlerini üstlendi.
Nanomalzemeler, Akışkan ve Kütle Transferi, Termodinamik, Gıda Kimyası, Enstrümantal Gıda Analizleri, Mühendislik Ekonomisi konularında dersler vermektedir. SCI kapsamındaki dergilerde 12 makale, ulusal hakemli dergilerde 7 makale yayınlamış ve süt çiftçileri ile süt toplama merkezlerinde gıda güvenliği uygulamaları ve gıda güvenliği farkındalığı düzeyi hakkında 2 kitabın ortak yazarlığını yapmıştır. Araştırma ilgi alanları gıda bilimleri, kalite kontrol sistemleri ve gıda güvenliği, gıdalarda ısıl olmayan işleme yöntemleri, gıda kontaminantlarının tespiti, gıda endüstrisinde düşük maliyetli adsorban maddelerin kullanımı üzerine odaklanmıştır. YÖK Akademik Birikim Programı (AKAP) bursu kapsamında 9 ay boyunca Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi'ni (VŠCHT) ziyaret etmiştir.
- E-posta
- egolge@cumhuriyet.edu.tr
- Web Sayfası
- https://avesis.cumhuriyet.edu.tr/egolge