Prof. Dr. MERAL YILMAZ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Biyoloji Ve Biyokimya


Avesis Araştırma Alanları: Tıp, Sağlık Bilimleri, Temel Tıp Bilimleri, Tıbbi Biyoloji

Metrikler

Yayın

86

Yayın (WoS)

12

Yayın (Scopus)

12

Atıf (WoS)

92

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

105

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

39

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2011

2005 - 2011

Doktora

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Lisans

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Pr., Türkiye

1992 - 1994

1992 - 1994

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Sağlık Programları Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Kırım-Kongo kanamalı ateşi tanısı konmuş hastalarda interferon-alfa ve tümör nekroz faktör-alfa gen polimorfizmlerinin araştırılması

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü

2005

2005

Yüksek Lisans

Pre-eklampsi, eklampsi ve HELLP sendromu riski, insan mikrozomal epoksid hidrolaz geni ekzon-4 polimorfizminin araştırılması

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü

Araştırma Alanları

Tıp

Sağlık Bilimleri

Temel Tıp Bilimleri

Tıbbi Biyoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2024

2019 - 2024

Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2015 - 2019

2015 - 2019

Dr. Öğr. Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm İşl. ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Kalite Komisyonu Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2024

2019 - 2024

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2019 - 2019

2019 - 2019

Akademisyen (Doç. Dr.)

Edutus Egyetem, Akademisyen (Doç. Dr.)

2004 - 2015

2004 - 2015

Biyolog

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Merkezi, Biyolog

2008 - 2009

2008 - 2009

Stajyer

Deparment of Cellular and Viral Genetics, Institu of Molecular Genetics, Academy of Sciences of The Czech Republic, Stajyer

1990 - 2004

1990 - 2004

Hemşire

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Hemşire

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Alternatif turizm ve uygulamaları

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Uzmanlık Alan Dersi

Hasta sağlığında temel kavramlar

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Uzmanlık Alan Dersi

Lisans

Lisans

Sağlık tedbirleri ve ilkyardım

Osmanlı Mutfağı

Sağlık Tedbirleri ve İlk YArdım

İletişim Becerileri

Osmanlı Mutfağı

Mutfak ve Personel Hijyeni

Sağlık Otelcilik Uygulamaları

Gıda Güvenliği

Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım

İletişim Becerileri

Oryantasyon Eğitimi

Sağlık Tedbirleri ve İlk YArdım

Besin Güvenliği ve Hijyen

Mutfak ve Personel Hijyeni

Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Oryantasyon Eğitimi

Kat Hizmetleri Yönetimi

Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım

Gıda Mikrobiyolojisi

Sağlık Otelcilik Uygulamaları

Oryantasyon Eğitimi

Oryantasyon Eğitimi

Gıda Mikrobiyolojisi

Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım

Besin Güvenliği ve Hijyen

Genel İletişim

Genel İletişim

Genel İletişim

Kat Hizmetleri Yönetimi

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (12)
Scopus (12)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (6)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

2. YÖRÜK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE ETLİ AŞURE (YORUK CUISINE CULTURE AND MEAT ASHURE)

TUNCER A. M., YILMAZ M.

10 th INTERNATIONAL MARDIN ARTUKLU SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Mardin, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2023, ss.1576-1584, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. COFFEE ETIQUETTE AND CHANGE (KAHVE ADABI ve DEĞİŞİMİ)

AYDIN B. N., YILMAZ M.

3rd Internatıonal Conference on Coffee & Cocoa, Rio de Janeiro, Brezilya, 13 - 15 Mart 2023, ss.100-115, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. REFLECTIONS OF OTTOMAN COFFEE CULTURE ON MINIATURE ART (OSMANLI KAHVE KÜLTÜRÜNÜN MİNYATÜR SANATI ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI)

AKPINAR G., YILMAZ M.

3rd Internatıonal Conference on Coffee & Cocoa, Rio de Janeiro, Brezilya, 13 - 15 Mart 2023, ss.116-126, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA MALATYA MUTFAĞI VE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ (Malatya Cuisine And Geographical Indicated Products Within The Scope Of Gastronomy Tourism)

Akalın R. B., YILMAZ M.

3. INTERNATIONAL HASANKEYF SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Batman, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2022, ss.1006-1007, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. SAĞLIK TURİZMİ KAPSAMINDA YASA AŞAN TURİZM KAVRAMLARININ İNCELENMESİ (nvestigation Of Circumvention Tourism Concepts In The Scope Of Health Tourism)

BİLGİN M. E., YILMAZ M.

3. INTERNATIONAL HASANKEYF SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Batman, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2022, ss.593-594, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. Anadolu Mutfak Kültürü’nde Helvanın Önemi ve Coğrafi İşaret Tescilli Helva Çeşitleri

YILMAZ M.

1.INTERNATIONAL TOURISM AND CULINARY CONFERENCE, Amasya, Türkiye, 27 Ekim 2022, ss.559-575, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

10. TÜRKIYEDE COĞRAFİ İŞARETLİ KÖFTELER

YILMAZ S., YILMAZ M.

INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.171-182, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

11. MAYALI EKMEK KAVRAMI VE KULLANILAN MAYA TÜRLERİNİN EKMEK ÜZERİNE ETKİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI

POLAT E., YILMAZ M.

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, ss.122-131, (Özet Bildiri)

2021

2021

12. GÖRSEL SANAT ŞÖLENİ: GASTRONOMİ FESTİVALLERİ

DER H., YILMAZ M.

Uluslararası Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitimi Sempozyumu, Sivas, Türkiye, 12 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

13. OSMANLI SOFRALARINDA ESTETİK SUNUM VE ŞİFANIN BİLEŞKESİ: ÇEŞM-İ BÜLBÜL SANATI VE OSMANLI ŞERBETLERİ

YILMAZ M., YILMAZ S.

Uluslararası Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitimi Sempozyumu, Sivas, Türkiye, 12 - 14 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

14. TÜRK MUTFAĞINDA KULLANILAN YOĞURT SAKLAMA YÖNTEMLER

ÖZKAN ÖNEM E., YILMAZ M.

Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâzı-ı Veli Sempozyumu, 17 - 19 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

16. Türk Mutfağındaki Klasik Tarhanadan Yöresel Tatlı Tarhanaya:Tokat Tatlı Tarhana Örneği

YILMAZ M.

I.Uluslararsı Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Türkiye, 17 Eylül 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

17. Cancer Risk and New Gastronomic Trends:Slow Food and Raw Food

Yılmaz M., Özkan Önem E.

1. Uluslararası Kanser Günleri, Sivas, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.568, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

18. Increasıng Gastronomıc Attractıon of Sıvas by Creatıng New Recıpes from Endemıc Plants of Sıvas Provınce

YILMAZ M., ÖZKAN ÖNEM E.

3rd İnternational Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, 20 - 22 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

19. Effect of Local Foods Presentation in Its Menus on Hotel Preference: Gaziantep Example

YILMAZ M., ÖZKAN ÖNEM E.

3rd İnternational Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, 20 - 22 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

20. The Meaning of Children Friendly Tourism for Children with Phenylketonuri

YILMAZ M., SAĞLIK E.

2. International Child-Friendly Tourism Congress, Sivas, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

21. THE OF COMMERCIAL and SEXUAL EXPLOITATION OF CHILDREN IN TURKEY and CHİLD FRİENDLY TOURİSM

YILMAZ M.

1st INTERNATIONAL CHILD-FRIENDLY TOURISM CONGRESS, 23 - 25 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2016

2016

23. p27RF RHO PROTEİNİNİN PREİMPLANTASYON EMBRİYOLARINDAKİ LOKALİZASYONU VE EKSPRESYON ORANLARI

SARİ İ., GÜMÜŞ E., YILMAZ M.

Sivas Biyokimya Günler 2016, Türkiye, 2 - 05 Kasım 2016, cilt.41, ss.72, (Özet Bildiri)

2016

2016

25. Association Between TERC Gene rs2293607 Polymorphism and Bladder Cancer in Turkish Patients

POLAT F., BUDAK-DİLER S., YILMAZ M., TURAÇLAR N.

5th International Molecular Biology and Biotechnology Congress, 25 - 29 Ağustos 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

26. A Synonymous Polymorphism of Myoneurin Gene in Turkish Bladder Cancer Patients

POLAT F., BUDAK-DİLER S., YILMAZ M.

IV. International Congress of the Molecular Biology Association of Turkey, 27 - 29 Kasım 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

27. Significant correlation of Murine double minute 2 T309G polymorphism on breast cancer risk

YILMAZ M., TAŞ A., DÖNMEZ G., KAÇAN T., SİLİĞ Y.

5th International Congress of Molecular_Medici, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

29. Determination of effects of tumour necrosis factor-alpha and interleukin-6 promoter polymorphisms on chronic kidney disease in Turkish patients

YILMAZ M., ÖZDEMİR Ö.

5th International Congress of Molecular Medicine, İzmir, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, ss.105, (Özet Bildiri)

2015

2015

30. Association between lung cancer and Wnt antagonist gene polymorphisms

YILMAZ M., DÖNMEZ G., KAÇAN T., SARİ İ., AKGÜL BABACAN N., SARİ M., et al.

EACR Sponsored 3rd Anticancer Agent Development Congress, 18 - 19 Mayıs 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

31. Lung cancer risk and MDM2 T309G polymorphism in a Turkish population

YILMAZ M., TAŞ A., KAÇAN T., SARİ İ., SİLİĞ Y.

III Anticancer Agent Development Congress, İzmir, Türkiye, 18 - 19 Mayıs 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

32. Lung cancer risk and MDM2 T309G polymorphism in a Turkish population

YILMAZ M., TAŞ A., KAÇAN T., SARİ M., SİLİĞ Y.

EACR Sponsored 3rd Anticancer Agent Development Congress, 18 - 19 Mayıs 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

33. Association of Single Nucleoid Polymorphisms in AXIN2 Gene With Breast Cancer in Turkish Patients

YILMAZ M., KAÇAN T., KILIÇKAP S.

