Doç. Dr. İBRAHİM TUĞKAN ŞEKER


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

67

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

8

Atıf (WoS)

111

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

184

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

893

H-İndeks (Sobiad)

7

Atıf (Diğer Toplam)

13

Proje

3

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2008 - 2014

2008 - 2014

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

Kepekli ekmeklerde ekşi maya kullanımının organik fosforlu pestisit kalıntı miktarı ve kalite nitelikleri üzerine etkileri

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2005

2005

Yüksek Lisans

Kayısı ve elma besinsel liflerinin düşük yağ ve yüksek lif içerikli bisküvi üretiminde kullanımı

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2015 - 2021

2015 - 2021

Dr. Öğr. Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2014 - 2015

2014 - 2015

Yrd. Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

2004 - 2014

2004 - 2014

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi

2017 - 2019

2017 - 2019

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2009 - 2014

2009 - 2014

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Makaleler

Tümü (24)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (8)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (9)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. COĞRAFĠ ĠġARETLER VE TÜRKĠYE'DE GÜNCEL DURUMUNUN ANALĠZĠ

ÖZTABAK E., ŞEKER İ. T.

5TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Rize, Türkiye, 8 Ekim - 10 Kasım 2023, cilt.1, ss.272-283, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. KADİFE (TİNCA TİNCA L., 1758) BALIĞININ MOLEKÜLER GASTRONOMİ TEKNİKLERİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

KUTAL Ü., ŞEKER İ. T.

2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, cilt.1, ss.119-131, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. YÖRESEL BALIK YEMEKLERİNİN REÇETELERİNİ MOLEKÜLER TEKNİKLER KULLANARAK YENİ REÇETE TÜRETME UYGULAMALARI

ŞEKER İ. T.

International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, cilt.1, ss.200-208

2022

2022

4. SEKTÖRDE ÇALIŞMA TECRÜBESİ OLAN GASTRONOMİ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN MOLEKÜLER GASTRONOMİ HAKKINDAKİ BİLGİ VE GÖRÜŞLERİ

ŞEKER İ. T.

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference September 16-17-18, 2022 Malatya, Turkey, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, cilt.1, ss.211-224

2021

2021

5. SU TÜKETİMİ ve SİGARA KULLANIMININ DİYABETİK AYAK ENFEKSİYONUNA ETKİSİ

Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

6. COVİD-19 DÖNEMİNDE BESİNLERE YÖNELİK UYGULAMALARIN İNCELENMESİ

Çiftçi A. K., ŞEKER İ. T.

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.161-162, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

7. Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivas’a Ait Yenilebilir Bitkiler

ŞEKER İ. T.

1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020, ss.41-43, (Özet Bildiri)

2020

2020

8. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çölyak Büfeler

ŞEKER İ. T.

3. ULUSLARARASI UYGULAMALI BiLiMLER KONGRESi, Erzurum, Türkiye, 30 Ağustos 2020, ss.54, (Özet Bildiri)

2020

2020

9. Nörogastronominin Modern Mutfağa Etkileri”

ŞEKER İ. T.

8. Uluslararası Bilimsel AraĢtırmalar Kongresi, Çorum, Türkiye, 22 - 23 Ağustos 2020, cilt.1, ss.123, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

10. Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Tehlike: Çocukluk Çağı Obezitesi

ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., HASTAOĞLU F., Şeker T.

2. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, Türkiye, 12 Kasım 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

11. Otellerde Çocukların Severek Tükettiği Makarna Çeşitlerine Alternatif Olabilecek Yöresel ürün: Sivas kavurma Eriştesi

Şeker İ. T., Hastaoğlu E.

2. ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU KONGRESİ, Sivas, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.173-180, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

12. Quality of apple and apricot fiber rich cookie

ŞEKER İ. T., IŞKIN M., SAĞLIK E.

2.International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 Aralık 2016

2016

2016

13. Effects of Apricot kernel Flour and Fiber Rich Aoricot Powder on the Quality of Reduced fat wire cut cookies

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.

İnternational Conference For Engineering and Technology, 28 Haziran - 01 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

16. EFFECTS OF RESISTANT STARCH AND FIBER-RICH APPLE ANDAPRICOT POWDERS ON LOW-FAT COOKIE QUALITY

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.

International Conference for Academic Disciplines, 16 - 19 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

17. Gilaburu Posasının Kek Kalitesi Üzerine Etkisi

HAYTA M., ŞEKER İ. T.

