Education
2008 - 2014
2008 - 2014Doctorate
Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey
2002 - 2005
2002 - 2005Postgraduate
Inonu University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey
1998 - 2002
1998 - 2002Undergraduate
Inonu University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey
Dissertations
2014
2014Doctorate
Kepekli ekmeklerde ekşi maya kullanımının organik fosforlu pestisit kalıntı miktarı ve kalite nitelikleri üzerine etkileri
Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2005
2005Postgraduate
Kayısı ve elma besinsel liflerinin düşük yağ ve yüksek lif içerikli bisküvi üretiminde kullanımı
Inonu University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Research Areas
Management
Tourism and Hotel Management
Academic Positions
2021 - Continues
2021 - ContinuesAssociate Professor
Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2015 - 2021
2015 - 2021Assistant Professor
Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2014 - 2015
2014 - 2015Assistant Professor
Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim
2004 - 2014
2004 - 2014Lecturer
Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Managerial Experience
2019 - Continues
2019 - ContinuesVice Dean
Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi
2017 - 2019
2017 - 2019Head of Department
Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2009 - 2014
2009 - 2014Head of Department
Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
2024
2024DESIGN AND EVALUATION OF PROPOLIS-HPC/PVP ELECTROSPUN NANOFIBERS FOR POSSIBLE CUTANEOUS APPLICATIONS
Esentürk-Güzel I., ALĞIN YAPAR E., Cavalu S., ŞEKER İ. T., İNAL E., KARTAL M., et al.
Farmacia
, vol.72, no.1, pp.200-213, 2024 (SCI-Expanded)
2022
2022Preparation and evaluation of a propolis ointment for skin nourishing and healing
SÖNMEZ GÜRER E., ŞEKER İ. T., ESENTÜRK GÜZEL İ., ALĞIN YAPAR E., DÖŞLER S.
PAKISTAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES
, vol.35, no.6, pp.1565-1571, 2022 (SCI-Expanded)
2018
2018Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties
ERTOP M. H., ŞEKER İ. T.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH
, vol.24, no.1, pp.45-53, 2018 (SCI-Expanded)
2016
2016Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace
Seker İ. T., Ertop M. H., Hayta M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, vol.8, no.2, pp.261-266, 2016 (SCI-Expanded)
2014
2014Effect of Grape (Vitis ViniferaL.) Pomace on the Quality, Total Phenolic Content and Anti-Radical Activity of Bread
HAYTA M., Ozugur G., Etgu H., ŞEKER İ. T.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, vol.38, no.3, pp.980-986, 2014 (SCI-Expanded)
2010
2010Effects of Resistant Starch, Apricot Kernel Flour, and Fiber-rich Fruit Powders on Low-fat Cookie Quality
Ozboy-Ozbas O., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, vol.19, no.4, pp.979-986, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010UTILIZATION OF APRICOT KERNEL FLOUR AS FAT REPLACER IN COOKIES
Seker İ. T., Ozboy-Ozbas O., Gokbulut I., Ozturk S., Koksel H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, vol.34, no.1, pp.15-26, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009Effects of Fiber-rich Apple and Apricot Powders on Cookie Quality
ŞEKER İ. T., Ozboy-Ozbas O., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, vol.18, no.4, pp.948-953, 2009 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Tarihi Hamamların Hijyen ve Sanitasyon Açısından İncelenmesi: Sivas İli Örneği (Examination of Historical Baths Terms of Hygiene and Sanitation: The Example of Sivas Province)
KARATAŞ H., ŞEKER İ. T.
TR1010 Dergiler Birligi , vol.7, no.2, pp.297-315, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2023
2023Taş Alası (Salmo Trutta Macrostigma) Balığının Moleküler Gastronomi Teknikleri ile Pişirilmesi
KUTAL Ü., ŞEKER İ. T.
JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES
, vol.11, no.2, pp.877-891, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Sağlık Turizmi İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Algısı ve Güvenlik İklimi Ölçümü: Sivas İli Örneği
TULUMCU Y., ŞEKER İ. T.
Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi , vol.6, no.1, pp.1-12, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Geleneksel Pişirme Tekniklerinin Koronavirüse Yakalanma Üzerine Etkisi
Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.
TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
, vol.5, no.3, pp.1739-1755, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Türkiye’de Covid-19 Pandemi Döneminde Besinleri Hazırlama, Pişirme ve Saklama Uygulamalarında Değişiklik Oldu mu?
Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.
JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES
, vol.9, no.2, pp.1302-1317, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021AŞÇILARIN GASTRONOMİYE YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ ÇORUM İLİ ÖRNEĞİ: NİTEL BİR ARAŞTIRMA
ŞEKER İ. T., YAMUR S.
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi , vol.4, no.1, pp.61-67, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivas Yöresel Yemeklerinin Mikro ve Makro Besin Öğelerinin İncelenmesi
ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , vol.24, no.4, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Sivas İlinin Api-turizm Potansiyelinin İncelenmesi
ŞEKER İ. T.
Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi , vol.4, no.5, pp.364-373, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Meyan Şerbeti ile Yapılan Sünger Keklerin Fiziksel ve Duyusal Özellikleri (Physical andSensory Properties of Sponge Cakes Made with Licorice Sherbet)
Şeker İ. T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.8, no.2, pp.1196-1205, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Farklı Aromatik Bitkilerle Marine Edilip Vakumlanarak Saklanan Dana EtlerininBazı Özelliklerinin İncelenmesi
Şeker İ. T., Hastaoğlu E., Göksel Saraç M.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , vol.4, no.3, pp.2087-2101, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Tehlike: Çocukluk Çağı Obezitesi
ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., HASTAOĞLU F., ŞEKER T.
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.2, no.4, pp.7-14, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Kuzu Etinin Türk Mutfak Kültüründeki Yeri
HASTAOĞLU E., ŞEKER İ. T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.8, no.1, pp.660-669, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Effects of Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Apple Powder on Low-Fat Cookie Quality
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
Journal of Scientific and Engineering Research , vol.5, no.2, pp.256-262, 2018 (Non Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2023
2023COĞRAFĠ ĠġARETLER VE TÜRKĠYE'DE GÜNCEL DURUMUNUN ANALĠZĠ
ÖZTABAK E., ŞEKER İ. T.
5TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Rize, Turkey, 8 October - 10 November 2023, vol.1, pp.272-283, (Full Text)
2023
2023KADİFE (TİNCA TİNCA L., 1758) BALIĞININ MOLEKÜLER GASTRONOMİ TEKNİKLERİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
KUTAL Ü., ŞEKER İ. T.
2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Turkey, 16 - 18 October 2023, vol.1, pp.119-131, (Full Text)
2022
2022YÖRESEL BALIK YEMEKLERİNİN REÇETELERİNİ MOLEKÜLER TEKNİKLER KULLANARAK YENİ REÇETE TÜRETME UYGULAMALARI
ŞEKER İ. T.
International Congress on Food Researches, Sivas, Turkey, 14 October 2022, vol.1, pp.200-208
2022
2022SEKTÖRDE ÇALIŞMA TECRÜBESİ OLAN GASTRONOMİ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN MOLEKÜLER GASTRONOMİ HAKKINDAKİ BİLGİ VE GÖRÜŞLERİ
ŞEKER İ. T.
International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference September 16-17-18, 2022 Malatya, Turkey, Malatya, Turkey, 16 September 2022, vol.1, pp.211-224
2021
2021SU TÜKETİMİ ve SİGARA KULLANIMININ DİYABETİK AYAK ENFEKSİYONUNA ETKİSİ
Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.
GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, (Summary Text)
2021
2021COVİD-19 DÖNEMİNDE BESİNLERE YÖNELİK UYGULAMALARIN İNCELENMESİ
Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.
GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, pp.161-162, (Summary Text)
2020
2020Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivas’a Ait Yenilebilir Bitkiler
ŞEKER İ. T.
1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Turkey, 17 - 19 September 2020, pp.41-43, (Summary Text)
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çölyak Büfeler
ŞEKER İ. T.
3. ULUSLARARASI UYGULAMALI BiLiMLER KONGRESi, Erzurum, Turkey, 30 August 2020, pp.54, (Summary Text)
2020
2020Nörogastronominin Modern Mutfağa Etkileri”
ŞEKER İ. T.
8. Uluslararası Bilimsel AraĢtırmalar Kongresi, Çorum, Turkey, 22 - 23 August 2020, vol.1, pp.123, (Full Text)
2019
2019Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Tehlike: Çocukluk Çağı Obezitesi
ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., HASTAOĞLU F., Şeker T.
2. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, Turkey, 12 November 2019, (Summary Text)
2019
2019Otellerde Çocukların Severek Tükettiği Makarna Çeşitlerine Alternatif Olabilecek Yöresel ürün: Sivas kavurma Eriştesi
Şeker İ. T., Hastaoğlu E.
2. ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU KONGRESİ, Sivas, Turkey, 24 - 27 April 2019, pp.173-180, (Full Text)
2016
2016Quality of apple and apricot fiber rich cookie
ŞEKER İ. T., IŞKIN M., SAĞLIK E.
2.International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 December 2016
2016
2016Effects of Apricot kernel Flour and Fiber Rich Aoricot Powder on the Quality of Reduced fat wire cut cookies
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
İnternational Conference For Engineering and Technology, 28 June - 01 July 2016, (Full Text)
2015
2015EFFECTS OF RESISTANT STARCH AND APRICOT KERNEL FLOURAND FIBER-RICH APRICOT AND APPLE POWDERS ON THEQUALITY OF LOW-FAT WIRE-CUT COOKIES
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
International Conference for Technology and Science, 14 - 17 July 2015, (Full Text)
2014
2014Effects of Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Fruit Powders onLow-Fat Cookie Quality
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
Balkan Agriculture Congress, 8 - 11 September 2014, (Full Text)
2014
2014EFFECTS OF RESISTANT STARCH AND FIBER-RICH APPLE ANDAPRICOT POWDERS ON LOW-FAT COOKIE QUALITY
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
International Conference for Academic Disciplines, 16 - 19 June 2014, (Full Text)
2011
2011Gilaburu Posasının Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
HAYTA M., ŞEKER İ. T.
