Öğr. Gör. ESRA DEMİRCİOĞLU YILMAZ


Gürün Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Aşçılık Programı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Güzel Sanatlar

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

12

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

5

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Araştırmaları Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2018 - 2020

2018 - 2020

Yüksek Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2014 - 2018

2014 - 2018

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Y.O., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Yüksek Lisans

GAZİANTEP MUTFAĞINDA DÜRÜM KÜLTÜRÜNÜN YERİ Creative Commons License

Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2022

2022

Food as Medicine: Preventing and Reversing Chronic Disease

Sağlık ve Tıp

Doane University

2022

2022

Sürdürülebilirlik Okuryazarlığı - Sorumlu Üretim-Tüketim

Çevre ve Sürdürülebilirlik

Enstitü İstanbul İSMEK

2021

2021

UYGULAMALI TEMEL SPSS EĞİTİMİ KURSU

Veri Analizi

UDEMY

2021

2021

Afet Risklerini Azaltma

Kişisel Gelişim

AFAD

2021

2021

Afet Risklerini Anlama

Kişisel Gelişim

AFAD

2020

2020

LİDERLİK

Kişisel Gelişim

AFAD

2020

2020

Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi

Kişisel Gelişim

AFAD

2020

2020

The New Nordic Diet - from Gastronomy to Health

Mesleki Kurs

Kobenhavns Universitet (University of Copenhagen)

2020

2020

Engaging in Persuasive and Credible Communication

Kişisel Gelişim

National University of Singapore

2020

2020

The Science of Gastronomy

Mesleki Kurs

The Hong Kong University of Science and Technology

2020

2020

Positive Psychology

Kişisel Gelişim

University of North Carolina at Chapel Hill

2020

2020

Nutrition and Lifestyle in Pregnancy

Mesleki Eğitim

Ludwig-Maximilians-Universitaet München

2020

2020

AFAD Kişisel Stres Yönetimi

Kişisel Gelişim

AFAD

2020

2020

Arama Kurtarma Faaliyetlerinde Kullanılan Düğümler

Kişisel Gelişim

AFAD

2017

2017

Girişimcilik Eğitimi

Girişimcilik

KOSGEB

2017

2017

Usta Öğreticilik Belgesi

Mesleki Eğitim

MEB

2017

2017

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2015

2015

Cittaslow Gökçeada Eko-Gastronomi Kongresi

Mesleki Kurs

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Güzel Sanatlar

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gürün Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

2019 - 2021

2019 - 2021

Öğretim Görevlisi

Iktisat ve Girisimcilik Üniversitesi Türk Dünyasi Isletme Fakültesi, Aşçılık ve Mutfak İşletmeciliği

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama

Soğuk Mutfak

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - I

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Vejetaryen Mutfağı

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - II

Türk Mutfak Kültürü - II

Fırın Ürünleri ve Unlu Mamuller

Dünya Mutfakları

Menü Planlama

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - I

Türk Mutfak Kültürü - I

Soğuk Mutfak

Makaleler

Tümü (4)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Türk Dünyası Gastronomisinde Nevruz Bayramı; Kırgızistan Örneği

Demircioğlu E.

19. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Baku, Azerbaycan, 27 - 29 Eylül 2021, ss.45, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2020

2020

2. YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE YÖRESEL MUTFAK: Gaziantep İli Örneği

Demircioğlu E., Kafa N.

18. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 12 - 14 Aralık 2020, ss.229, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2020

2020

3. Gaziantep Mutfağında Dürüm Kültürünün Yeri

Demircioğlu E.

18. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 12 - 14 Aralık 2020, ss.232, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2020

2020

4. Gaziantep Mutfağında Dürüm Kültürünün Yeri

Demircioğlu E.

18. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Aralık 2020, ss.759-766 Creative Commons License

2020

2020

5. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Yöresel Mutfak: Gaziantep İli Örneği

DEMİRCİOĞLU E., KAFA N.

18. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 12 Aralık 2020, ss.233, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. UZAKDOĞU ÜLKELERİNİN MUTFAK KÜLTÜRLERİ

Demircioğlu Yılmaz E.

SOSYAL BEŞERI VE IDARI BILIMLER ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR XV, TUFAN EMİNİ FİLİZ, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.297-308, 2022

2022

2022

2. COVİD-19’UN GIDA TEDARİK ZİNCİRİ VE TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI ÜZERİNE ETKİLERİ

HANÇER A., DEMİRCİOĞLU YILMAZ E.

İktisadi, Finans ve Yönetimsel Bakış Açısıyla Sosyal Bilimler Alanındaki Konuların Değerlendirilmesi, Kartal Mustafa, Ortakarpuz Metehan, Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.95-109, 2022

2022

2022

3. Beslenme Alışkanlıklarında Coğrafyanın Rolü

DEMİRCİOĞLU YILMAZ E., OĞAN Y.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, Oğan Yener, Editör, Çizgi Kitabevi, ss.182-193, 2022


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

15 Ekim 2021 - 17 Ekim 2021

15 Ekim 2021 - 17 Ekim 2021

21.Ulusal / 5.Uluslararası Turizm Kongresi

Katılımcı

Balıkesir-Türkiye

27 Eylül 2021 - 29 Eylül 2021

27 Eylül 2021 - 29 Eylül 2021

19. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

Katılımcı

Baku-Azerbaycan

12 Aralık 2020 - 14 Aralık 2020

12 Aralık 2020 - 14 Aralık 2020

18. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

Katılımcı

Sakarya-Türkiye