Prof. Dr. SEMA AĞAOĞLU


Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.

Veterinerlik Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Abd


WoS Araştırma Alanları: Veterinerlik Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Besin Hijyeni ve Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Agaoglu Sema, Agaoglu S

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

105

Yayın (WoS)

11

Yayın (Scopus)

9

Atıf (WoS)

63

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

176

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

62

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

13

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

47

Proje

8

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1990 - 1995

1990 - 1995

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1975 - 1980

1975 - 1980

Lisans

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1995

1995

Doktora

Fermente Türk Sucuğunda starter kültürlerin staphylococcus aureus’xxun gelişimi üzerindeki etkisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tıp Eğitimi, Gıda Mühendisliği (Dr)

Araştırma Alanları

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

2008 - 2013

2008 - 2013

Prof. Dr.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin-Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Veteriner Halk Sağlığı

Uzmanlık Alan Dersi

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon

Seminer

Süt Ürünleri Teknolijisi

Gıda Muhafazası

Et ve Et Ürünleri Hijyeni

Zoonozlar

Et Ürünleri Teknolojisi

Gıda Kimyası

Lisans

Lisans

Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi

Süt Hijyeni ve Teknolojisi

Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı

Gıda Güvenliği

Yönetilen Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Sivas'ta tüketilen çiğ sütlerde aflatoksin m1 varlığı

AĞAOĞLU S. (Danışman)

G.ŞİMŞEK(Öğrenci)

2011

2011

Yüksek Lisans

Tantuni'nin mikrobiyolojik kalitesi

AĞAOĞLU S. (Danışman)

Ü.SELÇUK(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (48)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
Scopus (9)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (25)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

2. THE PHYSICOCHEMICAL QUALITIES OF MEATBALLS WITH ADDED BEE POLLEN AND APIGENIN

DEMİR T., AĞAOĞLU S.

IX. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.171-172, (Özet Bildiri)

2021

2021

3. The Effect of Probiotics and Prebiotics in Diet on Insulin Resistance

DEMİR T., AĞAOĞLU S., BİNİŞ A. B.

INTERNATIONAL CONGRESS OF MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 26 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

4. ACRYLAMIDE LEVELS in THERMAL PROCESSED CARBOHYDRATE-RICH BABY FOODS

DEMİR T., AĞAOĞLU S.

3rd International GAP FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 04 Aralık 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

5. Isıl işlem uygulanmış et ve et ürünlerinde polisiklik aromatik hidrokarbon varlığının yüksek performanslı sıvı kromatografi yöntemi ile belirlenmesi

ŞAHİN S., ULUSOY H. İ., ALEMDAR S., ERDOĞAN S., AĞAOĞLU S.

3. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (BİLMES Fen ve Sağlık 2019), Nevşehir, Türkiye, 27 - 20 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2015

2015

7. Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.

3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 22 - 26 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

8. Bitlis İli İçme Sularında Ağır Metal Düzeyleri

KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

9. Organochlorine pesticide and polychlorinated biphenyis levels in fish and mussel in Van region, TURKEY

AĞAOĞLU S.

XII International Congress of Toxicolgy, Barcelona, İspanya, 19 Temmuz 2010, (Özet Bildiri)

2009

2009

10. Nitrate and Nitrite Levels of Drinking Water in Bitlis Province Turkey

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.38, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

11. Bitlis İli İçme Sularında Florür Düzeyleri

KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.41, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

12. Bitlis İli İçme Sularının Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Kalitesi

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

13. Bitlis ili içme sularının mikrobiyolojik ve fizikokimyasal kalitesi

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2009

2009

14. Bitlis içme sularında Florür düzeyleri

KAHRAMAN T., ALEMDAR S., ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S.

3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009

2009

2009

15. Nitrate and Nitrite levels of dirnking water in bitlis province, Turkey

ALEMDAR S., KAHRAMAN T., AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M.

3. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Bursa, Türkiye, 14 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2008

2008

16. Van bölgesi içme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitesinin halk sağlığı yönünden incelenmesi

ALİŞARLI M., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.

