Dr. Öğr. Üyesi İLKER ÖZTÜRK


Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

56

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

31

Proje

1

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2016 - 2020

2016 - 2020

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Bölümü, Türkiye

2007 - 2009

2007 - 2009

Yüksek Lisans

Sakarya Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Yüksek Lisans

Konaklama işletmelerinde iç ve dış müşteri tatmininin ilişkisel pazarlama bağlamında incelenmesi: Zincir otel işletmesi örneği

Sakarya Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri

2007 - Devam Ediyor

2007 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Odalar Bölümü Yönetimi

Endüstriyel Yiyecek Üretimi

Genel Turizm

Matematik

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Odalar Bölümü Yönetimi

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü

Şehir ve Kültür

Yiyecek - İçecek Maliyet Kontrol

Matematik

Matematik

Şehir ve Kültür

Yiyecek-İçecek Hizmetleri

Servis ve Bar Uygulamaları

Otel İşletmeciliği

Otel Uygulamaları - I

Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri

Matematik

Genel Turizm

Yönlendirilmiş Çalışma

Türkiyede Sağlık Turizmi Uygulamaları

Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü

Yönlendirilmiş Çalışma

Otel Uygulamaları - I

Mobilya ve Oda Dizaynı

Ziyafet İkram Hizmetleri Yönetimi

Servis ve Bar Uygulamaları

Turizm Pazarlaması

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Mobilya ve Oda Dizaynı

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Endüstriyel Yiyecek Üretimi

Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri

Ziyafet İkram Hizmetleri Yönetimi

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Turizm Pazarlaması

Turizm Pazarlaması

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Mobilya Ve Oda Dizaynı

Kat Hizmetleri Yönetimi

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Kat Hizmetleri Yönetimi

Kat Hizmetleri Yönetimi Ii

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Odalar Bölümü Yönetimi

Seyahat Acenteciliği

İşletme Yönetimi ve Pazarlama

Genel Muhasabe

İşletme Yönetimi ve Pazarlama

Odalar Bölümü Yönetimi

Genel Muhasabe

Kat Hizmetleri Yönetimi Ii

Genel İşletme

Ticari Matematik

Turizm Ekonomisi

Ticari Matematik

İstatistik

Ziyafet Ve İkram Hizmet Yönet.

Turizm Ve Çevre

Turizm Ve Çevre

İstatistik

Beslenme İlkeleri Ve Mönü Planlama

Seyahat Acenteciliği

Beslenme İlkeleri Ve Mönü Planlama

Otel İşletmeciliği

Makaleler

Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (2)
Scopus (1)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Evaluation of Cappadocia Region in Terms of Big Data Based Revenue Management

DENİZ G., TOKER M., ÖZSOY A., ÖZTÜRK İ., YILMAZ N., YILDIRIM İ., et al.

The Conference on Managing Tourism Across Continents, Ankara, Türkiye, 30 Nisan - 03 Mayıs 2024, ss.228-231, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Big Data-Driven Guest Experience Analysis: eDataLabHQ Case Study

DENİZ G., TOKER M., ÖZSOY A., ÖZTÜRK İ., YILMAZ N., YILDIRIM İ., et al.

The Conference on Managing Tourism Across Continents, Ankara, Türkiye, 30 Nisan - 03 Mayıs 2024, ss.224-227, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Sağlık Turizmi İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları: Sivas İli Örneği

Kekeçoğlu C., ÖZTÜRK İ.

Uluslararası Ekonomi Finans ve İşletme Kongresi, Sivas, Türkiye, 23 Mayıs 2024, ss.38, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. Kapadokya Otellerinin Tanıtım Filmlerinde Yer Alan Peribacaları ve Balon Temalarının Analizi

TOKER M., ÖZTÜRK İ.

I. International Tourism and Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.650-651

2021

2021

6. KÜLTÜREL MİRAS TURİZMİ BAĞLAMINDA DENEYİM/DENEYİMSEL KALİTE KAVRAMININ İNCELENMESİ

ATASOY F., ÖZTÜRK İ.

5th International Tourism Congress, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

7. Toplum Temelli Turizm: Sivas Altınkale Örneği

ÖZTÜRK İ.

5th International Tourism Congress, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

8. Ziyaretçi Tercihlerinde Yeni Eğilimler: Tur Rehberliğinde Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik Entegrasyonu

ÖZTÜRK İ., ATASOY F., TANKUŞ E.

V. International West Asia Congress of Tourism Research, Van, Türkiye, 24 - 25 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

9. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VESİVAS YEREL HALKININ MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ TANIMA DÜZEYLERİ

ÖZTÜRK İ.

1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. TÜRKİYE TURİZM SEKTÖRÜNDE ULUSAL MESLEK STANDARTLARI

YILMAZ İ., ÖZTÜRK İ., ATASOY F., ARIKAN V.

II.INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND VOCATIONAL STUDIES CONGRESS, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

11. SiVAS iLiNDE TURiZM EĞİTİMİ ALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERINİN TURİZM ETKİLERİNİ ALGILAMADÜZEYLERİ VE ÖNERİLERİ

ÖZTÜRK İ., KARAGÖZ Y., ATASOY F.

