Eğitim Bilgileri
1996 - 2018
1996 - 2018Lisans
Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye
2001 - 2007
2001 - 2007Doktora
Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Akademik Ünvanlar / Görevler
2008 - Devam Ediyor
2008 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2008 - 2013
2008 - 2013Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
Seminer Dersi
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi
Laboratuvar Güvenliği
Organik Gıda İşlemleri ve Üretimi
Laboratuvar Güvenliği
Kas ve Etteki Değişimler
Özel Gıdalar Teknolojisi
Uzmanlık Alan Dersi
Isıl İşlemler
Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi
Dönem Projesi
Tez Çalışması
Dönem Projesi
Laboratuvar Güvenliği
Lisans
Lisans
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Su Ürünleri İşletme Teknikleri
Hijyen ve Sanitasyon
Su Ürünleri İşletme Teknikleri
Genel Mikrobiyoloji
Genel Mikrobiyoloji
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Hijyeni
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Gıda Katkı Maddeleri
Hijyen ve Sanitasyon
Biyoteknoloji
Biyoteknoloji
Gıda Hijyeni
Yönetilen Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Farklı sıcaklık ve sürelerde pişirilen köftelerde heterosiklik aromatik amin oluşumunun belirlenmesi
CAN Ö. P. (Danışman)
A.DEMİR(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Gökkuşağı alabalıkların (Oncorhynchusmykiss Walbaum 1972) biberiye ve kekik yağı ile marinasyonu
CAN Ö. P. (Danışman)
G.KAŞIKCI(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Tavuk köftelerinin sous vide yöntemi ile muhafazası
CAN Ö. P. (Danışman)
F.HARUN(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Allium scoradoprasum (körmen) ve allium sativum (sarımsak)' un lısterıa monocytogenes, escherıchıa coli o157:h7, salmonella enterıtıdıs üzerine etkileri
CAN Ö. P. (Danışman)
T.KÖSEAHMETOĞLU(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (36)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (22)
Diğer Yayınlar (9)
2025
20251. Impact of Pulsed UV Light on Listeria monocytogenes Decontamination and Biochemical Properties of Fermented Sliced Beef Sucuk
Karadağoğlu E., CAN p., Dedebas T.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.13, sa.10, ss.3062-3069, 2025 (TRDizin)
2025
20252. The Effect of Pulsed UV Light on Biochemical Changes: Quail Egg Model for Salmonella Typhimurium Inactivation
GÖKSEL SARAÇ M., Dedebaş T., CAN Ö. P., HASTAOĞLU E., EYCE Ş.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.31, sa.4, ss.517-526, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20243. Consumer Interest and Its Effect on Purchase Intention for Plant-Based Milk Substitutes
Tavmaşat T., Göksel Saraç M., Uğur U., Can Ö. P.
AKADEMIK GIDA
, cilt.22, sa.4, ss.282-287, 2024 (Scopus)
2024
20244. INVESTIGATION OF USAGE OPPORTUNITIES OF DIFFERENT PROPORTIONS OF WHEY AND CHIA SEED FLOUR IN BUTTERMILK
Özer N., CAN Ö. P.
International Journal of Innovative Engineering Applications
, cilt.8, sa.2, ss.65-71, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20245. Effect of psyllium powder on the organoleptic properties of gluten-free bread roll: application Simple Additive Weighting (SAW) method
Hastaoğlu E., Göksel Saraç M., Taşçı Ş., Can Ö. P.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.11, ss.8551-8560, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20236. Investıgatıon of The Effects of Heat Treatments Applıed to Sıvas Meatballs on Some Pathogen Mıcroorganısms
YILDIRIM Y., CAN Ö. P.
Cumhuriyet University , cilt.8, sa.3, ss.449-456, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20227. Lactic Acid Decontamination in Carcass Meat
HASTAOĞLU E., HASTAOĞLU E., CAN Ö. P.