7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.178, (Özet Bildiri)

2011

2011

18. Quality assessment of bread enriched with grape pomace obtained from cv. “Kalecik Karasi”

HAYTA M., ÜÇOK G., ASLAN H., ŞEKER İ. T.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.668, (Özet Bildiri)

2011

2011

19. Use of Viburnum opulus pomace in cake formulation

HAYTA M., ŞEKER İ. T.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.680, (Özet Bildiri)

2010

2010

20. Sivas Kavurma Eriştesi: Farklı Glüten Kalitsine Sahip BUğday Unlarının Erişte Niteliklerine Etkisi

ŞEKER İ. T., HAYTA M., ŞENOL B.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, cilt.1, ss.499-501, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

21. Enzyme Applicaiton in Cereal Products

ŞEKER İ. T., HAYTA M.

3. International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, cilt.1, ss.151, (Özet Bildiri)

2008

2008

22. High Fiber Cookies Containing Apple and Apricot Powders

ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, cilt.1, ss.161

2008

2008

23. Utilization of Apricot kernel Flour to Replace Fat in Cookies

ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, cilt.1, ss.160, (Özet Bildiri)

2006

2006

24. Elma Lifinin Hububt Ürünlerinde Kullanımı

GÖKBULUT İ., ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

25. Kayısı Lifinin Kek Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.729-732, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

26. Enzime Dirençli Nişastanın Bisküvi Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., KÖKSEL H.

Türkiye 9. Gıda K0ngresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.157-160, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. TARIMSAL ÜRETİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

ŞEKER İ. T.

Gıda Sistemlerinde Sürdürülebilirlik, HASTAOĞLU EMRE, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.149-174, 2025

2023

2023

2. Tahıl ve Tahıl Unları

ŞEKER İ. T.

Tatlı ve Pastacılık, KOÇ Hakan, ALTINTAŞ Byram, Editör, Akademisyen Yayın Evi, Ankara, ss.97-107, 2023

2022

2022

3. Sivas Tatlıları ve Şerbetleri

ŞEKER İ. T.

Uygulamalı Sivas Mutfağı, YILDIZ Alim, KOÇ, Hakan, Editör, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, Sivas, ss.204-231, 2022

2022

2022

4. Türk Mutfağında Bulgurun Yeri ve Kangal’da Bulgur Yapımı Örneği.

ŞEKER İ. T.

Kangal Araştırmaları, CILGA Hüseyin, KANGAL Cahit Can, Editör, Kangal Belediyesi yayınları, Sivas, ss.486-495, 2022

2022

2022

5. Gıda Ambalajlama

ŞEKER İ. T., ŞENOL YILMAZ B.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, ŞANLIBABA Pınar, GÜÇER Yalçın, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.145-170, 2022

2021

2021

6. Özel GIdalarda Renk

DEDEBAŞ T., ŞEKER İ. T., SUR E. B.

Gıdalarda Renk, Emre hastaoğlu, Editör, Akademsiyen, Ankara, ss.225-247, 2021

2020

2020

7. Meyve ve Sebzelerde Tekstür

GÖKSEL SARAÇ M., ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A., DEDEBAŞ T.

Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim ve Danışmanlık, Sivas, ss.95-108, 2020

2020

2020

8. Din ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.313-329, 2020

2020

2020

9. Filozoflar ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.293-311, 2020

2020

2020

10. GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Şeker İ. T.

TÜRK MUTFAĞINDA COĞRAFİ İŞARETLİ LEZZETLER, Mustafa IŞKIN, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.143-249, 2020

2020

2020

11. Tahıl Teknolojisinde Tekstür

Şeker İ. T.

Gıdalarda Tekstür, Meryem GÖKSEL SARAÇ, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.63-73, 2020

2020

2020

12. ARDAHAN YALNIZÇAM KAYAK TESİSLERİ

ŞEKER İ. T.

TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.124-136, 2020

2019

2019

13. Dijital gastronomi

Şeker İ. T., Karaman E.

Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN,Kürşad SAYIN, Editör, Eğitim yayınevi, Konya, ss.191-198, 2019

2019

2019

14. Dijital Gastronomi

ŞEKER İ. T., KARAMAN E. E.

Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN, Kürşad SAYIN, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.191-198, 2019

2018

2018

15. HELAL GIDALAR

Şeker İ. T.

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editör, DETAY YAYICILIK, Ankara, ss.363-373, 2018

2018

2018

16. SOKAK YEMEKLERİ

Şeker İ. T.

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.392-401, 2018

2017

2017

17. Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

ŞEKER İ. T.

OTEL İŞLETMECİLİĞİ, ABDULLAH KARAMAN VE ERKAN SAĞLIK, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YAYINEVİ, Erzurum, ss.1-17, 2017


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 30

h-indeksi (WOS): 3