Dr. Öğr. Üyesi RABİA BÖLÜKBAŞ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


Yayınlardaki İsimler: Bölükbaş Rabia

Metrikler

Yayın

43

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

3

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

13

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (TrDizin)

12

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

30

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2023

2018 - 2023

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Akademi Dışı Deneyim

2021 - 2021

2021 - 2021

Training Staff

Zadar University, Training Staff

Makaleler

Tümü (17)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. CULTURED MEAT IN THE CONTEXT OF SUSTAINABILITY

BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.

SELÇUK 11th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Konya, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. A REVIEW OF COMFORT FOOD

BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.

SELÇUK 11th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. THE IMPACT OF LOCAL FOOD ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT

KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.

BALKAN 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Makedonya, 1 - 03 Kasım 2024

2024

2024

4. FOODS IN SOCIAL MEDIA RESEARCH

KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.

MUNZUR 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Tunceli, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. Evaluation of the tourism potential of gastronomy cities within the UNESCO creative cities network

KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.

Latin America 9TH International Conference on Scientific Researches, Meksika, 9 - 11 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

6. Coffee and Social value of Coffee

KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.

Latin America 9th International Conference on Scientific Researches, Meksika, 9 - 11 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

7. Tüketici Değerlerinin ve Yaşam Tarzının Restoran Tercihi Üzerine Etkisi

BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.

Munzur 6. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Tunceli, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

8. Yeme Davranışlarında Müziğin Etkisi

BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.

Munzur 6. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Tunceli, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

9. Trabzon İlindeki Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi

KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R., HABERAL H.

5th International Travel and Tourism and Dynamics, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024

2024

2024

10. Culinary culture of Çaykara district and its change in the historical process

BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S., YAZICIOĞLU İ.

Tourism, Culture and Economy Congress, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

11. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM DESTİNASYON İMAJI OLUŞUMUNDA SOSYAL MEDYA ETKİLEYİCİLERİNİN ROLÜ

KARACA Ş., BÖLÜKBAŞ R.

AVRASYA 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Tiflis, Gürcistan, 24 - 26 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

12. Sürdürülebilir Turizm Destinasyon İmajı Oluşumunda Sosyal Medya Etkileyicilerinin Rolü

KARACA Ş., BÖLÜKBAŞ R.

Avrasya 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Tiflis, Gürcistan, 24 - 26 Kasım 2023, ss.392-401, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

13. Turistlerin Gıda İsrafı ve Gıda Kaybı Davranışına İlişkin Çalışmaların İncelenmesi

Bölükbaş R., Karaca Ş.

2. Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi: Küresel Trendler, Ulusal Deneyimler ve Yeni Hedefler Kongresi, Baku, Azerbaycan, 8 - 09 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

14. Türkiye’de Televizyonda Yayınlanan Yemek Programlarında Gıda Güvenliğine Yönelik Hatalarının Tespit Edilmesi

ÖZKAYA F., BÖLÜKBAŞ R.

INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD21), Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021

2021

2021

15. Anlık Duygu Durumunun Gıda Neofobi Üzerine Etkisi

ONUR M., BÖLÜKBAŞ R.

INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD21), Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri) identifier

2020

2020

16. Gıda İsrafına Yönelik Çalışmaların Bibliyometrik Analizi

KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R., EROL E.

INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD20), Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ocak 2020, (Tam Metin Bildiri) identifier

Kitaplar

2024

2024

1. Çay

BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.

Gastronomide İçecekler, SÜREN TUFAN, ÖZTÜRK BATUHAN, Editör, Nobel, Ankara, ss.173-190, 2024

2024

2024

2. TRABZON İLİNDEKİ COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESEL ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ

KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R., HABERAL H.

TOURISM ENTREPRENEURSHIP:INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, Detay Yayıncılık, ss.648-659, 2024

2023

2023

3. Gastronomy Attractions and Practices in Tourism

Bölükbaş R. (Editör)

Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,YAZICIOĞLU İRFAN,BAYRAM FUAT,BÖLÜKBAŞ RABİA, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.1-370, 2023

2023

2023

4. Current Trends and Practices in Tourism

Bölükbaş R. (Editör)

Current Trends and Practices in Tourism , YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,YAZICIOĞLU İRFAN,BAYRAM FUAT,BÖLÜKBAŞ RABİA, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.1-418, 2023 Creative Commons License

2023

2023

5. Gastronomy Tourism and Social Media

Yazıcıoğlu I., Bölükbaş R.

Current Trends and Practices in Tourism Lausanne, YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,YAZICIOĞLU İRFAN,BAYRAM FUAT,BÖLÜKBAŞ RABİA, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.153-160, 2023

2023

2023

6. Gastronomy Tourism and Social Media

YAZICIOĞLU İ., BÖLÜKBAŞ R.

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, irfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peter Lang, ss.153-160, 2023

2023

2023

7. Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı

BÖLÜKBAŞ R.

Turizm ve Sürdürülebilirlik, Yazıcıoğlu, İrfan, Aksoy, Mustafa, Kaman Gizem, Editör, Detay Yayıncılık, ss.157-165, 2023

2022

2022

8. Yeme Ortamı ve Etkileri

BÖLÜKBAŞ R.

Gastronomi Eğilimleri, Erol Ersan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.39-49, 2022

2022

2022

9. Alternatif Protein Kaynakları ve Teknoloji

BÖLÜKBAŞ R.

Gastronomi ve Teknoloji, Yazıcıoğlu İrfan, Alphan Eda, Bölükbaş Rabia, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2022

2021

2021

10. ANKARA

GÜLDEMİR O., BÖLÜKBAŞ R.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.427-437, 2021


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1