Duyurular & Dokümanlar
Ders Dökümanları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2021 - 2023
2021 - 2023Yüksek Lisans
İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Lisansüsütü Eğitim Entitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları , Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İktisat Bölümü, Türkiye
2007 - 2009
2007 - 2009Ön Lisans
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu , Turizm işletmeciliği Yüksek okulu, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Yerel halkın coğrafi işaretli ürünlere bakış açıları: Sivas ili örneği
İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi , Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2021
2021Eğiticinin Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
2018
2018Usta Aşçılık Belgesi
Mesleki Eğitim
Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2014
2014ŞEF (YİYECEK HAZIRLAMA VE SUNUM HİZMETLERİ) HİJYEN EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim
SERİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2018
2017 - 2018Kısım Şefi
Granada Hotel Belek/ ANTALYA, Kısım Şefi
2015 - 2016
2015 - 2016Kısım Şefi
Suenogolf Hotel Belek/Antalya, Kısım Şefi
2006 - 2013
2006 - 2013Asistan
Magic Life Belek/ Antalya, Asistan
Makaleler
Tümü (2)
Diğer Yayınlar (2)
2024
20241. Keçiboynuzu Unun Çikolatalı Yapımında Kullanılması
ALTINTAŞ B., YILMAZ E., TAHANCI K.
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.93-104, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Yerel Halkın Coğrafi İşaretli Ürünlere Bakış Açıları: Sivas ili Örneği
ALTINTAŞ B., YILMAZ G.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.8, sa.1, ss.74-96, 2024 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Sivas'a Özgü Meyveler ve Kangal Koyun Sütünden Dondurma Üretimi ve Optimizasyonu
ALTINTAŞ B.
Uluslararası Turizm, Ekonomi ve Kültür Kongresi, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.1-496, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Türk Mutfağında Geleneksel Pişirme Yöntemleri ve Moleküler Gastronomi Uygulamaları
ALTINTAŞ B., BAYGÜL Y.
Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar, DİNÇ LOKMAN, BEŞCANLAR SONER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.5-197, 2024
2024
20242. Gastronomi Turizmi ve Sağlıklı Altarnatifler
ALTINTAŞ B.
Turizm Araştırmaları IV, Bayram Ali Turan, Kavlak Hasan Tahsin, Editör, Özgür Yayıncılık, Gaziantep, ss.1-196, 2024
2024
20243. Sokak Lezzetleri ve GastroDiplomasi
ALTINTAŞ B., Baygül Y.
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2, BAYAT GÜLŞEN, KILIÇ BİNALİ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-450, 2024
2023
20235. Uluslararası Pastalar
ALTINTAŞ B.
Tatlı ve Pastacılık, Hakan Koç- Bayram Altıntaş, Editör, Akademisyen Yayınevi, Sivas, ss.319-338, 2023
2022
20226. Sivas Unlu Mamulleri
ALTINTAŞ B.
Uygulamalı Sivas Mutfağı, Alim Yıldız, Hakan Koç, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.5, 2022
2022
20227. Özel Menüler Glutensiz ve Alerji Menüleri
ALTINTAŞ B., Kara E. Z.
Menü Planlama ve Özel Menüler, , Editör, Akademisyen Yayın evi, İstanbul, ss.75-97, 2022
2022
20228. Sivas Unlu Mamulleri
ALTINTAŞ B.
Uygulamalı Sivas Mutfağı, Alim Yıldız, Hakan Koç, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.5, 2022
2021
20219. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Depo Çeşitleri ve Kontrolü
ALTINTAŞ B.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Erkan Sağlık, Muhammed Yıldız, Editör, Eğitim Yayın evi, Sivas, ss.67-78, 2021
2020
202010. Ege Bölgesi
ALTINTAŞ B.
Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler, Mustafa Işkın, Editör, Nobel, Sivas, ss.4, 2020
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025
Keçiboynuzu Unun Çikolatalı Puding Yapımında Kullanarak Duyusal Analizlerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
(Proje Özeti)
Altıntaş B., Yılmaz E.(Yürütücü)
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024
08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024