Doç. Dr. TUĞBA DEMİR


Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.

Veterinerlik Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Abd


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi

Metrikler

Yayın

131

Yayın (WoS)

16

Yayın (Scopus)

13

Atıf (WoS)

56

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

57

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

478

H-İndeks (Scholar)

14

Atıf (TrDizin)

18

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

478

Proje

10

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2013 - 2018

2013 - 2018

Doktora

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

KÖRMEN, KİRAZ SAPI VE NAR KABUĞUNUN ANTİOKSİDAN, ANTİMİKROBİYAL, SİTOTOKSİK, ANTİDİYABETİK VE ANTİENFLAMATUAR ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2012

2012

Yüksek Lisans

Allium scoradoprasum (Körmen) ve Allium sativum (sarımsak) ’xxun Listerıa monocytogenes, Escherichia coli o157:h7 ve Salmonella enteritidis üzerine etkileri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2022

2022

EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.

2018 - 2022

2018 - 2022

Dr. Öğr. Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.

2012 - 2018

2012 - 2018

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.

2012 - 2015

2012 - 2015

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2012 - 2013

2012 - 2013

MYO Müdür Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Sanayiinde Kullanılan starter Kültürler

Uzmanlık Alan Dersi

Gıda Enfeksiyon ve Zehirlenmeleri

Probiyotik Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi-

Seminer

Probiyotik Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi

Lisans

Lisans

GIDA MEVZUATI

Ön Lisans

Ön Lisans

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

Gıda Mikrobiyoloji

Yağ Teknolojisi

Gıda Katkı Maddeleri

laboratuvar teknikleri

Bilgisayar - II

İletişim ve Etik

Genel MİKROBİYOLOJİ

Süt Teknolojisi

Laboratuar Tekniği

Genel Mikrobiyoloji

Hijyen ve Sanitasyon

Yağ Teknolojisi

Enstrümantal Analiz

Enstrümantal Analiz

Gıda Kimyası

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Kimyası

Meyve - Sebze Teknolojisi

Süt Teknolojisi

Tahıl Teknolojisi

Gıda Ambalajlama ve Depolama Teknikleri

Beslenme İlkeleri

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Biyoteknolojisi

Matematik - II

Araştırma Yöntem ve Teknikleri

Mesleki İngilizce - I

Gıda Prosesleri - II

Mesleki İngilizce - II

Et ve Ürünleri Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı - II

Fonksiyonel Gıdalar

Hijyen ve Sanitasyon

Gıda Kalite Kontrol

Süt ve Ürünleri Teknolojisi

İngilizce - II

Makaleler

Tümü (38)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (16)
ESCI (4)
Scopus (13)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (10)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Detection and Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in Milk: A Comprehensive Overview

Demir T., Karapınar B.

1. INTERNATIONAL ANKARA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, 21 - 22 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

2. Escherichia coli and Food Poisoning: Risks, Routes of Contamination, and Prevention Methods

Karapınar B., Demir T.

2. INTERNATIONAL ÜSKÜDAR SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 29 - 30 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. DOMUZ ETİ VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE SPESİFİK RİSKLER

Şahin A., Demir T.

I.SAĞLIK ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ (CÜSKON2024), Sivas, Türkiye, 23 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

4. ÇOCUK SÜTLERİNDEKİ KİMYASAL RİSKLERİN DETOKSİFİKASYON STRATEJİLERİ

Ceren A. G., Demir T.

I.SAĞLIK ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ (CÜSKON2024), Sivas, Türkiye, 23 Mayıs 2024

2024

2024

5. GIDA KAYNAKLI BRUSELLA ENFEKSİYONLARI

Fedai F., Demir T., Tutun S.

I.SAĞLIK ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ (CÜSKON2024), Sivas, Türkiye, 23 Mayıs 2024

2024

2024

6. Chemical Risks in Eggs That Threaten Public Health

Demir T., Tutun S., Önemlibıçak Y. A.

V International Symposium of Student Scientific Clubs, 18 Nisan 2024, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. Heavy Metal Pollution In Dairy And Dairy Products

GÜÇLÜ N., AĞAOĞLU S., DEMİR T.

5. INTERNATIONAL SCIENCE AND INNOVATION CONGRESS, Ankara, Türkiye, 11 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. Staphylococcal Food Poisoning

BİNİŞ A. B., DEMİR T., AĞAOĞLU S., YILMAZ D.

5. INTERNATIONAL SCIENCE AND INNOVATION CONGRESS, Ankara, Türkiye, 11 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. THE PHYSICOCHEMICAL QUALITIES OF MEATBALLS WITH ADDED BEE POLLEN AND APIGENIN

DEMİR T., AĞAOĞLU S.

