Assoc. Prof. İBRAHİM TUĞKAN ŞEKER


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Research Areas: Social Sciences (Soc)


Avesis Research Areas: Management, Tourism and Hotel Management

Metrics

Publication

62

Citation (WoS)

111

H-Index (WoS)

5

Citation (Scopus)

168

H-Index (Scopus)

6

Citiation (TrDizin)

6

H-Index (TrDizin)

1

Citiation (Sum Other)

13

Project

3

Open Access

1
UN Sustainable Development Goals

Education

2008 - 2014

2008 - 2014

Doctorate

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

2002 - 2005

2002 - 2005

Postgraduate

Inonu University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

1998 - 2002

1998 - 2002

Undergraduate

Inonu University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey

Dissertations

2014

2014

Doctorate

Kepekli ekmeklerde ekşi maya kullanımının organik fosforlu pestisit kalıntı miktarı ve kalite nitelikleri üzerine etkileri

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2005

2005

Postgraduate

Kayısı ve elma besinsel liflerinin düşük yağ ve yüksek lif içerikli bisküvi üretiminde kullanımı

Inonu University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Research Areas

Management

Tourism and Hotel Management

Academic Positions

2021 - Continues

2021 - Continues

Associate Professor

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2015 - 2021

2015 - 2021

Assistant Professor

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2014 - 2015

2014 - 2015

Assistant Professor

Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

2004 - 2014

2004 - 2014

Lecturer

Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Managerial Experience

2019 - Continues

2019 - Continues

Vice Dean

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi

2017 - 2019

2017 - 2019

Head of Department

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2009 - 2014

2009 - 2014

Head of Department

Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI

Articles Published in Other Journals

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2023

2023

COĞRAFĠ ĠġARETLER VE TÜRKĠYE'DE GÜNCEL DURUMUNUN ANALĠZĠ

ÖZTABAK E., ŞEKER İ. T.

5TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Rize, Turkey, 8 October - 10 November 2023, vol.1, pp.272-283, (Full Text)

2023

2023

KADİFE (TİNCA TİNCA L., 1758) BALIĞININ MOLEKÜLER GASTRONOMİ TEKNİKLERİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

KUTAL Ü., ŞEKER İ. T.

2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Turkey, 16 - 18 October 2023, vol.1, pp.119-131, (Full Text)

2022

2022

YÖRESEL BALIK YEMEKLERİNİN REÇETELERİNİ MOLEKÜLER TEKNİKLER KULLANARAK YENİ REÇETE TÜRETME UYGULAMALARI

ŞEKER İ. T.

International Congress on Food Researches, Sivas, Turkey, 14 October 2022, vol.1, pp.200-208

2022

2022

SEKTÖRDE ÇALIŞMA TECRÜBESİ OLAN GASTRONOMİ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN MOLEKÜLER GASTRONOMİ HAKKINDAKİ BİLGİ VE GÖRÜŞLERİ

ŞEKER İ. T.

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference September 16-17-18, 2022 Malatya, Turkey, Malatya, Turkey, 16 September 2022, vol.1, pp.211-224

2021

2021

SU TÜKETİMİ ve SİGARA KULLANIMININ DİYABETİK AYAK ENFEKSİYONUNA ETKİSİ

Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, (Summary Text) Sustainable Development

2021

2021

COVİD-19 DÖNEMİNDE BESİNLERE YÖNELİK UYGULAMALARIN İNCELENMESİ

Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, pp.161-162, (Summary Text) Sustainable Development

2020

2020

Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivas’a Ait Yenilebilir Bitkiler

ŞEKER İ. T.

1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Turkey, 17 - 19 September 2020, pp.41-43, (Summary Text)

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çölyak Büfeler

ŞEKER İ. T.

3. ULUSLARARASI UYGULAMALI BiLiMLER KONGRESi, Erzurum, Turkey, 30 August 2020, pp.54, (Summary Text)

2020

2020

Nörogastronominin Modern Mutfağa Etkileri”

ŞEKER İ. T.

8. Uluslararası Bilimsel AraĢtırmalar Kongresi, Çorum, Turkey, 22 - 23 August 2020, vol.1, pp.123, (Full Text)

2019

2019

Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Tehlike: Çocukluk Çağı Obezitesi

ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., HASTAOĞLU F., Şeker T.

2. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, Turkey, 12 November 2019, (Summary Text)

2019

2019

Otellerde Çocukların Severek Tükettiği Makarna Çeşitlerine Alternatif Olabilecek Yöresel ürün: Sivas kavurma Eriştesi

Şeker İ. T., Hastaoğlu E.

2. ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU KONGRESİ, Sivas, Turkey, 24 - 27 April 2019, pp.173-180, (Full Text)

2016

2016

Quality of apple and apricot fiber rich cookie

ŞEKER İ. T., IŞKIN M., SAĞLIK E.