11th Meeting of Asian Society for Neuro-Oncolog-ASNO, 11 - 14 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

34. eNOS Gene Polymorphisms in the Paraffin Embedded Tissues of Prostate Cancer Patients

POLAT F., TURAÇLAR N., BUDAK-DİLER S., YILMAZ M., BİNGÖL G., HASİBE C. V., et al.

3rd International Molecular Biology and Biotechnology Congress, 2 - 06 Haziran 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

35. Kronik böbrek hastalığı olan bir Türk populasyonunda aldosteron sentaz gen CYP11B2 promoter polimorfizminin araştırılması

YILMAZ M., KÖKSAL B.

XIII. Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

39. MTHFR C67T polimorfizmi ve akciğer kanseri ilişkisinin araştırılması

YILMAZ M., KAÇAN T., DÖNMEZ G., KILIÇKAP S.

20. Ulusal Kanser Kongresi, Türkiye, 19 - 23 Nisan 2013, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

40. Meme kanseri ve AXIN2 1386 C T gen polimorfizmi ilişkisi

YILMAZ M., KAÇAN T., DÖNMEZ G., GÜMÜŞ E., KILIÇKAP S.

5. Türk Tıbbi Onkolojisi Kongresi, Türkiye, 19 - 23 Mart 2013, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2007

2007

44. Markedly Elevated Serum Cytokine Levels and High Viral Titers in Fatal Crimean Congo Hemorrhagic Fever CCHF

Elaldı N., Kaya Ş., Dökmetaş İ., Engin A., Gürsoy N., Kubar A., et al.

47th Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (ICAAC), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Eylül 2007, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

45. Markedly eleveted serum cytokine levels and high viral titers in fatal Crimean Congo Hemorrhagic Fever CCHF

ELALDI N., KAYA Ş., İLYAS D., ENGİN A., GÜRSOY N., KUBAR A., et al.

47th Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 17 - 20 Eylül 2007, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. 14. Bölüm: Gastronomi turizminde kaliteye giden yol

YILMAZ M.

Turizm Gelişiminde Gastronomi Turizmi, Prof. Dr. Birol Saygı ve Doç. Dr. Gül Yılmaz, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.1-229, 2024

2023

2023

3. Gastronomi, İletişim ve Sosyal Medya

Yılmaz M.

Disiplinlerarası Sosyal Ağ Çalışmaları, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Acar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-28, 2023

2022

2022

4. CHAPTER 2: USE OF FRESH AND DRY SPICES IN THE CUISINE: THE CASE OF SİVAS

DER H., YILMAZ M.

MULTIDISCIPLINARY PERSPECTIVES IN EDUCATIONAL AND SOCIAL SCIENCES III, KAHYAOĞLU MUSTAFA, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.25-72, 2022

2022

2022

5. TÜRK MUTFAĞINDA PİLAVIN YERİ VE COĞRAFİ İŞARETLİ PİLAV ÖRNEKLERİ

YILMAZ S., YILMAZ M.

MULTİDİSİPLİNER YÖNÜYLE GASTRONOMİ ALANINDA GÜNCEL ÇALIŞMALAR, SEÇİM Yılmaz, ZAFER KAVACIK Saadet, USLU Cemil, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları: 471, Konya, ss.222-238, 2022

2021

2021

6. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Depo Hijyen ive Haşere Mücadele Uygulamaları

YILMAZ M.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDESATIN ALMA VE DEPOLAMA, SAĞLIK ERKAN, YILDIZ MUHAMMED, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, ss.79-104, 2021

2021

2021

7. Sağlık Turizmi İşletmelerinde Diyetetik Mutfak

YILMAZ M.

Multidisipliner Yaklaşımla Sağlık Turizmi, Karaca Şükran, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim danışmanlık Tic. Ltd.Şti, Sivas, ss.449-478, 2021

2021

2021

8. Yasa Aşan ve diaspora Sağlık Turizmi

YILMAZ M.

Multidisipliner Yaklaşımla Sağlık Turizmi, Karaca, Şükran, Editör, Nobel, Sivas, ss.135-161, 2021

2021

2021

9. Mutfakta Gıda Güvenliği ve Hijyen

YILMAZ M.

Temel Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz, Bayrakçı Selman, Editör, Detay yayıncılık, ss.63-118, 2021

2020

2020

10. TÜRK MUTFAĞINDA KULLANILAN YOĞURT SAKLAMA YÖNTEMLER

ÖZKAN ÖNEM E., YILMAZ M.

Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler, Mücahit Sami KÜÇÜKTIĞLIDr. Yılmaz SEÇİMDr. Mesut Murat ADABALIMustafa YILMAZ, Editör, Konya Kültür A.Ş. Yayınevi, Konya, ss.184-197, 2020

2020

2020

11. 7. Bölüm Karadeniz Bölgesi

Yılmaz M., Polat E.

Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Işkın, Editör, Nobel, Sivas, ss.325-446, 2020

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Sivas İntersisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi

Editör



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 93

h-indeksi (WOS): 6