Academic Research Journal of Technical Vocational Schools , cilt.1, sa.2, ss.36-40, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20228. Farklı kurutma yöntemleri ile elde edilmiş peynir tozlarının ısıl işlem görmüş sucukların kalite ve duyusal özelliklerine olan etkisinin incelenmesi
Yalçınçıray Ö., Hastaoğlu E., Göksel Saraç M., Can Ö. P.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.26, sa.2, ss.244-253, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20229. The Effects of Cooking Temperatures and Times on the Formation of Aromatic Amines of Meatballs Derived from Sivas Province
CAN Ö. P., DEMİR A.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
, cilt.43, ss.266-272, 2022 (TRDizin)
2021
202110. Effects of thymol and rosemary essential oils and red beet extract on low-nitrite and carmine-free beef Mortadella
HASTAOĞLU E., VURAL H., CAN Ö. P.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202111. Mor ve Turuncu Tatlı Patates Diyet Lif Konsantrelerinin Sucukta Kullanım Olanaklarının Araştırılması
GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E., DİNÇEL B., CAN Ö. P.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.9, ss.1679-1685, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202112. The Effects of Pulsed UV Light Implementation on the Preservation Duration of Şavak Cheese Made from Raw Milk
CAN Ö. P., YÜCEL B.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.9, sa.12, ss.2246-2252, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202113. PEYNİR ALTI SUYUNUN KEFİRDE KULLANIM OLANAKLARI
CAN Ö. P., Bekiş P.
International Journal of Innovative Engineering Applications
, cilt.5, sa.1, ss.49-55, 2021 (TRDizin)
2020
202014. Investigation of Pulsed UV Light Effects on Turkey Salami
HASTAOĞLU E., CAN Ö. P., ÖZMEN A. S.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi , cilt.1, sa.1, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202015. Dondurularak Satılan Kalamarların (Todarodes pacificus) Mikrobiyal Kalitesi-Microbial Quality of Frozen Retail Squid (Todarodes pacificus)
YALÇIN H., CAN Ö. P.
Van Veterinary Journal , cilt.31, sa.3, ss.117-121, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202016. The effects of nisin on the growth of milk-derived Staphylococcus aureus strains in the cheese
CAN Ö. P., HASTAOĞLU E.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
, cilt.24, sa.3, ss.310-316, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201917. Effect of Rosemary Essential Oil Coated Vacuum Packaging on the Quality of Chicken Meatballs at 4°C
Can Ö. P., Şahin S.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.7, sa.12, ss.2165-2169, 2019 (TRDizin)
2019
201918. Effect of Rosemary Essential Oil Coated Vacuum Packaging on the Quality of Chicken Meatballs at +4°C
CAN Ö. P., ŞAHİN S.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.7, sa.12, ss.2165-2169, 2019 (TRDizin)
2018
201819. The Effect ofRosemary and Thyme Oil Addition on the Rainbow Trout (Oncorhynchus mykissWalbaum 1972) in Marinade Refrigerated Storage
CAN Ö. P., kansız G.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , 2018 (TRDizin)
2018
201820. Biberiye ve Kekik Yağı İlavesinin Marine Edilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss Walbaum 1972) Buzdolabında Depolanması üzerine Etkisi
CAN Ö. P.
Türk Tarım- gıda bilim ve teknolojisi dergisi
, cilt.6, ss.1701-1707, 2018 (TRDizin)
2018
201821. The Effects of Colorants Used in Hotel Kitchens in Tems of Child Health
HASTAOĞLU E., CAN Ö. P., VURAL H.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.0, sa.14, ss.10-16, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201722. The Detection Microbiologycal Quality Ground Water in Sivas
CAN Ö. P.
scholar bulletin , 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201723. Kimyasal Kontaminantların Çevre Sağlığı ve Gıda Güvenliği Üzerine Etkileri
GÜLER Ü. A., CAN Ö. P.
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.170-195, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201624. Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi
CAN Ö. P., ŞAHİN S., ELİGÜZEL A., DİNÇER A.
International Journal of Pure and Applied Sciences , cilt.2, sa.1, ss.30-33, 2016 (TRDizin)
2016
201625. Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.
Cumhuriyet Üniv Sağ Bil Enst Derg , 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201526. Gökkuşağı Alabalığından (Oncorhynchus mykiss) Hazırlanan Marinatların Raf Ömrü Üzerine Eugenol’ün Etkisi
CAN Ö. P.