2.International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 December 2016

2016

2016

Effects of Apricot kernel Flour and Fiber Rich Aoricot Powder on the Quality of Reduced fat wire cut cookies

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.

İnternational Conference For Engineering and Technology, 28 June - 01 July 2016, (Full Text)

2011

2011

Gilaburu Posasının Kek Kalitesi Üzerine Etkisi

HAYTA M., ŞEKER İ. T.

7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 24 - 26 November 2011, vol.1, pp.178, (Summary Text)

2011

2011

Quality assessment of bread enriched with grape pomace obtained from cv. “Kalecik Karasi”

HAYTA M., ÜÇOK G., ASLAN H., ŞEKER İ. T.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, vol.1, pp.668, (Summary Text)

2011

2011

Use of Viburnum opulus pomace in cake formulation

HAYTA M., ŞEKER İ. T.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, vol.1, pp.680, (Summary Text)

2010

2010

Sivas Kavurma Eriştesi: Farklı Glüten Kalitsine Sahip BUğday Unlarının Erişte Niteliklerine Etkisi

ŞEKER İ. T., HAYTA M., ŞENOL B.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, vol.1, pp.499-501, (Full Text)

2009

2009

Enzyme Applicaiton in Cereal Products

ŞEKER İ. T., HAYTA M.

3. International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Turkey, 22 - 25 April 2009, vol.1, pp.151, (Summary Text)

2008

2008

High Fiber Cookies Containing Apple and Apricot Powders

ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, vol.1, pp.161

2008

2008

Utilization of Apricot kernel Flour to Replace Fat in Cookies

ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, vol.1, pp.160, (Summary Text)

2006

2006

Elma Lifinin Hububt Ürünlerinde Kullanımı

GÖKBULUT İ., ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Turkey, 7 - 08 September 2006, (Full Text)

2006

2006

Kayısı Lifinin Kek Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, vol.1, pp.729-732, (Full Text)

2006

2006

Enzime Dirençli Nişastanın Bisküvi Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., KÖKSEL H.

Türkiye 9. Gıda K0ngresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, vol.1, pp.157-160, (Full Text)

Books

2023

2023

Tahıl ve Tahıl Unları

ŞEKER İ. T.

in: Tatlı ve Pastacılık, KOÇ Hakan, ALTINTAŞ Byram, Editor, Akademisyen Yayın Evi, Ankara, pp.97-107, 2023

2022

2022

Türk Mutfağında Bulgurun Yeri ve Kangal’da Bulgur Yapımı Örneği.

ŞEKER İ. T.

in: Kangal Araştırmaları, CILGA Hüseyin, KANGAL Cahit Can, Editor, Kangal Belediyesi yayınları, Sivas, pp.486-495, 2022

2022

2022

Gıda Ambalajlama

ŞEKER İ. T., ŞENOL YILMAZ B.

in: Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, ŞANLIBABA Pınar, GÜÇER Yalçın, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.145-170, 2022

2021

2021

Özel GIdalarda Renk

DEDEBAŞ T., ŞEKER İ. T., SUR E. B.

in: Gıdalarda Renk, Emre hastaoğlu, Editor, Akademsiyen, Ankara, pp.225-247, 2021

2020

2020

Filozoflar ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.293-311, 2020

2020

2020

Din ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.313-329, 2020

2020

2020

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Şeker İ. T.

in: TÜRK MUTFAĞINDA COĞRAFİ İŞARETLİ LEZZETLER, Mustafa IŞKIN, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.143-249, 2020

2020

2020

Tahıl Teknolojisinde Tekstür

Şeker İ. T.

in: Gıdalarda Tekstür, Meryem GÖKSEL SARAÇ, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.63-73, 2020

2020

2020

ARDAHAN YALNIZÇAM KAYAK TESİSLERİ

ŞEKER İ. T.

in: TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.124-136, 2020

2020

2020

Meyve ve Sebzelerde Tekstür

GÖKSEL SARAÇ M., ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A., DEDEBAŞ T.

in: Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim ve Danışmanlık, Sivas, pp.95-108, 2020

2019

2019

Dijital gastronomi

Şeker İ. T., Karaman E.

in: Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN,Kürşad SAYIN, Editor, Eğitim yayınevi, Konya, pp.191-198, 2019

2019

2019

Dijital Gastronomi

ŞEKER İ. T., KARAMAN E. E.

in: Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN, Kürşad SAYIN, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.191-198, 2019

2018

2018

HELAL GIDALAR

Şeker İ. T.

in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editor, DETAY YAYICILIK, Ankara, pp.363-373, 2018

2018

2018

SOKAK YEMEKLERİ

Şeker İ. T.

in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.392-401, 2018

2017

2017

Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

ŞEKER İ. T.

in: OTEL İŞLETMECİLİĞİ, ABDULLAH KARAMAN VE ERKAN SAĞLIK, Editor, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YAYINEVİ, Erzurum, pp.1-17, 2017


Citations

Total Citations (WOS): 112

h-index (WOS): 5