Eğitim Bilgileri
2018 - 2023
2018 - 2023Doktora
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Akademi Dışı Deneyim
2021 - 2021
2021 - 2021Training Staff
Zadar University, Training Staff
Makaleler
Tümü (17)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. GÖSTERİŞÇİ TÜKETİMİN BESİN TERCİHİNE ETKİSİNİN KUŞAKLAR BAĞLAMINDA İNCELENMESİ
BÖLÜKBAŞ R.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.8, sa.3, ss.1168-1178, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Mutfak Çalışanlarının İş Tatmininin İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisinde İş Stresinin Aracı Rolü
BÖLÜKBAŞ R.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.17, sa.2, ss.1406-1413, 2025 (TRDizin)
2025
20253. Sosyal Medya Kullanımının Yemek Seçiciliğine Etkisi
BÖLÜKBAŞ R.
Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.235-250, 2025 (TRDizin)
2025
20254. Ekran Süresinin İşlenmiş Gıda Tüketimine Etkisi
BÖLÜKBAŞ R.
Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.24, sa.2, ss.1059-1067, 2025 (TRDizin)
2025
20255. Kahve ve Çikolata Eşleşmesinde Algılanan Duyusal Değer ve Tüketici Beğenisi Boyutlarının İncelenmesi (Investigation of Perceived Sensory Value and Consumer Liking Dimensions in Coffee and Chocolate Pairing)
BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.13, sa.1, ss.822-836, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20246. Turizm araştırmalarında gıda neofobisinin yeri
BÖLÜKBAŞ R.
Tourism and Recreation
, cilt.6, sa.2, ss.374-381, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20247. Evsel Gıda İsrafını Azaltmaya Yönelik Motivasyonların ve Engellerin Belirlenmesi
BÖLÜKBAŞ R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.4, ss.3075-3086, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20248. Gastronomi Turizmi ve Sosyal Medyaya İlişkin Sistematik Bir Literatür Taraması
BÖLÜKBAŞ R.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH , cilt.8, sa.2, ss.132-139, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20249. How does food neophobia affect local food preferences?
Bölükbaş R., Yazicioğlu İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.38, ss.1-9, 2024 (SCI-Expanded)
2024
202410. Konaklama İşletmelerinde Getiri Yönetiminin Uygulanması
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.
Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi
, cilt.59, sa.3, ss.1248-1261, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202411. The strategy food waste in restaurants: A systematic literature review
KAMAN G. S., Bozkurt İ., BÖLÜKBAŞ R., ÖZHASAR Y., Demi̇rci̇ B., Yazicioğlu İ.
Trends in Food Science and Technology
, cilt.151, 2024 (SCI-Expanded)
2021
202112. Türk Televizyonlarında Yayınlanan Yemek Programlarında Gözlemlenen Gıda Güvenliği Davranışı
ÖZKAYA F., BÖLÜKBAŞ R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202113. Examining the Relationship Between Fast Food and Obesity: A Systematic Literature Review and Future Agenda
SARIKAYA G. S., BÖLÜKBAŞ R., YAZICIOĞLU İ., DEMİRCİ B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.9, sa.4, ss.2441-2461, 2021 (TRDizin)
2021
202114. Analysis of food waste and sustainability behavior in Turkish television cooking shows
Bölükbaş R., KAMAN G. S., Yazıcıoğlu İ.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.24, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202115. Anlık Duygu Durumunun Gıda Neofobi Üzerine Etkisi
ONUR M., BÖLÜKBAŞ R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, ss.127-140, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202016. Gıda İsrafına Yönelik Çalışmaların Bibliyometrik Analizi
SARIKAYA G. S., BÖLÜKBAŞ R., EROL E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, ss.246-256, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
201817. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanında Öğrenim Gören Öğrencilerin ’Mutfak Uygulamaları Dersine Yönelik Tutumları (Attitudes of Students Receiving Education at Food and Beverage Services Departments of Anatolian Vocational and Technical High School Towards to Lesson of ’Cuisine Practices )
BÖLÜKBAŞ R., BOYLU Y.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.4, ss.1062-1075, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. CULTURED MEAT IN THE CONTEXT OF SUSTAINABILITY
BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.
SELÇUK 11th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Konya, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. A REVIEW OF COMFORT FOOD
BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.
SELÇUK 11th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. THE IMPACT OF LOCAL FOOD ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.
BALKAN 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Makedonya, 1 - 03 Kasım 2024
2024
20244. FOODS IN SOCIAL MEDIA RESEARCH
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.
MUNZUR 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Tunceli, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. Evaluation of the tourism potential of gastronomy cities within the UNESCO creative cities network
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.
