Dr.Öğr.Üyesi

İBRAHİM TUĞKAN ŞEKER


Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı

Eğitim Bilgileri

2008 - 2014

2008 - 2014

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

Kepekli ekmeklerde ekşi maya kullanımının organik fosforlu pestisit kalıntı miktarı ve kalite nitelikleri üzerine etkileri

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2005

2005

Yüksek Lisans

Kayısı ve elma besinsel liflerinin düşük yağ ve yüksek lif içerikli bisküvi üretiminde kullanımı

İnönü Üniversitesi, Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Dr.Öğr.Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2014 - 2015

2014 - 2015

Yrd.Doç.Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

2004 - 2014

2004 - 2014

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi

2017 - 2019

2017 - 2019

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2009 - 2014

2009 - 2014

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Girişimcilik - I

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Sağlık İşletmelerinde Beslenme

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Sağlık İşletmelerinde Sanitasyon

Lisans

Lisans

Restoran - Mutfak Dizaynı ve Temizliği

Lisans

Lisans

Mutfak ve Restoran Dizaynı

Lisans

Lisans

Mutfak İşlemleri

Lisans

Lisans

Mutfak İşlemleri

Lisans

Lisans

Gastronomiye giriş

Lisans

Lisans

Girişimcilik - I

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Uzmanlık Alan Dersi

Lisans

Lisans

Mutfak ve Restoran Dizaynı

Lisans

Lisans

Beslenmenin Temel İlkeleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - I

Lisans

Lisans

Mutfak Yönetimi

Lisans

Lisans

Beslenmenin Temel İlkeleri

Lisans

Lisans

Restoran - Mutfak Dizaynı ve Temizliği

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme - I

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme - I

Lisans

Lisans

Gastronomiye Giriş

Lisans

Lisans

Gastronomiye Giriş

Lisans

Lisans

Beslenmenin Temel İlkeleri

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası

Lisans

Lisans

Unlu Mamüller Üretimi

Lisans

Lisans

Pastane Uygulamaları

Lisans

Lisans

Beslenmenin Temel İlkeleri

Lisans

Lisans

Unlu Mamüller Üretimi

Lisans

Lisans

Pastane Uygulamaları

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası

Lisans

Lisans

Besin Güvenliği ve Hijyen

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Medya Okur Yazarlığı

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - I

Lisans

Lisans

Kokteyl Hazırlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Sağlıklı Beslenme

Ön Lisans

Ön Lisans

Medya Okur Yazarlığı

Ön Lisans

Ön Lisans

İngilizce - IV

Ön Lisans

Ön Lisans

Sağlıklı Beslenme

Lisans

Lisans

İçki Teknolojisi ve Bar Yönetimi

Lisans

Lisans

Kokteyl Hazırlama

Lisans

Lisans

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı

Lisans

Lisans

Temel Bilgi Teknolojileri - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Kongre ve Fuar Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Kongre ve Fuar Yönetimi

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - I

Lisans

Lisans

Temel Bilgi Teknolojileri - I

Lisans

Lisans

Temel Bilgi Teknolojileri - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - II

Ön Lisans

Ön Lisans

İngilizce - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Girişimcilik - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Enstürmental Analiz

Ön Lisans

Ön Lisans

Özel Gıdalar Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Mikrobiyoloji

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Kimyası ve Biyokimya

Ön Lisans

Ön Lisans

Yönlendirilmiş Çalışma

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Kimyası ve Biyokimya

Ön Lisans

Ön Lisans

Et İşleme Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda İşleme İlkeleri - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Girişimcilik - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda İşletme İlkeleri - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Mikrobiyoloji

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Kimya

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Biyoloji

Ön Lisans

Ön Lisans

Yemeklik Yağ Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

İngilizce - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Biyoloji

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Mikrobiyoloji

Ön Lisans

Ön Lisans

Fabrika Donanımı ve Proses Kontrol

Ön Lisans

Ön Lisans

İstatistik ve Kalite Kontrol

Ön Lisans

Ön Lisans

Teknik Resim

Ön Lisans

Ön Lisans

Üretim Yönetim ve Kontrol

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Büro Programları

Ön Lisans

Ön Lisans

Toprak ve Bitki Kimyası

Ön Lisans

Ön Lisans

İngilizce - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Yönlendirilmiş Çalışma - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Biyokimya

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Teknolojisi - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Uygulamaları - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Büro Programları

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Teknolojisi - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Kimyası

Ön Lisans

Ön Lisans

Yönlendirilmiş Çalışma - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Hayvancılıkİşletme Ekonomisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Matematik - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Matematik - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Mevzuatı ve Kalite Güvence - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Matematik

Ön Lisans

Ön Lisans

Matematik

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Matematik

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2016

2016

Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace

Seker İ. T. , Ertop M. H. , Hayta M.

QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, cilt.8, ss.261-266, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

Effect of Grape (Vitis ViniferaL.) Pomace on the Quality, Total Phenolic Content and Anti-Radical Activity of Bread

HAYTA M., Ozugur G., Etgu H., ŞEKER İ. T.

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.38, ss.980-986, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Effects of Resistant Starch, Apricot Kernel Flour, and Fiber-rich Fruit Powders on Low-fat Cookie Quality

Ozboy-Ozbas O., ŞEKER İ. T. , GÖKBULUT İ.

FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY, cilt.19, ss.979-986, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

UTILIZATION OF APRICOT KERNEL FLOUR AS FAT REPLACER IN COOKIES

Seker İ. T. , Ozboy-Ozbas O., Gokbulut I., Ozturk S., Koksel H.

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.34, ss.15-26, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Effects of Fiber-rich Apple and Apricot Powders on Cookie Quality

ŞEKER İ. T. , Ozboy-Ozbas O., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY, cilt.18, ss.948-953, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Meyan Şerbeti ile Yapılan Sünger Keklerin Fiziksel ve Duyusal Özellikleri (Physical andSensory Properties of Sponge Cakes Made with Licorice Sherbet)

Şeker İ. T.

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, cilt.8, ss.1196-1205, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2020

2020

Farklı Aromatik Bitkilerle Marine Edilip Vakumlanarak Saklanan Dana EtlerininBazı Özelliklerinin İncelenmesi

Şeker İ. T. , Hastaoğlu E. , Göksel Saraç M.

Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, cilt.4, ss.2087-2101, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2020

2020

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDEKİ TEHLİKE: ÇOCUKLUK ÇAĞI OBEZİTESİ

ŞEKER İ. T. , HASTAOĞLU E. , HASTAOĞLU F., ŞEKER T.

Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2020

2020

Kuzu Etinin Türk Mutfak Kültüründeki Yeri

HASTAOĞLU E. , ŞEKER İ. T.

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, cilt.8, ss.660-669, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2020

2020

Nörogastronominin Modern Mutfağa Etkileri”

ŞEKER İ. T.

8. Uluslararası Bilimsel AraĢtırmalar Kongresi, Çorum, Türkiye, 22 - 23 Ağustos 2020, cilt.1, ss.123

2011

2011

Gilaburu Posasının Kek Kalitesi Üzerine Etkisi

HAYTA M., ŞEKER İ. T.

7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.178

2011

2011

Quality assessment of bread enriched with grape pomace obtained from cv. “Kalecik Karasi”

HAYTA M., ÜÇOK G., ASLAN H., ŞEKER İ. T.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.668

2010

2010

Sivas Kavurma Eriştesi: Farklı Glüten Kalitsine Sahip BUğday Unlarının Erişte Niteliklerine Etkisi

ŞEKER İ. T. , HAYTA M., ŞENOL B.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, cilt.1, ss.499-501

2008

2008

High Fiber Cookies Containing Apple and Apricot Powders

ŞEKER İ. T. , ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, cilt.1, ss.161

2008

2008

Utilization of Apricot kernel Flour to Replace Fat in Cookies

ŞEKER İ. T. , ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, cilt.1, ss.160

2006

2006

Enzime Dirençli Nişastanın Bisküvi Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T. , GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., KÖKSEL H.

Türkiye 9. Gıda K0ngresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.157-160

2006

2006

Kayısı Lifinin Kek Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T. , GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.729-732

Kitap & Kitap Bölümleri

2020

2020

Din ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.313-329, 2020

2020

2020

Filozoflar ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.293-311, 2020

2019

2019

Dijital gastronomi

Şeker İ. T. , Karaman E.

Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN,Kürşad SAYIN, Editör, Eğitim yayınevi, Konya, ss.191-198, 2019

2018

2018

SOKAK YEMEKLERİ

Şeker İ. T.

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.392-401, 2018

2018

2018

HELAL GIDALAR

Şeker İ. T.

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editör, DETAY YAYICILIK, Ankara, ss.363-373, 2018

2017

2017

Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

ŞEKER İ. T.

OTEL İŞLETMECİLİĞİ, ABDULLAH KARAMAN VE ERKAN SAĞLIK, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YAYINEVİ, Erzurum, ss.1-17, 2017


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 63

h-indeksi (WOS): 5