Assoc. Prof.

İBRAHİM TUĞKAN ŞEKER


Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı

Education Information

2008 - 2014

2008 - 2014

Doctorate

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

2002 - 2005

2002 - 2005

Postgraduate

Inonu University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

1998 - 2002

1998 - 2002

Undergraduate

Inonu University, Turkey

Dissertations

2014

2014

Doctorate

Kepekli ekmeklerde ekşi maya kullanımının organik fosforlu pestisit kalıntı miktarı ve kalite nitelikleri üzerine etkileri

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2005

2005

Postgraduate

Kayısı ve elma besinsel liflerinin düşük yağ ve yüksek lif içerikli bisküvi üretiminde kullanımı

Inonu University, Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Research Areas

Management, Tourism and Hotel Management

Academic Titles / Tasks

2021 - Continues

2021 - Continues

Associate Professor

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2015 - 2021

2015 - 2021

Assistant Professor

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2014 - 2015

2014 - 2015

Assistant Professor

Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

2004 - 2014

2004 - 2014

Lecturer

Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Managerial Experience

2019 - Continues

2019 - Continues

Vice Dean

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi

2017 - 2019

2017 - 2019

Head of Department

Sivas Cumhuriyet University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2009 - 2014

2009 - 2014

Head of Department

Sivas Cumhuriyet University, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Articles Published in Journals That Entered SCI, SSCI and AHCI Indexes

2016

2016

Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace

Seker İ. T. , Ertop M. H. , Hayta M.

QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, vol.8, no.2, pp.261-266, 2016 (Journal Indexed in SCI) identifier identifier

2014

2014

Effect of Grape (Vitis ViniferaL.) Pomace on the Quality, Total Phenolic Content and Anti-Radical Activity of Bread

HAYTA M., Ozugur G., Etgu H., ŞEKER İ. T.

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, vol.38, no.3, pp.980-986, 2014 (Journal Indexed in SCI) identifier identifier

2010

2010

Effects of Resistant Starch, Apricot Kernel Flour, and Fiber-rich Fruit Powders on Low-fat Cookie Quality

Ozboy-Ozbas O., ŞEKER İ. T. , GÖKBULUT İ.

FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY, vol.19, no.4, pp.979-986, 2010 (Journal Indexed in SCI) identifier identifier

2010

2010

UTILIZATION OF APRICOT KERNEL FLOUR AS FAT REPLACER IN COOKIES

Seker İ. T. , Ozboy-Ozbas O., Gokbulut I., Ozturk S., Koksel H.

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, vol.34, no.1, pp.15-26, 2010 (Journal Indexed in SCI) identifier identifier

2009

2009

Effects of Fiber-rich Apple and Apricot Powders on Cookie Quality

ŞEKER İ. T. , Ozboy-Ozbas O., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY, vol.18, no.4, pp.948-953, 2009 (Journal Indexed in SCI) identifier identifier

Articles Published in Other Journals

2021

2021

Geleneksel Pişirme Tekniklerinin Koronavirüse Yakalanma Üzerine Etkisi

Çiftçi A. K. , ŞEKER İ. T.

TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, vol.5, no.3, pp.1739-1755, 2021 (Refereed Journals of Other Institutions)

2021

2021

Türkiye’de Covid-19 Pandemi Döneminde Besinleri Hazırlama, Pişirme ve Saklama Uygulamalarında Değişiklik Oldu mu?

Çiftçi A. K. , ŞEKER İ. T.

JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, vol.9, no.2, pp.1302-1317, 2021 (Refereed Journals of Other Institutions)

2021

2021

AŞÇILARIN GASTRONOMİYE YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ ÇORUM İLİ ÖRNEĞİ: NİTEL BİR ARAŞTIRMA

ŞEKER İ. T. , YAMUR S.

Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.4, no.1, pp.61-67, 2021 (Other Refereed National Journals)

2020

2020

Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivas Yöresel Yemeklerinin Mikro ve Makro Besin Öğelerinin İncelenmesi

ŞEKER İ. T. , HASTAOĞLU E.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.24, no.4, 2020 (Refereed Journals of Other Institutions)

2020

2020

Sivas İlinin Api-turizm Potansiyelinin İncelenmesi

ŞEKER İ. T.

Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi, vol.4, no.5, pp.364-373, 2020 (Other Refereed National Journals)

2020

2020

Meyan Şerbeti ile Yapılan Sünger Keklerin Fiziksel ve Duyusal Özellikleri (Physical andSensory Properties of Sponge Cakes Made with Licorice Sherbet)

Şeker İ. T.

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.8, no.2, pp.1196-1205, 2020 (Refereed Journals of Other Institutions)

2020

2020

Farklı Aromatik Bitkilerle Marine Edilip Vakumlanarak Saklanan Dana EtlerininBazı Özelliklerinin İncelenmesi

Şeker İ. T. , Hastaoğlu E. , Göksel Saraç M.

Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.4, no.3, pp.2087-2101, 2020 (Other Refereed National Journals)

2020

2020

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDEKİ TEHLİKE: ÇOCUKLUK ÇAĞI OBEZİTESİ

ŞEKER İ. T. , HASTAOĞLU E. , HASTAOĞLU F., ŞEKER T.

Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020 (Other Refereed National Journals)

2020

2020

Kuzu Etinin Türk Mutfak Kültüründeki Yeri

HASTAOĞLU E. , ŞEKER İ. T.

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.8, no.1, pp.660-669, 2020 (Refereed Journals of Other Institutions)

2018

2018

Effects of Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Apple Powder on Low-Fat Cookie Quality

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T. , GÖKBULUT İ.