IX. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.171-172, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. The Effect of Probiotics and Prebiotics in Diet on Insulin Resistance

DEMİR T., AĞAOĞLU S., BİNİŞ A. B.

INTERNATIONAL CONGRESS OF MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

12. THE FOOD SAFETY in THE ERA of THE COVID-19 PANDEMIC

DEMİR T.

3rd International GAP FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 04 Aralık 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

13. ACRYLAMIDE LEVELS in THERMAL PROCESSED CARBOHYDRATE-RICH BABY FOODS

DEMİR T., AĞAOĞLU S.

3rd International GAP FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 04 Aralık 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

14. BIOLOGICAL ACTIVITIES OF PLANT PHYTOCHEMICALS

DEMİR T., AKPINAR Ö.

10th International Scientific Agriculture Symposium, Jahorina, Bosna-Hersek, 3 - 06 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. ANTIMICROBIAL EFFECTS OF SOME PLANT EXTRACTS ON THE ORAL PATHOGENS

DEMİR T., DEMİR H.

II. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MULTIDISCIPLINARY ACADEMICS STUDIES, İstanbul, Türkiye, 16 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Investigation of cytotoxicity levels of some denture relining materials

Özden S., DEMİR T., DEMİR H.

24 th International Dental Congress, Ankara, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018

2018

2018

17. AIRLINE COMPANIES AND CHILDREN'S MENU OPTIONS

DEMİR T., DEMİR H., Yücel K. S.

I. INTERNATIONAL CHILD-FRIENDLY TOURISM CONGRESS, Sivas, Türkiye, 25 Haziran 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. EXTRACTION PHENOLIC COMPOUDS FROM CHERRY STALK AND THEIR BIOLOGICAL ACTIVITIES

DEMİR T., AKPINAR Ö., KARA H., GÜNGÖR H.

Gemany, 5 th International ISEKI FOOD Conference, Stuttgart, Almanya, 3 - 05 Haziran 2018, cilt.1, ss.76, (Özet Bildiri)

2018

2018

19. UTILIZATION OF POMEGRANATE PEEL FOR THE PRODUCTION OF CARBOHYDRATES AND PHENOLICS

GÜZEL M., DEMİR T., AKPINAR Ö.

Germany, 5 th International ISEKI FOOD conference, Stuttgart, Almanya, 3 - 05 Haziran 2018, ss.194, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. BIOLOGICAL ACTIVITIES OF FOOD WASTES

AKPINAR Ö., GÜZEL M., DEMİR T.

9th Central European Congress on Food – Sibiu- ROMANIA, Sibiu, Romanya, 24 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

21. Investigation of the Antimicrobial activity of some

DEMİR T., DEMİR H., Özden S.

INTERNATIONAL CONGRESS ON PREVENTIVE DENTISTRY, Erzurum, Türkiye, 5 - 08 Mart 2018

2017

2017

22. PHYTOCHEMICAL PROPERTIES OF SOME MEDICAL PLANTS

DEMİR T., AKPINAR Ö.

Chair of Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, cilt.1, ss.441-442, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. TIBBİ AROMATİK BİTKİLERİN GIDA SANAYİNDE KULLANIMI

CİNGÖZ A., DEMİR T.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ 3. TARIM VE GIDA KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI), Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. TANNINS PHARMACOLOGICAL AND ANTIMICROBIAL EFFECTS

DEMİR T., GÜNGÖR H., KARA H.

Chair of Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, cilt.1, ss.419-420, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. EVALUATION OF THE WATER QUALITY OF COBANOGLU LAGOON ( KOZCAGIZ - BARTIN )

MUTLU E., DEMİR T., KURNAZ A.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.269-270, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Effects of Some Drinks on Saliva PH

DEMİR T., DEMİR H.

TDA 23 International Dental Congress, İstanbul, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.346, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. The Effects of Probiotics on Oral Flora of Individuals Using Removable Denture

DEMİR T., DEMİR H.

TDA 23 International Dental Congress, İstanbul, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.68, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Optimization of Extraction Conditions of Bioactive Compounds from Cherry Stalk

DEMİR T., AKPINAR Ö.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. Investigation of Antioxidant and Antimicrobial Avtivity of Pomagranate Peel

DEMİR T., AKPINAR Ö.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

31. Biological Activities of Lignin Hydrolysate of Wheat Straw

AKPINAR Ö., USAL G., DEMİR T.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017

2017

2017

32. Medical and Aromatic Plants in Ancient Egypt Period

ŞEKER F., DEMİR T.

