-
2025 - 2027 Siyah Sarımsaktan Suda Çözünür Melanin Eldesi Ve Model Gıdalarda Renklendirici Ve Hipoglisemik Katkı Maddesi Olarak Kullanılma Olanakları
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Karaoğlan H. A., Gezegen H., Kutlu G., Erol K. F., Törnük F. (Yürütücü)
-
2025 - 2027 Pelemir (Cephalaria syriaca) İlavesi ile Glisemik İndeksi Düşürülmüş Tahıl Ürünlerinin Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Törnük F. (Yürütücü), Karaoğlan H. A., Gültekin Kurt K., Kutlu G., Erol K. F.
-
2022 - 2024 Bozada Laktik Asit Bakterisi ve Maya Starter Kültürü Kullanımının Mineral Biyoaktif Madde ve Protein Biyoerişilebilirliğine Etkisi, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi
-
2022 - 2024 Farklı bitki büyüme hormonu uygulamaları ile üretilen yüksek verimde diyet lifi içeren çeltik ve çemen filizlerinin probiyotik meyve bazlı içeceklerin üretiminde prebiyotik kaynağı olarak kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Törnük F. (Yürütücü), Kaya Y., Durak M. Z., Arvas Y. E., Uçak Özkaya G.
-
2020 - 2024 Ülkemizde ve Dünyada Halk Sağlığını En Fazla Tehdit Eden HIV, HPV ve Influenza Kaynaklı Enfeksiyonlara Karşı Tanı Kitleri, İlaç Formülasyonları ve Aşı Geliştirilmesi
-
2023 - 2023 Depremzedelere Gönderilen Gıda Yardımlarının Güvenliği, Yeterliliği ve Tüketime Uygunluğu
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Törnük F. (Yürütücü), Çidem İ., Dertli E., Özcan M., Karakaş H.
-
2021 - 2023 Standardize Instant Boza Tozu Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
-
2021 - 2023 Enkapsüle Edilmiş Uçucu Yağlar Kullanılarak Fonksiyonel Şekersiz Sakız Üretimi
-
2021 - 2023 Tahinin Faz Ayrımı ve Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Yöntemlerle Modifiye Edilen Susam Posası Proteinlerinin Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2020 - 2023 Kalorisi Azaltılmış, Fonksiyonel ve Doğal, Probiyotikli Laktoferment Meyve Bazlı İçecek Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Törnük F. (Yürütücü), Yüceer Y., Yetim H., Durak M. Z., Ekici L.
-
2019 - 2022 Modifiye Nanokillerin Biyobozunur Gıda Ambalajlarında Kullanımı
-
2019 - 2021 Lactobacillus plantarum İçeren Probiyotik Taşıyıcısı Yenilebilir Sodyum Aljinat Filmi Üretimi, Karakterizasyonu Ve Gıda Ambalaj Materyali Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Törnük F. (Yürütücü), Akman P. K., Bozkurt F.
-
2016 - 2018 Elektropüskürtme Yöntemiyle Propolis Yüklenmiş Polivinil Alkol Nanopartiküllerinin Üretimi ve Karakterizasyonu
-
2015 - 2018 Kurkumin Taşıyıcısı Olarak Üretilen Ovalbumin Nanopartiküllerinin Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Törnük F. (Yürütücü), Bozkurt F., Çiçek P. K.
-
2015 - 2018 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR CEPHALARİA SYRİACA L İLE KUVVETLENDİRİLMESİ: PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Törnük F. (Yürütücü), Yılmaz M. T.
-
2015 - 2017 TÜRKİYE DE YETİŞTİRİLEN ÇEMENOTU TOHUMLARINDAN ELDE EDİLEN GAMLARDAN NANOKİLLERLE GÜÇLENDİRİLMİŞ BİYOBOZUNUR NANOKOMPOZİT FİLM ÜRETİMİ OPTİMİZASYONU VE KARAKTERİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Törnük F. (Yürütücü), Memiş S., Durak M. Z.
-
2013 - 2014 Nanokil Takviyeli Antimikrobiyal Antioksidan Özellik Taşıyan Aktif Ambalaj Üretimi ve Gıda Ambalajlamada Kullanımı
-
2012 - 2013 Bitki ve Baharatlardan Elde Edilen Hidrosollerin Çeşitli Gıda Maddelerinde Doğal Dezenfektan Olarak Kullanımı
-
2006 - 2008 Bazı Tahılların Farklı Sıcaklık ve Nemde Çimlendirilmesi Sırasında Ortaya Çıkan Mikrobiyal Yükün İncelenmesi