Fırat Üniv. Fen Bilimleri Dergisi , cilt.27, sa.2, ss.9-16, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201427. The Effects of Different Combinations of Eugenol and Acetic Acidon Quality Changes of Marinated Rainbow Trout (Oncorhynchusmykiss, W. 1792) Fillets
CAN Ö. P.
Turkish Journal of Science and Technology , cilt.9, sa.2, ss.109-116, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201428. Çiğ sütün mikrobiyolojik kalitesi ve lipaz enzim aktivitesinin belirlenmesi
CAN Ö. P., PATIR B., ERŞAN M., ERCAN N., DÜĞENCİ F., BULUT E.
Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi , cilt.25, sa.1, ss.6-10, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201329. The Effect of Active Packaging Film Containing Rosemary Extract on the Quality of Smoked Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
ÇOBAN Ö. E., CAN Ö. P.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.22, sa.4, ss.361-370, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201330. An Investigation on the Microbiological Quality of Sucuk Produced by Traditional Methods
YALÇIN H., CAN Ö. P.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.4, ss.705-708, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
201331. Effect of cooking procedures of kiymali pide, a traditional Turkish fast-food, on destruction of Escherichia coli O157:H7
İLHAK O. İ., Dikici A., CAN Ö. P., Seker P., ÖKSÜZTEPE G., ÇALICIOĞLU M.
MEAT SCIENCE
, cilt.94, sa.2, ss.159-163, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201332. Sivas Kofte and Examination of Microbiological Quality
CAN Ö. P., ŞAHİN S., ERŞAN M., HARUN F.
Biotechnology in Animal Husbandry , cilt.29, sa.1, ss.133-143, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201333. Tüketime Hazır Bazı Et Yemeklerinin Mikrobiyolojik Kalitesi
YALÇIN H., CAN Ö. P.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 2013 (Hakemli Dergi)
2012
201234. Kitosan Kaplamanın Gökkuşağı Alabalığı(Oncorhynchus mykiss, W. 1792) Filetolarının Raf Ömrü Üzerine Etkisi
CAN Ö. P.
Türk Mikrobiyoloji Cemiyetleri Dergisi , 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201235. Gökkuşağı alabalık filetolarının marinasyon süresinin ve sıcaklığının merkezi bileşke tasarımı ile optimizasyonu
CAN Ö. P., ERŞAN M.
Etlik Vet Mikrobiyol Derg , cilt.23, ss.57-63, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201136. COMBINE EFFECT OF SALTING AND THYME (THYMUS VULGARIS) ESSENTIAL OIL ON SHELF LIFE OF RAINBOW TROUT (ONCORHYNCHUS MYKISS) STORED AT 4 degrees C
Can O. P.
BULLETIN OF THE VETERINARY INSTITUTE IN PULAWY
, cilt.55, sa.3, ss.435-441, 2011 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. THE EFFECT OF ACIDIZERS ON THE MICROBIOLOGICAL, PHYSICOCEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF LOR CHEESE PRODUCED FROM WHEY
CAN Ö. P., GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E.
INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 4 - 06 Temmuz 2025, cilt.3, ss.162-167, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. INVESTIGATION OF PLANT-BASED MILK PRODUCTION FROM LUPINE (TERMIYE)
GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.
GANUD-6 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. EFFECT OF OKRA AND CORIANDER SEED FLOURS ON PHYSICAL, TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF GLUTEN-FREE COOKIES
DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.
GANUD-6 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. INVESTIGATION OF THE USE POSSIBILITIES OF COLD PLASMA TECHNOLOGY IN THE FOOD INDUSTRY
DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.
2.Bilsel Uluslararası Kibyra Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Türkiye, 20 - 21 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. The Importance Of Some Commercially Essential And Seed Oils
DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.
ISPEC 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Kıbrıs (Kktc), 1 - 02 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. Fat Substitutes In Food Formulations
GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.
ISPEC 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Kıbrıs (Kktc), 1 - 02 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
20237. Pistacia terebinthus TOHUMUUNUN KURABİYELERİN FİZİKSEL, DOKUSEL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.
