Desteklenen Projeler
-
2022 - 2025 Çin ve Türkiye'de Gıda Zincirinde Tigesiklin Dirençli Bakterilerin Genomik Karakterizasyonu ve Epidemiyolojisi
-
2021 - 2023 Süt ve Tavuk Et Örneklerinden İzole Edilen Ampisiline Dirençli Enterococcus Türlerinin Karakterizasyonu (V-2021-110)
-
2020 - 2023 Sivas İlinde Satışa Sunulan Süt Örneklerinde Enterococcus Türlerinin Varlığı, Antibiyotik Dirençliliği ve Virulens Genlerinin Belirlenmesi (CÜBAP V-096)
-
2020 - 2021 Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz Sentezleyen Escherichia coli Suşlarında Dezenfektan ve Ağır Metal Direncinin Araştırılması adlı 112O037 numaralı TÜBİTAK projesi kapsamında bilim insanı yetiştirme ve geliştirme projesi (CÜBAP V-105)
-
2020 - 2021 Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz Sentezleyen Escherichia coli Suşlarında Dezenfektan ve Ağır Metal Direncinin Araştırılması (Proje No:120O037)
-
2018 - 2019 Tavuk Etlerinden İzole Edilen Siprofloksasine Dirençli Escherichia coli Suşlarının Karakterizasyonu
-
2018 - 2019 Tavuk Etlerinden İzole Edilen Salmonella Infantis İzolatlarının Tüm Genom Dizileme Yöntemi ile Analizi (Proje No: 18.M.032)
-
2017 - 2019 Çiğ İnek ve Manda Sütlerinde Listeria monocytogenes’in İzolasyonu ve Moleküler Yöntemle Doğrulanması
-
2016 - 2018 PREPARE-VET - PREscriber Perspectives on Antibiotic use and Resistance Education in Europe – VETerinary Medicine
-
2016 - 2018 Isıl İşlem Uygulanmış Et ve Et Ürünlerinde Polisiklik Aromatik Hidrokarbon PAH Varlığının Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi HPLC Yöntemi ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şahin S. (Yürütücü), Alemdar S., Ulusoy H. İ., Erdoğan S., Ağaoğlu S.
-
2015 - 2018 Shiga-Toksijenik Escherichia coli (Stec) Teşhisi için Real Time PCR Kiti Geliştirilmesi (Proje No:214O279)
-
2013 - 2018 Et ve Et Ürünlerinden Elde Edilen Staphylococcus aureus İzolatlarında Enterotoksin Genlerinin Multipleks Polimeraz Zincir Reaksiyonu (mPCR) ile Araştırılması ve Virulens Genlerinin Moleküler Tiplendirilmesi (CÜBAP V-014)
-
2014 - 2017 Hafik İlçesinden Toplanan Süt ve Ürünlerinin (Yoğurt, Tereyağ ve Peynir) Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Kalite Özelliklerinin Araştırılması
-
2013 - 2017 Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Antibiyotik Kalıntılarının HPLC Yöntemi ile Araştırılması
-
2014 - 2015 Sivas İlinde Piyasaya Sunulan Et Ürünlerinde Farklı Yöntemler Kullanılarak Tür Tayininin Yapılması
-
2013 - 2015 Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Laboratuvar ve Klinik Altyapısının Güçlendirilmesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Kara H., Altay K., Yüksel M., Karahan M., Özdemir Ö., Coşkun A., et al.
-
2013 - 2013 Büyükbaş, Küçükbaş ve Kanatlı Hayvanların Çiftliklerde Yetiştirilmesi, Kesimhanelerde Kesimi ve Etlerin Tüketime Sunulması Aşamalarında Avrupa Birliği Ülkelerindeki Modern Yetiştiricilik Uygulamalarının ve HACCP Faaliyetlerinin İncelenmesi başlıklı Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi (The Lifelong Learning Programme LLP 2013-1-TR- LEO02 50313)