Prof. Dr. ÖZLEM PELİN CAN


Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji B.

Veterinerlik Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Abd

Metrikler

Yayın

83

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

8

Atıf (WoS)

15

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

28

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

174

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

17

Proje

10

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1996 - 2018

1996 - 2018

Lisans

Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye

2001 - 2007

2001 - 2007

Doktora

Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Akademik Ünvanlar / Görevler

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2008 - 2013

2008 - 2013

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Seminer Dersi

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi

Laboratuvar Güvenliği

Organik Gıda İşlemleri ve Üretimi

Laboratuvar Güvenliği

Kas ve Etteki Değişimler

Özel Gıdalar Teknolojisi

Uzmanlık Alan Dersi

Isıl İşlemler

Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi

Dönem Projesi

Tez Çalışması

Dönem Projesi

Laboratuvar Güvenliği

Lisans

Lisans

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Su Ürünleri İşletme Teknikleri

Hijyen ve Sanitasyon

Su Ürünleri İşletme Teknikleri

Genel Mikrobiyoloji

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Hijyeni

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Gıda Katkı Maddeleri

Hijyen ve Sanitasyon

Biyoteknoloji

Biyoteknoloji

Gıda Hijyeni

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Prosesleri - I

Gıda Katkı Maddeleri

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı - I

Gıda Kimyası

Genel Mikrobiyoloji

Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi

Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Makaleler

Tümü (36)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (22)
Diğer Yayınlar (9)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. THE EFFECT OF ACIDIZERS ON THE MICROBIOLOGICAL, PHYSICOCEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF LOR CHEESE PRODUCED FROM WHEY

CAN Ö. P., GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E.

INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 4 - 06 Temmuz 2025, cilt.3, ss.162-167, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. INVESTIGATION OF PLANT-BASED MILK PRODUCTION FROM LUPINE (TERMIYE)

GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.

GANUD-6 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. EFFECT OF OKRA AND CORIANDER SEED FLOURS ON PHYSICAL, TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF GLUTEN-FREE COOKIES

DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.

GANUD-6 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. INVESTIGATION OF THE USE POSSIBILITIES OF COLD PLASMA TECHNOLOGY IN THE FOOD INDUSTRY

DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.

2.Bilsel Uluslararası Kibyra Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Türkiye, 20 - 21 Temmuz 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. The Importance Of Some Commercially Essential And Seed Oils

DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.

ISPEC 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Kıbrıs (Kktc), 1 - 02 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

6. Fat Substitutes In Food Formulations

GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.

ISPEC 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Kıbrıs (Kktc), 1 - 02 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

7. Pistacia terebinthus TOHUMUUNUN KURABİYELERİN FİZİKSEL, DOKUSEL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.

5th International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

8. GIDALARDA TEKNOLOJİK İYİLEŞTİRME VE BESİNSEL ZENGİNLEŞTİRME: ÇEKİRDEK UNU İLAVESİ

GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.

5th International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

9. FARKLI SÜTLERE İLE HAZIRLANAN MATCHA LATTELERİN DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİ: SAW UYGULAMASI

GÖKSEL SARAÇ M., DEDEBAŞ T., CAN Ö. P.

International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-V, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

10. GÖRSEL ETKİLERİNİN YANINDA BESİNSEL FAYDALARI; YENİLEBİLİR ÇİÇEKLER

DEDEBAŞ T., GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.

International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-V, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

11. FACTORS CAUSED WATER POLLUTION IN THE FOOD INDUSTRY

Şahin A. E., ERŞAN M., CAN Ö. P.

International Congress on Food Research, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2022, ss.550-562, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

12. Bitkisel Kaynaklardan Taklit Hayvansal Yağ Üretimi

GÖKSEL SARAÇ M., HASTAOĞLU E., CAN Ö. P.

Internatıonal Congress On Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.69-75, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

13. . Tuzsuz Beyaz Peynirin Nane Uçucu Yağı Ve Peynir Altı Suyu Proteini İle Kaplanması ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi

Uzundağ D., Can Ö. P., Göksel Saraç M.

Cukurova 8th Internatıonal Scıentıfıc Researches Conference, Adana, Türkiye, 15 Nisan - 17 Eylül 2022, ss.575-585, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

14. AGING in FUNCTIONAL FOODS and INGREDIENTS

HASTAOĞLU E., CAN Ö. P.

1. INTERNATIONAL CONGRESS OF GERONTOLOGY, Sivas, Türkiye, 18 Mart 2022, ss.147-151, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

15. Yutma Güçlüğü Çeken Yaşlılar İçin 3d Yazıcılar İle Alternatif Gıda Üretimi

Göksel Saraç M., Can Ö. P.

1st Internatıonal Congress Of Gerontology, Sivas, Türkiye, 18 - 20 Mart 2022, ss.135-140, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Use of whey in kefir

CAN Ö. P.

International conferans on innovative engineering aplication, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Investigation of Possibilities of Using Essential Oils Instead of Nitrite in Chicken Salami

CAN Ö. P., HASTAOĞLU E., VURAL H., BETÜL Y.

International Conference on InnovativeEngineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Investigation of Usage of Red Beetroot and Black Carrot Extracts in Emulsifying Meat Products

CAN Ö. P., HASTAOĞLU E., VURAL H., ÖZMEN A. S.

International Conference on Innovative Engineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Sivasta Geri Dönüşümlü Olarak Kullanılan Damacaların Mikrobiyolojik Kalitesi

CAN Ö. P.

Uluslararası Su ve Çevre Kongresi, 22 - 24 Mart 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. Otel Mutfaklarında Kullanılan Renklendiricilerin Çocuk Sağlığı Açısından Etkileri

HASTAOĞLU E., CAN Ö. P., VURAL H.

1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, 25 - 28 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. INVESTIGATION OF PHYSICOCHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL QUALITY OF DRINKING AND USAGE WATER

CAN Ö. P.

İnternational Congres Water and Envoirement, 22 - 24 Mart 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

23. Ayçekirdeği İçinin Tavuk Köftesinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

CAN Ö. P.

IATS, Elazığ, Türkiye, 19 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

24. Nisin’ in Tavuk But Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

CAN Ö. P.

IATS, Elazığ, Türkiye, 19 Ekim 2017

2017

2017

25. SÜT KAYNAKLI STAPHYLOCOCCUS AUREUS SUŞLARI ÜZERINE FARKLI KONSANTRASYONLARDAKI NISININ ETKISI

CAN Ö. P., HASTAOĞLU E.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

26. THE DETECTION MICROBIOLOGYCAL QUALITY GROUND WATER IN SIVAS

CAN Ö. P.

1st INTERNATIONAL BLACK SEA CONGRESS ON ENVIRONMENTAL SCIENCES(IBCESS), 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

27. Alabalık Filetolarının Laktik Asit İle Dekontaminasyonu

CAN Ö. P.

12.Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

28. Köfte Örneklerinin Aktif Paketleme İle Muhafazası

CAN Ö. P.

12.Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

2016

2016

29. Staphylococcus aureus Suşlarının Peynir İçerisindeki Gelişimleri Üzerine Nisinin Etkisi

CAN Ö. P.

türkiye 12. gıda kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

30. Ay Çekirdeğinin Köfte Yapımında Kullanım Olanağının Araştırılması

CAN Ö. P.

12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

32. Tavuk Eti Köftelerinin Aktif Paketleme ile Muhafazası

CAN Ö. P., ŞAHİN S.

3. ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 22 - 26 Nisan 2015

2015

2015

33. Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

CAN Ö. P., AĞAOĞLU S., ALEMDAR S.

3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 22 - 26 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

34. The detection lipase activity and microbioloygıcal quality of sterile milk

ERŞAN M., CAN Ö. P., AÇIKEL Ü., DÜĞENCİ F.

44. World Chemistry Congress, İstanbul, Türkiye, 11 Ağustos 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

35. Listeria monocytogenes e Karşı Biberiye Esansiyel Yağının Antibakteriyel Etkileri ve Cevap Yüzey Metodu ile Optimizasyonu

CAN Ö. P., ERŞAN M.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 04 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

36. Marinasyon Süresinin Tavuk Göğüs Eti Üzerine Etkileri

CAN Ö. P., ŞAHİN S.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.99-100

2013

2013

37. Çiğ sütün mikrobiyolojik kalitesi ve lipaz enzim aktivitesinin belirlenmesi

CAN Ö. P., PATIR B., ERŞAN M., ERCAN N., DÜĞENCİ F., BULUT E.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

38. Sivas Köftesi ve Mikrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi

CAN Ö. P., ŞAHİN S., ERŞAN M., FİDAN H.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

2012

2012

39. İstavrit Balığı Trachurus Trachurus L 1758 na Biberiye Yağı Uygulanmasının Raf Ömrü Üzerine Etkisi

Can Ö. P., Şahin S., Yalçın H.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 9 - 12 Ekim 2012, ss.1-2, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Thermal, rheological, and mechanical properties of polysaccharide-based hydrogels

GÖKSEL SARAÇ M., CAN Ö. P.

Polysaccharides-based Hydrogels: Synthesis, Characterization, and Applications, , Editör, Elsevier, ss.43-83, 2024

2023

2023

2. GIDA GÜVENLİĞİNDE AMBALAJIN ÖNEMİ

CAN Ö. P.

Gıda Güvenliği, Yalçın Halil, Editör, Akademisyen Yayınevi, ss.53-85, 2023

2022

2022

3. Gıda güvenliği

CAN Ö. P.

veteriner hekim el kitabı, , Editör, Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, ss.167-172, 2022

2021

2021

4. Süt ve Süt Ürünlerinde Renk

CAN Ö. P.

Gıdalarda Renk, Emre Hastaoğlu, Editör, Akademisyen Yayınevi, Sivas, ss.113-125, 2021

Desteklenen Projeler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 19

h-indeksi (WOS): 2