5th International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20238. GIDALARDA TEKNOLOJİK İYİLEŞTİRME VE BESİNSEL ZENGİNLEŞTİRME: ÇEKİRDEK UNU İLAVESİ
GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.
5th International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20239. FARKLI SÜTLERE İLE HAZIRLANAN MATCHA LATTELERİN DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİ: SAW UYGULAMASI
GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.
International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-V, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202310. GÖRSEL ETKİLERİNİN YANINDA BESİNSEL FAYDALARI; YENİLEBİLİR ÇİÇEKLER
DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.
International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-V, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
202211. FACTORS CAUSED WATER POLLUTION IN THE FOOD INDUSTRY
Şahin A. E., ERŞAN M., CAN Ö. P.
International Congress on Food Research, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2022, ss.550-562, (Tam Metin Bildiri)
2022
202212. Bitkisel Kaynaklardan Taklit Hayvansal Yağ Üretimi
GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E., CAN Ö. P.
Internatıonal Congress On Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.69-75, (Tam Metin Bildiri)
2022
202213. . Tuzsuz Beyaz Peynirin Nane Uçucu Yağı Ve Peynir Altı Suyu Proteini İle Kaplanması ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi
Uzundağ D., Can Ö. P., Göksel Saraç M.
Cukurova 8th Internatıonal Scıentıfıc Researches Conference, Adana, Türkiye, 15 Nisan - 17 Eylül 2022, ss.575-585, (Tam Metin Bildiri)
2022
202214. AGING in FUNCTIONAL FOODS and INGREDIENTS
HASTAOĞLU E., CAN Ö. P.
1. INTERNATIONAL CONGRESS OF GERONTOLOGY, Sivas, Türkiye, 18 Mart 2022, ss.147-151, (Tam Metin Bildiri)
2022
202215. Yutma Güçlüğü Çeken Yaşlılar İçin 3d Yazıcılar İle Alternatif Gıda Üretimi
Göksel Saraç M., Can Ö. P.
1st Internatıonal Congress Of Gerontology, Sivas, Türkiye, 18 - 20 Mart 2022, ss.135-140, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. Use of whey in kefir
CAN Ö. P.
International conferans on innovative engineering aplication, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Investigation of Possibilities of Using Essential Oils Instead of Nitrite in Chicken Salami
CAN Ö. P., HASTAOĞLU E., VURAL H., BETÜL Y.
International Conference on InnovativeEngineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. Investigation of Usage of Red Beetroot and Black Carrot Extracts in Emulsifying Meat Products
CAN Ö. P., HASTAOĞLU E., VURAL H., ÖZMEN A. S.
International Conference on Innovative Engineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Sivasta Geri Dönüşümlü Olarak Kullanılan Damacaların Mikrobiyolojik Kalitesi
CAN Ö. P.
Uluslararası Su ve Çevre Kongresi, 22 - 24 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
201820. Otel Mutfaklarında Kullanılan Renklendiricilerin Çocuk Sağlığı Açısından Etkileri
HASTAOĞLU E., CAN Ö. P., VURAL H.
1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, 25 - 28 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201821. INVESTIGATION OF PHYSICOCHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL QUALITY OF DRINKING AND USAGE WATER
CAN Ö. P.
İnternational Congres Water and Envoirement, 22 - 24 Mart 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201722. FARKLI SICAKLIK VE SÜRELERDE PİŞİRİLEN KÖFTELERDE HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMUNUN BELİRLENMESİ
CAN Ö. P.
TARGİD 3, Sivas, Türkiye, 27 Ekim 2017
2017
201723. Ayçekirdeği İçinin Tavuk Köftesinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
CAN Ö. P.
IATS, Elazığ, Türkiye, 19 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201724. Nisin’ in Tavuk But Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
CAN Ö. P.
IATS, Elazığ, Türkiye, 19 Ekim 2017
2017
201725. SÜT KAYNAKLI STAPHYLOCOCCUS AUREUS SUŞLARI ÜZERINE FARKLI KONSANTRASYONLARDAKI NISININ ETKISI
CAN Ö. P., HASTAOĞLU E.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
201626. THE DETECTION MICROBIOLOGYCAL QUALITY GROUND WATER IN SIVAS
CAN Ö. P.