Latin America 9TH International Conference on Scientific Researches, Meksika, 9 - 11 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. Coffee and Social value of Coffee
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R.
Latin America 9th International Conference on Scientific Researches, Meksika, 9 - 11 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. Tüketici Değerlerinin ve Yaşam Tarzının Restoran Tercihi Üzerine Etkisi
BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.
Munzur 6. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Tunceli, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. Yeme Davranışlarında Müziğin Etkisi
BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.
Munzur 6. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Tunceli, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20249. Trabzon İlindeki Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R., HABERAL H.
5th International Travel and Tourism and Dynamics, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024
2024
202410. Culinary culture of Çaykara district and its change in the historical process
BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S., YAZICIOĞLU İ.
Tourism, Culture and Economy Congress, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
202311. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM DESTİNASYON İMAJI OLUŞUMUNDA SOSYAL MEDYA ETKİLEYİCİLERİNİN ROLÜ
KARACA Ş., BÖLÜKBAŞ R.
AVRASYA 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Tiflis, Gürcistan, 24 - 26 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202312. Sürdürülebilir Turizm Destinasyon İmajı Oluşumunda Sosyal Medya Etkileyicilerinin Rolü
KARACA Ş., BÖLÜKBAŞ R.
Avrasya 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Tiflis, Gürcistan, 24 - 26 Kasım 2023, ss.392-401, (Tam Metin Bildiri)
2023
202313. Turistlerin Gıda İsrafı ve Gıda Kaybı Davranışına İlişkin Çalışmaların İncelenmesi
Bölükbaş R., Karaca Ş.
2. Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi: Küresel Trendler, Ulusal Deneyimler ve Yeni Hedefler Kongresi, Baku, Azerbaycan, 8 - 09 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2021
202114. Türkiye’de Televizyonda Yayınlanan Yemek Programlarında Gıda Güvenliğine Yönelik Hatalarının Tespit Edilmesi
ÖZKAYA F., BÖLÜKBAŞ R.
INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD21), Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021
2021
202115. Anlık Duygu Durumunun Gıda Neofobi Üzerine Etkisi
ONUR M., BÖLÜKBAŞ R.
INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD21), Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
202016. Gıda İsrafına Yönelik Çalışmaların Bibliyometrik Analizi
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R., EROL E.
INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD20), Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ocak 2020, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Çay
BÖLÜKBAŞ R., KAMAN G. S.
Gastronomide İçecekler, SÜREN TUFAN, ÖZTÜRK BATUHAN, Editör, Nobel, Ankara, ss.173-190, 2024
2024
20242. TRABZON İLİNDEKİ COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESEL ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ
KAMAN G. S., BÖLÜKBAŞ R., HABERAL H.
TOURISM ENTREPRENEURSHIP:INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, Detay Yayıncılık, ss.648-659, 2024
2023
20233. Gastronomy Attractions and Practices in Tourism
Bölükbaş R. (Editör)
Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,YAZICIOĞLU İRFAN,BAYRAM FUAT,BÖLÜKBAŞ RABİA, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.1-370, 2023
2023
20234. Current Trends and Practices in Tourism
Bölükbaş R. (Editör)
Current Trends and Practices in Tourism , YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,YAZICIOĞLU İRFAN,BAYRAM FUAT,BÖLÜKBAŞ RABİA, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.1-418, 2023
2023
20235. Gastronomy Tourism and Social Media
Yazıcıoğlu I., Bölükbaş R.
Current Trends and Practices in Tourism Lausanne, YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,YAZICIOĞLU İRFAN,BAYRAM FUAT,BÖLÜKBAŞ RABİA, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.153-160, 2023
2023
20236. Gastronomy Tourism and Social Media
YAZICIOĞLU İ., BÖLÜKBAŞ R.
Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, irfan Yazıcıoğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peter Lang, ss.153-160, 2023
2023
20237. Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı
BÖLÜKBAŞ R.
Turizm ve Sürdürülebilirlik, Yazıcıoğlu, İrfan, Aksoy, Mustafa, Kaman Gizem, Editör, Detay Yayıncılık, ss.157-165, 2023
2022
20228. Yeme Ortamı ve Etkileri
BÖLÜKBAŞ R.
Gastronomi Eğilimleri, Erol Ersan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.39-49, 2022
2022
20229. Alternatif Protein Kaynakları ve Teknoloji
BÖLÜKBAŞ R.
Gastronomi ve Teknoloji, Yazıcıoğlu İrfan, Alphan Eda, Bölükbaş Rabia, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2022
2021
202110. ANKARA
GÜLDEMİR O., BÖLÜKBAŞ R.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.427-437, 2021