Journal of Scientific and Engineering Research, vol.5, no.2, pp.256-262, 2018 (Non-Refreed Journal)

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2021

2021

SU TÜKETİMİ ve SİGARA KULLANIMININ DİYABETİK AYAK ENFEKSİYONUNA ETKİSİ

Çiftçi A. K. , ŞEKER İ. T.

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021

2021

2021

COVİD-19 DÖNEMİNDE BESİNLERE YÖNELİK UYGULAMALARIN İNCELENMESİ

Çiftçi A. K. , ŞEKER İ. T.

GANUD 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS June 19-20, 2021 / Gaziantep, Turkey, Gaziantep, Turkey, 19 June 2021, pp.161-162

2020

2020

Gastronomi Turizmi Kapsamında Sivas’a Ait Yenilebilir Bitkiler

ŞEKER İ. T.

1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Turkey, 17 - 19 September 2020, pp.41-43

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çölyak Büfeler

ŞEKER İ. T.

3. ULUSLARARASI UYGULAMALI BiLiMLER KONGRESi, Erzurum, Turkey, 30 August 2020, pp.54

2020

2020

Nörogastronominin Modern Mutfağa Etkileri”

ŞEKER İ. T.

8. Uluslararası Bilimsel AraĢtırmalar Kongresi, Çorum, Turkey, 22 - 23 August 2020, vol.1, pp.123

2016

2016

Quality of apple and apricot fiber rich cookie

ŞEKER İ. T. , IŞKIN M. , SAĞLIK E.

2.International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 December 2016

2011

2011

Gilaburu Posasının Kek Kalitesi Üzerine Etkisi

HAYTA M., ŞEKER İ. T.

7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 24 - 26 November 2011, vol.1, pp.178

2011

2011

Quality assessment of bread enriched with grape pomace obtained from cv. “Kalecik Karasi”

HAYTA M., ÜÇOK G., ASLAN H., ŞEKER İ. T.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, vol.1, pp.668

2011

2011

Use of Viburnum opulus pomace in cake formulation

HAYTA M., ŞEKER İ. T.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESSNOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, vol.1, pp.680

2010

2010

Sivas Kavurma Eriştesi: Farklı Glüten Kalitsine Sahip BUğday Unlarının Erişte Niteliklerine Etkisi

ŞEKER İ. T. , HAYTA M., ŞENOL B.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, vol.1, pp.499-501

2009

2009

Enzyme Applicaiton in Cereal Products

ŞEKER İ. T. , HAYTA M.

3. International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Turkey, 22 - 25 April 2009, vol.1, pp.151

2008

2008

Utilization of Apricot kernel Flour to Replace Fat in Cookies

ŞEKER İ. T. , ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, vol.1, pp.160

2008

2008

High Fiber Cookies Containing Apple and Apricot Powders

ŞEKER İ. T. , ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, vol.1, pp.161

2006

2006

Elma Lifinin Hububt Ürünlerinde Kullanımı

GÖKBULUT İ., ŞEKER İ. T. , ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Turkey, 7 - 08 September 2006

2006

2006

Enzime Dirençli Nişastanın Bisküvi Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T. , GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., KÖKSEL H.

Türkiye 9. Gıda K0ngresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, vol.1, pp.157-160

2006

2006

Kayısı Lifinin Kek Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T. , GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, vol.1, pp.729-732

Books & Book Chapters

2021

2021

Özel GIdalarda Renk

DEDEBAŞ T., ŞEKER İ. T. , SUR E. B.

in: Gıdalarda Renk, Emre hastaoğlu, Editor, Akademsiyen, Ankara, pp.225-247, 2021

2020

2020

Filozoflar ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.293-311, 2020

2020

2020

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Şeker İ. T.

in: TÜRK MUTFAĞINDA COĞRAFİ İŞARETLİ LEZZETLER, Mustafa IŞKIN, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.143-249, 2020

2020

2020

Tahıl Teknolojisinde Tekstür

Şeker İ. T.

in: Gıdalarda Tekstür, Meryem GÖKSEL SARAÇ, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.63-73, 2020

2020

2020

ARDAHAN YALNIZÇAM KAYAK TESİSLERİ

ŞEKER İ. T.

in: TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.124-136, 2020

2020

2020

Meyve ve Sebzelerde Tekstür

GÖKSEL SARAÇ M., ŞEKER İ. T. , HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A. , DEDEBAŞ T.

in: Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim ve Danışmanlık, Sivas, pp.95-108, 2020

2020

2020

Din ve Yemek Kültürü

ŞEKER İ. T.

in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan ÇETİNKAYA, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.313-329, 2020

2019

2019

Dijital gastronomi

Şeker İ. T. , Karaman E.

in: Dijital Turizm, Abdullah KARAMAN,Kürşad SAYIN, Editor, Eğitim yayınevi, Konya, pp.191-198, 2019

2018

2018

SOKAK YEMEKLERİ

Şeker İ. T.

in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.392-401, 2018

2018

2018

HELAL GIDALAR

Şeker İ. T.

in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, ATİLLA AKBABA,NESLİHAN ÇETİNKAYA, Editor, DETAY YAYICILIK, Ankara, pp.363-373, 2018

2017

2017

Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

ŞEKER İ. T.

in: OTEL İŞLETMECİLİĞİ, ABDULLAH KARAMAN VE ERKAN SAĞLIK, Editor, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YAYINEVİ, Erzurum, pp.1-17, 2017


Citations

Total Citations (WOS): 96

h-index (WOS): 5