1st INTERNATIONAL BLACK SEA CONGRESS ON ENVIRONMENTAL SCIENCES(IBCESS), 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201627. Alabalık Filetolarının Laktik Asit İle Dekontaminasyonu
CAN Ö. P.
12.Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201628. Köfte Örneklerinin Aktif Paketleme İle Muhafazası
CAN Ö. P.
12.Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2016
201629. Staphylococcus aureus Suşlarının Peynir İçerisindeki Gelişimleri Üzerine Nisinin Etkisi
CAN Ö. P.
türkiye 12. gıda kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201630. Ay Çekirdeğinin Köfte Yapımında Kullanım Olanağının Araştırılması
CAN Ö. P.
12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
201531. Biberiye ekstraktının tavuk köftesinin kalite özellikleri üzerine etkisi
CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.
3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 22 - 26 Nisan 2015
2015
201532. Tavuk Eti Köftelerinin Aktif Paketleme ile Muhafazası
CAN Ö. P., ŞAHİN S.
3. ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 22 - 26 Nisan 2015
2015
201533. Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.
3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 22 - 26 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
2013
201334. The detection lipase activity and microbioloygıcal quality of sterile milk
ERŞAN M., CAN Ö. P., AÇIKEL Ü., DÜĞENCİ F.
44. World Chemistry Congress, İstanbul, Türkiye, 11 Ağustos 2013, (Özet Bildiri)
2013
201335. Listeria monocytogenes e Karşı Biberiye Esansiyel Yağının Antibakteriyel Etkileri ve Cevap Yüzey Metodu ile Optimizasyonu
CAN Ö. P., ERŞAN M.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 04 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2013
201336. Marinasyon Süresinin Tavuk Göğüs Eti Üzerine Etkileri
CAN Ö. P., ŞAHİN S.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.99-100
2013
201337. Çiğ sütün mikrobiyolojik kalitesi ve lipaz enzim aktivitesinin belirlenmesi
CAN Ö. P., PATIR B., ERŞAN M., ERCAN N., DÜĞENCİ F., BULUT E.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2012
201238. Sivas Köftesi ve Mikrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi
CAN Ö. P., ŞAHİN S., ERŞAN M., FİDAN H.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
2012
201239. İstavrit Balığı Trachurus Trachurus L 1758 na Biberiye Yağı Uygulanmasının Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Can Ö. P., Şahin S., Yalçın H.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 9 - 12 Ekim 2012, ss.1-2, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Thermal, rheological, and mechanical properties of polysaccharide-based hydrogels
GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.
Polysaccharides-based Hydrogels: Synthesis, Characterization, and Applications, , Editör, Elsevier, ss.43-83, 2024
2023
20232. GIDA GÜVENLİĞİNDE AMBALAJIN ÖNEMİ
CAN Ö. P.
Gıda Güvenliği, Yalçın Halil, Editör, Akademisyen Yayınevi, ss.53-85, 2023
2022
20223. Gıda güvenliği
CAN Ö. P.
veteriner hekim el kitabı, , Editör, Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, ss.167-172, 2022
2021
20214. Süt ve Süt Ürünlerinde Renk
CAN Ö. P.
Gıdalarda Renk, Emre Hastaoğlu, Editör, Akademisyen Yayınevi, Sivas, ss.113-125, 2021
2017
20175. Öğrenciler için Gray’s Anatomi
KOPUZ C., DURGUN B., SÜZEN L. B., ÖZDEMİR M. B., BAYRAMOĞLU A., CAN Ö. P., et al.
Nobel Tıp Kitabevi, Ankara, 2017
Desteklenen Projeler
2021 - 2022
2021 - 2022Peynir Altı Suyu Proteini ve Uçucu Yağlar ile Hazırlanan Filmlerin Tuzsuz BeyazPeynirde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Göksel Saraç M., Uzundağ D., Can Ö. P. (Yürütücü)
Sanatsal Etkinlik