Öğr. Gör. BAYRAM ALTINTAŞ


Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi

Turizm Fakültesi


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (Age), Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Diğer E-posta: altintasbayram.0703@gmail.com
E-posta: bayramaltintas@cumhuriyet.edu.tr
İş Telefonu: +90 034 621 9101 Dahili: 04974
Fax Telefonu: +90 0346 219 1038
Web: https://avesis.cumhuriyet.edu.tr/10129
Posta Adresi: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Üniversitesi Kampüs

Metrikler

Yayın

13

Atıf (Sobiad)

5

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Eğitim Bilgileri

2021 - 2023

2021 - 2023

Yüksek Lisans

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Lisansüsütü Eğitim Entitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları , Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İktisat Bölümü, Türkiye

2007 - 2009

2007 - 2009

Ön Lisans

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu , Turizm işletmeciliği Yüksek okulu, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Yüksek Lisans

Yerel halkın coğrafi işaretli ürünlere bakış açıları: Sivas ili örneği Sürdürülebilir Kalkınma

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi , Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2021

2021

Eğiticinin Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

2018

2018

Usta Aşçılık Belgesi

Mesleki Eğitim

Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2014

2014

ŞEF (YİYECEK HAZIRLAMA VE SUNUM HİZMETLERİ) HİJYEN EĞİTİMİ

Mesleki Eğitim

SERİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2017 - 2018

2017 - 2018

Kısım Şefi

Granada Hotel Belek/ ANTALYA, Kısım Şefi

2015 - 2016

2015 - 2016

Kısım Şefi

Suenogolf Hotel Belek/Antalya, Kısım Şefi

2006 - 2013

2006 - 2013

Asistan

Magic Life Belek/ Antalya, Asistan

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Stlistliği ve fotoğrafçılık

Pastane Uygulamaları

Tatlı ve Pastacılık

Unlu Mamuller

Çikolata ve Şekerleme

Unlu Mamüller Üretimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yöresel Mutfaklar

Endüstriyel Yiyecek Üretimi

Unlu Gıda Üretim Teknikleri

Makaleler

Tümü (2)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Sivas'a Özgü Meyveler ve Kangal Koyun Sütünden Dondurma Üretimi ve Optimizasyonu

ALTINTAŞ B.

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve Kültür Kongresi, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.1-496, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Türk Mutfağında Geleneksel Pişirme Yöntemleri ve Moleküler Gastronomi Uygulamaları

ALTINTAŞ B., BAYGÜL Y.

Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar, DİNÇ LOKMAN, BEŞCANLAR SONER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.5-197, 2024

2024

2024

2. Gastronomi Turizmi ve Sağlıklı Altarnatifler

ALTINTAŞ B.

Turizm Araştırmaları IV, Bayram Ali Turan, Kavlak Hasan Tahsin, Editör, Özgür Yayıncılık, Gaziantep, ss.1-196, 2024

2024

2024

3. Sokak Lezzetleri ve GastroDiplomasi

ALTINTAŞ B., Baygül Y.

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2, BAYAT GÜLŞEN, KILIÇ BİNALİ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-450, 2024

2023

2023

4. Tatlı ve Pastacılık

Altıntaş B. (Editör)

Akademisyen Kitabevi, Ankara, 2023

2023

2023

5. Uluslararası Pastalar

ALTINTAŞ B.

Tatlı ve Pastacılık, Hakan Koç- Bayram Altıntaş, Editör, Akademisyen Yayınevi, Sivas, ss.319-338, 2023

2022

2022

6. Sivas Unlu Mamulleri

ALTINTAŞ B.

Uygulamalı Sivas Mutfağı, Alim Yıldız, Hakan Koç, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.5, 2022

2022

2022

7. Özel Menüler Glutensiz ve Alerji Menüleri

ALTINTAŞ B., Kara E. Z.

Menü Planlama ve Özel Menüler, , Editör, Akademisyen Yayın evi, İstanbul, ss.75-97, 2022

2022

2022

8. Sivas Unlu Mamulleri

ALTINTAŞ B.

Uygulamalı Sivas Mutfağı, Alim Yıldız, Hakan Koç, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.5, 2022

2021

2021

9. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Depo Çeşitleri ve Kontrolü

ALTINTAŞ B.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Erkan Sağlık, Muhammed Yıldız, Editör, Eğitim Yayın evi, Sivas, ss.67-78, 2021

2020

2020

10. Ege Bölgesi

ALTINTAŞ B.

Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler, Mustafa Işkın, Editör, Nobel, Sivas, ss.4, 2020

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Keçiboynuzu Unun Çikolatalı Puding Yapımında Kullanarak Duyusal Analizlerinin BelirlenmesiSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

(Proje Özeti)
Altıntaş B., Yılmaz E.(Yürütücü)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024

08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024

Turizm, Ekonomi ve Kültür KongresiSürdürülebilir Kalkınma

Panelist

Skopje-Makedonya