VIII. Ulusal Veteriner mikrobiyolojisi kongresi, Van, Türkiye, 07 Ekim 2008, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2008

2008

17. Van'da tüketime sunulan Dondurmalarda bazı patojenlerin varlığının araştırılması

AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.

VIII. Ulusal Veteriner mikrobiyolojisi kongresi, Van, Türkiye, 07 Ekim 2008, (Özet Bildiri)

2007

2007

18. Van bölgesi Su kaynaklarında Flor düzeylerinin Belirlenmesi

AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M., ALEMDAR S.

ikinci ulusal veteriner farmakoloji ve toksikoloji kongresi, Samsun, Türkiye, 06 Eylül 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

19. Van bölgesi içme ve kullanma sularında nitrat ve nitrit düzeylerinin araştırılması

AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M., ALEMDAR S., DEDE S.

ikinci ulusal veteriner farmakoloji ve toksikoloji kongresi, Samsun, Türkiye, 06 Eylül 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

20. Survival of S. typhimurium during the ripening of Herby chesese (Otlu Peynir)

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.

15th International Congress of Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants, Kuşadası, Türkiye, 15 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

21. Prevalence of foodborne Pathogens in different types of cheese

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.

15th International Congress of Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants, Kuşadası, Türkiye, 15 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)

2006

2006

23. Gıda kaynaklı viral hastalıklar ve gıda güvenilirliği

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S.

2. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Türkiye, 18 Eylül 2006, (Özet Bildiri)

2004

2004

26. Isırgan otu yaprağının Antibakteriyel aktivitesi

dostbil n., AĞAOĞLU S.

I. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Türkiye, 29 Eylül 2004, (Özet Bildiri)

2004

2004

27. otlu peynirde kullanılan bazı otların antimikrobiyal etkinliği

AĞAOĞLU S., dostbil n., ALEMDAR S.

VI. ulusal veteriner mikrobiyoloji kongresi, Elazığ, Türkiye, 14 Eylül 2004, (Özet Bildiri)

2000

2000

29. Çörek otu (Nigella sativa)'nun çiğ köftede mikroflora gelişimi üzerindeki etkisi

AĞAOĞLU S.

IV. Ulusal veteriner mikrobiyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 26 Eylül 2000, (Özet Bildiri)

1999

1999

30. Van'da tüketime sunulan bazı baharat çeşidinde Bacillus cereus 'un Varlığı

AĞAOĞLU S., ALİŞARLI M., EKİCİ K.

2000'li yıllarda gıda bilimi ve teknolojisi kongresi, İzmir, Türkiye, 18 Ekim 1999, (Özet Bildiri)

1999

1999

31. Beyaz ve otlu peynirinde bazı metal (Cu, Zn ve Mn) kalıntı düzeyleri üzerinde araştırmalar

AĞAOĞLU S.

2000'li yıllarda gıda bilimi ve teknolojisi kongresi, İzmir, Türkiye, 18 Ekim 1999, (Özet Bildiri)

1999

1999

32. Van'da satılan pul kırmızı beberin aflatoksin B1 yönünden incelenmesi

AĞAOĞLU S.

2000'li yıllarda gıda bilimi ve teknolojisi kongresi, İzmir, Türkiye, 18 Ekim 1999, (Özet Bildiri)

1999

1999

33. Mezbaha çalışanlarında Helicobacter pylori insidansı ile sığır abomasumunda bulunan helicobacter pylori benzeri spiral bakteriler arasındaki ilişki

AĞAOĞLU S.

9. Türk klinik mikrobiyoloji ve infeksiyon hastalıkları kongresi, Antalya, Türkiye, 03 Ekim 1999, (Özet Bildiri)

1998

1998

35. Çeşitli sığır etlerinden E. coli O157:H7 ve Koliform bakterilerin izolasyonu

AĞAOĞLU S., GÜDÜCÜOĞLU H.

18. Türk Mikrobiyoloji kongresi, Antalya, Türkiye, 04 Ekim 1998, (Özet Bildiri)

1994

1994

36. Van'da tüketime sunulan kıymaların mikrobiyolojik kalitesi

AĞAOĞLU S.