1st INTERNATİONAL CONGRESS ON MEDICAL AND AROMATIC PLANTS, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

33. First Tricks in Archeology of Medical and Aromatic Plants

ŞEKER F., DEMİR T.

1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICANAL AND AROMATIC PLANTS, 9 - 12 Mayıs 2017

2015

2015

34. Buğday Sapı Alkali Hidrolizatlarının Antimikrobiyal ve Antifungal Özellikleri.

DEMİR T., USAL G., AKPINAR Ö.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)

2013

2013

35. Lignoselülozik Materyallerin Antimikrobiyal Özellikleri. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi

DEMİR T., AKPINAR Ö.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

36. Kelecos Soup and Peskutan

DEMİR T., AKPINAR Ö.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 4 - 06 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

37. Investigation Great Lota Lake's (Sivas-Hafik) Silurus glanis Suitability Aquaculture

DEMİR T., MUTLU E.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 04 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

38. Antioxidant Properties of Kormen (Allium Scoradoprasum) Plant.

DEMİR T., TOPALOĞLU E., AKPINAR Ö.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 4 - 06 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

39. Çermik Deresi (Hafik,Sivas)'nin Su Kalitesi Özellikleri ve Aylık Değişimleri

MUTLU E., DEMİR T., YANIK T.

İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 02 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

40. Peskütan ve Süzme Yoğurdun Kimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Karşılaştırılması

DEMİR T., SUR E. B.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Foodborne Botulism and Ionizing Radiation Applications

Demir T.

Güncel Pratik Veteriner Hekim El Kitabı-III, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, ERCAN NAZLI, Editör, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, Sivas, ss.143-149, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

2. SÜTÜN ISITILMASININ KONTROLÜ

Demir T.

SÜT ANALİZ YÖNTEMLERİ, SIRIKEN BELGİN, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.125-139, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

3. FUNCTIONAL MEAT PRODUCTS: NEW APPROACHES TO HEALTH AND NUTRITION

Tutun S., Demir T.

Sağlık Bilimleri Alanında Araştırmalar ve Değerlendirmeler, ŞAHNA ENGİN, AKGÜL HASAN, SELAMOĞLU ZELİHA, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.35-51, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

4. SÜTTE KURU MADDE TAYİNİ

Demir T.

SÜT ANALİZ YÖNTEMLERİ, SIRIKEN BELGİN, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.77-86, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

5. The Use of Probiotics as a Detoxification Agent in the Chemical Contamination of Foods

Demir T.

Güncel Pratik Veteriner Hekim El Kitabı-III, USLU BARIŞ ATALAY, BAŞBUĞ ONUR, ERCAN NAZLI, Editör, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, Sivas, ss.135-141, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

6. Food Infection and Poisoning

Demir T., Ağaoğlu S.

Güncel Pratik Veteriner Hekim El Kitabı-II, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU,Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ,Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL, Editör, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, Sivas, ss.301-313, 2023

2023

2023

7. Some Bacterial Diseases from Water

Ağaoğlu S., Demir T.

Güncel Pratik Veteriner Hekim El Kitabı-II, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU,Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ,Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL, Editör, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, Sivas, ss.313-320, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

8. Chemical Substances in Food That Threaten Human Health

DEMİR T., AĞAOĞLU S.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.229-236, 2022

2022

2022

9. Diet in Stomach Cancer Treatment

Demir T.

MİDE KANSERİ TANI ve TEDAVİ, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Doç Dr.Hüseyin Özden, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Gömeç, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.123-134, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

10. Chemical Substances in Food That Threaten Human Health

Demir T., Ağaoğlu S.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL,, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.229-236, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

11. Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products

AĞAOĞLU S., DEMİR T.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.187-192, 2022

2022

2022

12. Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products

Ağaoğlu S., Demir T.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL,, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.187-192, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

13. Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

AĞAOĞLU S., ŞAHİN S., DEMİR T.

SAĞLIK BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER IV, Prof. Dr. Cem EVREKLİOĞLU, Editör, Gece Publishing, Sivas, ss.27-42, 2021

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2021

Ocak 2021

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2021

Ocak 2021

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi

ESCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2020

Aralık 2020

BIOLOGIA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2020

Eylül 2020

Food and Health

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ağustos 2020

Ağustos 2020

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 35

h-indeksi (WOS): 3

Jüri Üyelikleri

Ağustos-2022

Ağustos 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunması, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2022 - Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi