Prof. Dr. FERDA SARI


Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

Organik Tarım


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

51

Yayın (WoS)

21

Yayın (Scopus)

20

Atıf (WoS)

1455

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

2022

H-İndeks (Scopus)

11

Proje

9

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2010

2005 - 2010

Doktora

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

1993 - 1997

1993 - 1997

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Doktora

Çay işlemede teanin miktarının değişimi

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2005

2005

Yüksek Lisans

Asma yaprağı klorofilinin degradasyon kinetiğinin belirlenmesi

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Araştırma Alanları

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

2021 - 2024

2021 - 2024

Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

2018 - 2021

2018 - 2021

Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2018

2013 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2010 - 2013

2010 - 2013

Araştırma Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2002 - 2010

2002 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2001 - 2002

2001 - 2002

Araştırma Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2000 - 2001

2000 - 2001

Öğretim Görevlisi

Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Fonksiyonel Gıdalar

Gıdalarda Doğal Renk Maddeleri ve Üretim Süresince Değişimi

Seminer Dersi

Minimal İşlenmiş Gıdalar

Uzmanlık Alan Dersi

FONKSİYONEL GIDALAR

GIDALARDA RENK MADDELERİ VE ÜRETİM SÜRESİNCE DEĞİŞİMİ

MİNİMAL İŞLENMİŞ GIDALAR

Tez Çalışması

Lisans

Lisans

Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi

Kütle ve Enerji Denklikleri

Gıda Ambalajlama Teknolojisi

Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Kütle ve Enerji Denklikleri

Hububat Teknolojisi

Gıda Ambalajlama Teknolojisi

KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ

MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ

GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ

Temel İşlemler Laboratuvarı

Temel İşlemler Laboratuvarı

Kütle ve Enerji Denklikleri

Kütle ve Enerji Denklikleri

Makaleler

Tümü (33)
SCI-E, SSCI, AHCI (20)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (21)
ESCI (1)
Scopus (20)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (8)

2010

2010

19. Çay ve sağlık

SARI F., VELİOĞLU Y. S.

Gıda Teknolojisi , ss.63-66, 2010 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Çirkin Gıdalar

KARAOĞLAN H. A., SARI F.

Sürdürülebilir Tarım, Gıda ve Beslenme Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 11 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. Bioavailability of herbal food ingredients and bioavailability detection methods

Güldeş Ü. B. N., Sarı F.

EGE 10th International Conference on Applied Sciences, İzmir, Türkiye, 22 Aralık 2023 - 24 Ağustos 2024, ss.284-285, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. Ultra işlenmiş gıdalar ve sağlık

Temür G. N., Sarı F.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi , Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.162, (Özet Bildiri)

2019

2019

6. Drying Kinetics and Quality Characteristics of Hot Air Dried Potato cv. Jelly under Different Process Parameters

TÜRKMEN EROL N., İNCEDAYI B., SARI F., ÇOPUR Ö. U.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.172-189, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

7. Pektin Yapısı özellikleri ve ekstraksiyonu

TUĞÇE B., UĞUR E., SARI F.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015

2015

2015

8. Antosiyaninlerin kopigmentasyonu

ŞAHİN E., SARI F.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015

2012

2012

11. Asma Yaprağı Konservesinde Isıl İşlemin Klorofil ve Renk Üzerine Etkisi

SARI F., ARTIK N.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012

2012

2012

12. Asma yaprağında ısıl işlemin renk üzerine etkisi

SARI F., ARTIK N.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

2011

2011

13. Farklı çay klonlarının teanin ve kafein miktarları

SARI F., VELİOĞLU Y. S.

7. Gıda Mühendisliği kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011

2007

2007

14. Effect of tea grades on the content of polyphenols alkaloids and antioxidant activity of Turkish black teas

TÜRKMEN EROL N., SARI F., VELİOĞLU Y. S.

2nd International Congress on Food and Nutrition., İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)

2006

2006

15. Various extracts and their fractions obtained from fresh tea leaves and green tea antioxidant and antibacterial activities

TÜRKMEN EROL N., SARI F., POLAT YEMİŞ G., VELİOĞLU Y. S.

The SAFE Consortium International Congress on Food Safety, Budapest, Macaristan, 11 Haziran 2006, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Use of medicinal and aromatic plants in edible films and coatings

Sarı F.

Use of medicinal and aromatic plants in edible films and coatings. Medicinal plants: secondary metabolities, utilization, human health-I, Gülen ÖZYAZICI,Esra UÇAR SÖZMEN, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.31-45, 2023

2022

2022

2. EFFECT OF DIFFERENT SOLVENTS ON TOTAL PHENOLIC CONTENT AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ELDERBERRY (Sambucus nigra L.) FLOWERS

Sarı F.

DIFFERENT PERSPECTIVES IN MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, Assoc. Prof. Dr. Gülen ÖZYAZICI,Assoc. Prof. Dr. Esra UÇAR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.117-132, 2022

Desteklenen Projeler

2017 - 2019

2017 - 2019

Nar kabuğundan pektin ekstraksiyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Sarı F. (Yürütücü)

2011 - 2014

2011 - 2014

Karamuk Berberies crataegina antosiyaninlerinin tanımlanması ve kopigmentasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SARI F. (Yürütücü)

2008 - 2009

2008 - 2009

Çay İşlemede Teanin Miktarının Değişimi

TÜBİTAK Projesi

SARI F.

2006 - 2007

2006 - 2007

Farklı Çay Ekstraktlarının Antioksidan Antibakteriyel Etkileri ve Fenolik Madde Dağılımının HPLC ile BelirlenmesiSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SARI F.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1469

h-indeksi (WOS): 9