I.. Ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi, Ankara, Türkiye, 15 Mayıs 1994, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Chemical Substances in Food That Threaten Human Health

DEMİR T., AĞAOĞLU S.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.229-236, 2022

2022

2022

2. Chemical Substances in Food That Threaten Human Health

Demir T., Ağaoğlu S.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL,, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.229-236, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

3. Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products

Ağaoğlu S., Demir T.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL,, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.187-192, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

4. Sütte Antibiyotik Kalıntısı

AĞAOĞLU S., TUTUN S.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.229-236, 2022

2022

2022

5. Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products

AĞAOĞLU S., DEMİR T.

GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI, Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Sivas, ss.187-192, 2022

2021

2021

6. Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

AĞAOĞLU S., ŞAHİN S., DEMİR T.

SAĞLIK BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER IV, Prof. Dr. Cem EVREKLİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.27-42, 2021

2021

2021

7. Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

AĞAOĞLU S., ŞAHİN S., DEMİR T.

SAĞLIK BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER IV, Prof. Dr. Cem EVREKLİOĞLU, Editör, Gece Publishing, Sivas, ss.27-42, 2021

2020

2020

8. The Importance of Acrylamide Formation in Foods

Demir T., Şahin S., Ağaoğlu S.

Theory and Research in Helath Sciences, Prof. Dr. Cem EVREKLİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.415-424, 2020

2019

2019

9. SUYUN ÖNEMİ VE FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

Ağaoğlu S., Demir T., Şahin S.

SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ARAŞTIRMA MAKALELERİ- 2, İbrahim ÇALTEKİN, Melike ÇALTEKİN, Editör, Gece Akademi, Ankara, ss.394-405, 2019

2019

2019

10. SU KİRLİLİĞİ VE KİRLİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Ağaoğlu S., Demir T., Şahin S.

SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ARAŞTIRMA MAKALELERİ- 1, İbrahim ÇALTEKİN, Melike ÇALTEKİN, Editör, Gece Akademi, Ankara, ss.421-430, 2019

2019

2019

11. SU KİRLİLİĞİ VE KİRLİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

AĞAOĞLU S., DEMİR T., ŞAHİN S.

SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ARAŞTIRMA MAKALELERİ- 1, İbrahim ÇALTEKİN, Melike ÇALTEKİN, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.421-430, 2019

2019

2019

12. SUYUN ÖNEMİ VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ

AĞAOĞLU S., DEMİR T., ŞAHİN S.

SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ARAŞTIRMA MAKALELERİ- 2, İBRAHİM ÇALTEKİN, MELİKE ÇALTEKİN, Editör, Gece Publishing, New-York, ss.394-405, 2019

2019

2019

13. Otlu Peynir

ALEMDAR S., AĞAOĞLU S., ŞAHİN S.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ, Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.186-194, 2019

2018

2018

14. Cryptosporidium ve Cryptosporidiosis

Şahin S., Ağaoğlu S., Alemdar S.

GIDA KAYNAKLI PARAZİTER HASTALIKLAR, Yusuf DOĞRUER, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.35-41, 2018

Desteklenen Projeler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Sığır Karaciğer, Böbrek Ve Kas Dokusunda Beta Laktam Ve Tetrasiklin Grubu Antibiyotik Kalıntılarının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AĞAOĞLU S. (Yürütücü), ERCAN N.

2018 - 2020

2018 - 2020

Sığır Karaciğer, Böbrek Ve Kas Dokusunda Beta Laktam Ve Tetrasiklin Grubu Antibiyotik Kalıntılarının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Ağaoğlu S. (Yürütücü), Ercan N., Hastaoğlu E.

2018 - 2019

2018 - 2019

Süzme Ballarda Antibiyotik Kalıntısı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Ağaoğlu S. (Yürütücü), Alemdar S., Ercan N.

2015 - 2017

2015 - 2017

Sivas ve İlçelerinde Üretilen Küp Peynirlerinde Aflatoksin M1 Varlığı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AĞAOĞLU S. (Yürütücü), ALEMDAR S., ERCAN N.

2006 - 2008

2006 - 2008

Bitlis ve Çevresi İçme Kullanma ve Kaynak Sularının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitelerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AĞAOĞLU S. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 11

h-indeksi (WOS): 2