IVSS 2018 INTERNATIONAL VOCATIONAL SCIENCE SYMPOSIUM, Antalya, Türkiye, 26 Nisan 2018 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Kırsal Turizm Kapsamında Sivas’ın Yöresel Mutfağı

ARIKAN V., ÖZTÜRK İ.

2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENT CONGRESS, Muğla / Bodrum, Türkiye, 10 - 13 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Kırsal Turizm Kapsamında Gerçekleştirilen Kültür Turizmi: Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası Örneği

ATASOY F., İNCEÖZ S., ÖZTÜRK İ.

2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENT CONGRESS, MUĞLA / BODRUM, Türkiye, 10 - 13 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. ÇOCUK GÖZÜNDE TURİZM: SİVAS İLİ ÖRNEĞİ

Tankuş E., ÖZTÜRK İ., Durmaz C.

1st International Child Friendly Tourism Congress, Sivas, Türkiye, 25 - 28 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. OTEL OLANAKLARININ ÇOCUKLU AİLELERÜZERİNDEKİ TERCİH EDİLME NEDENLERİNE YÖNELİKDEĞERLENDİRME

ARIKAN V., ÖZTÜRK İ.

1st International Child Friendly Tourism Congress, Sivas, Türkiye, 25 - 28 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Hizmet Hatası Durumunda Müşteri Davranışları

ÖZTÜRK İ., YILMAZ İ.

Örnek Olaylarla Turizm Sektöründe Hizmet Telafisi ve Stratejileri, Eren Duygu, İli Demirel Nilgün, Tekeli Kırıcı Ezgi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.117-132, 2022

2022

2022

2. KIŞ TURİZMİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

ÖZTÜRK İ.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EKSENİNDE ALTERNATİF TURİZM, GENÇ Koray, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-110, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

3. Current Supporting Practices in Health Tourism

POLAT G., ÖZTÜRK İ.

TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES, Vilian KRYSTEV, Sabriye ÇELIK UĞUZ, Recep EFE, Erol KAPLUHAN, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS SOFIA, Sofija, ss.375-391, 2021

2021

2021

4. Current Supporting Practices in Health Tourism

POLAT G., ÖZTÜRK İ.

Tourism Studies and Social Sciences, Vilian KRYSTEV, Sabriye ÇELİK UĞUZ, Recep EFE, Erol KAPLUHAN, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.375-391, 2021

2021

2021

5. Altınyayla

ÖZTÜRK İ.

Sivas Turizmi, Işkın Mustafa, Editör, Ekin Basım Yayın Dağıtım, Bursa, ss.29-38, 2021

2021

2021

6. Akıncılar

ÖZTÜRK İ.

Sivas Turizmi, Işkın Mustafa, Editör, Ekin Basım Yayın Dağıtım, Bursa, ss.19-28, 2021

2021

2021

7. Service Recovery

ÖZTÜRK İ.

Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Türkmen Fatih, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.317-336, 2021

2021

2021

8. Hong Kong

ÖZTÜRK İ.

Dünya'da En Çok Ziyaret Edilen Destinasyonlar, Işkın Mustafa, Editör, Ekin Basım Yayın Dağıtım, Bursa, ss.1-17, 2021

2020

2020

9. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VE SİVAS YEREL HALKININ MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ TANIMA DÜZEYLERİ

ÖZTÜRK İ.

Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler, Mücahit Sami KÜÇÜKTIĞLI, Dr. Yılmaz SEÇİM, Dr. Mesut Murat ADABALI, Mustafa YILMAZ, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.120-136, 2020

2013

2013

10. Bölgesel Kalkınma Çerçevesinde Sakarya da Yapılabilecek Turizm Faaliyetlerine ilişkin Bir Değerlendirme

ZENGİN B., ÖZTÜRK İ.

Geçmişten Günümüze Sakarya Turizmine Akademik Bir Bakış, Burhanettin Zengin, Editör, Sakarya Üniversitesi Yayınları, Sakarya, ss.37-54, 2013

2009

2009

11. Makro Planlama ve Bölgesel Kalkınma Çerçevesinde Sakarya'da Yapılabilecek Turizm Faaliyetlerine İlişkin Bir Değerlendirme

ÖZTÜRK İ.

TURİZM POLİTİKALARI, BATMAN Orhan, TÜRKAY Oğuz, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.69-90, 2009

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZTÜRK İ.

Detay Yayıncılık, ss.227-227, 2022

2022

2022

2. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZTÜRK İ.

Detay Yayıncılık, ss.208-208, 2022

2022

2022

3. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ÖZTÜRK İ.

Detay Yayıncılık, ss.38-39, 2022

Desteklenen Projeler

2023 - 2026

2023 - 2026

eDataLabHQ.com

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Deniz G.(Yürütücü), Öztürk İ., Şeker A., Yetiş Ş. A., Yılmaz N., Yıldırım İ., et al.