7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 24 - 26 November 2011, vol.1, pp.178, (Summary Text)
2011
2011Quality assessment of bread enriched with grape pomace obtained from cv. “Kalecik Karasi”
HAYTA M., ÜÇOK G., ASLAN H., ŞEKER İ. T.
INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, vol.1, pp.668, (Summary Text)
2011
2011Use of Viburnum opulus pomace in cake formulation
HAYTA M., ŞEKER İ. T.
INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, vol.1, pp.680, (Summary Text)
2010
2010Sivas Kavurma Eriştesi: Farklı Glüten Kalitsine Sahip BUğday Unlarının Erişte Niteliklerine Etkisi
ŞEKER İ. T., HAYTA M., ŞENOL B.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, vol.1, pp.499-501, (Full Text)
2009
2009Enzyme Applicaiton in Cereal Products
ŞEKER İ. T., HAYTA M.
3. International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Turkey, 22 - 25 April 2009, vol.1, pp.151, (Summary Text)
2008
2008High Fiber Cookies Containing Apple and Apricot Powders
ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, vol.1, pp.161
2008
2008Utilization of Apricot kernel Flour to Replace Fat in Cookies
ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, vol.1, pp.160, (Summary Text)
2006
2006Elma Lifinin Hububt Ürünlerinde Kullanımı
GÖKBULUT İ., ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Turkey, 7 - 08 September 2006, (Full Text)
2006
2006Kayısı Lifinin Kek Üretiminde Kullanımı
ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, vol.1, pp.729-732, (Full Text)
2006
2006Enzime Dirençli Nişastanın Bisküvi Üretiminde Kullanımı
ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., KÖKSEL H.
Türkiye 9. Gıda K0ngresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, vol.1, pp.157-160, (Full Text)
Books
2023
2023Tahıl ve Tahıl Unları
ŞEKER İ. T.
in: Tatlı ve Pastacılık, KOÇ Hakan, ALTINTAŞ Byram, Editor, Akademisyen Yayın Evi, Ankara, pp.97-107, 2023
2022
2022Türk Mutfağında Bulgurun Yeri ve Kangal’da Bulgur Yapımı Örneği.
ŞEKER İ. T.
in: Kangal Araştırmaları, CILGA Hüseyin, KANGAL Cahit Can, Editor, Kangal Belediyesi yayınları, Sivas, pp.486-495, 2022
2022
2022Gıda Ambalajlama
ŞEKER İ. T., ŞENOL YILMAZ B.
in: Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, ŞANLIBABA Pınar, GÜÇER Yalçın, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.145-170, 2022
2021
2021Özel GIdalarda Renk
DEDEBAŞ T., ŞEKER İ. T., SUR E. B.
in: Gıdalarda Renk, Emre hastaoğlu, Editor, Akademsiyen, Ankara, pp.225-247, 2021
2020
2020Filozoflar ve Yemek Kültürü
ŞEKER İ. T.
in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.293-311, 2020
2020
2020Din ve Yemek Kültürü
ŞEKER İ. T.
in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.313-329, 2020
2020
2020GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Şeker İ. T.
in: TÜRK MUTFAĞINDA COĞRAFİ İŞARETLİ LEZZETLER, Mustafa IŞKIN, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.143-249, 2020
2020
2020Tahıl Teknolojisinde Tekstür
Şeker İ. T.
in: Gıdalarda Tekstür, Meryem GÖKSEL SARAÇ, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.63-73, 2020
2020
2020ARDAHAN YALNIZÇAM KAYAK TESİSLERİ
ŞEKER İ. T.
in: TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.124-136, 2020
2020
2020Meyve ve Sebzelerde Tekstür
GÖKSEL SARAÇ M., ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A., DEDEBAŞ T.
in: Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim ve Danışmanlık, Sivas, pp.95-108, 2020
2019
2019Dijital gastronomi
Şeker İ. T., Karaman E.
in: Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN,Kürşad SAYIN, Editor, Eğitim yayınevi, Konya, pp.191-198, 2019
2019
2019Dijital Gastronomi
ŞEKER İ. T., KARAMAN E. E.
in: Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN, Kürşad SAYIN, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.191-198, 2019
2018
2018HELAL GIDALAR
Şeker İ. T.
in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editor, DETAY YAYICILIK, Ankara, pp.363-373, 2018
2018
2018SOKAK YEMEKLERİ
Şeker İ. T.
in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.392-401, 2018
2017
2017