Dr. Öğr. Üyesi HATİCE AYBÜKE KARAOĞLAN


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Beslenme ve Diyetetik


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Biyoteknoloji, Mikrobiyoloji, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

43

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

9

Atıf (WoS)

4

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

69

H-İndeks (Scopus)

3

Toplam Atıf Sayısı

4

Proje

6

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

1

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

Türkiye’xxde değişik şarap bölgelerinden izole edilmiş endojen Saccharomyces cerevisiae mayaları üzerine bazı stres faktörlerinin etkisinin incelenmesi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2013

2013

Yüksek Lisans

Şalgam suyunda bozulma yapan mayaların atımlı uv ışık ile inaktivasyonu

Araştırma Alanları

Biyoteknoloji

Mikrobiyoloji

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2019

2018 - 2019

Araştırmacı

Universita Degli Studi Di Milano (University of Milan), Araştırmacı

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

İleri Gıda Kimyası

Lisans

Lisans

Temel İşlemler Laboratuvarı

Toplam Kalite Yönetimi

Gıda Mikrobiyolojisi II

Gıda Kimyası - I

Makaleler

Tümü (13)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

2. Çirkin Gıdalar

KARAOĞLAN H. A., SARI F.

Sürdürülebilir Tarım, Gıda ve Beslenme Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 11 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. Yeşil Protein: Et Alternatiflerinin Sürdürülebilirlik Potansiyeli

KARAOĞLAN H. A.

Sürdürülebilir Tarım, Gıda ve Beslenme Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 11 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)

2024

2024

5. THE POTENTIAL OF BIOACTIVE COMPONENTS AND THEIR APPLICATION IN THE ENHANCEMENT OF VARIOUS FOODS

İŞCİ M., KARAOĞLAN H. A.

ICONFOOD’24 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2024, ss.127-138, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

7. Investigation of the Possibilities of Using Plant-Based Sources Instead of Hydrocolloids in Gluten-Free Products

Arslanhan T., KARAOĞLAN H. A.

4th International Graduate Studies Congress (IGSCONG’24), Türkiye, 04 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

9. NUTRITIONAL QUALITY, BIOACCESSIBILITY, AND HEALTH EFFECTS OF PLANT-BASED MILK ALTERNATIVES

IŞIK K. S., KARAOĞLAN H. A.

ICONFOOD’24 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

10. Bitki Bazlı Fermente Ürünlerin Biyoyararlılığı Üzerine Laktik Asit Bakterilerinin Etkisi

KARAOĞLAN H. A.

1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

11. MICROBIAL EVALUATION OF FERMENTED BEETROOT JUICE PRODUCED BY PROBIOTIC Lacticaseibacillus paracasei

Durukan G., SARI F., KARAOĞLAN H. A.

3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, İstanbul, Türkiye, 18 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

12. Hydrocolloids in Gluten-Free Bread Making

Arslanhan T., KARAOĞLAN H. A.

Conference on Engineering and Applied Natural Sciences, ICEANS 2023, Konya, Türkiye, 14 Nisan 2023, (Özet Bildiri)

2021

2021

14. VEJETABLE JUICE PRODUCTION BY LACTOFERMENT METHOD

KARAOĞLAN H. A., Durukan G.

2nd International Food Engineering Congress, Ankara, Türkiye, 25 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

15. Mor ve Turuncu Renkli Tatlı Patateslerden Nişasta Üretim Olanaklarının Araştırılması

GÖKSEL SARAÇ M., DİNÇEL B., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A.

International Congress on Sciences and Engineerıng for Sustainability 2021, İstanbul, Türkiye, 16 Nisan 2021, ss.153-154

2019

2019

17. Modelling Effect of Freeze-Thaw Stress on the Growth of Wine Yeasts Isolated From Turkish Region

KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÇOKSÖYLER N., ÖZÇELİK F.

INTERNATIONAL CONFERENCE ONAGRONOMY AND FOOD SCIENCE TECHNOLOGY, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. CHANGE IN INTRACELLULAR PROLINE AND TREHALOSE LEVELS OF YEAST: SACCHAROMYCES CEREVISIAE AFTER STRESS APPLICATION

KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÖZÇELİK F.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Stres Faktörlerinin Şarap Üretiminde Kullanılan Mayalar Üzerine Etkisi

KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÖZÇELİK F.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2017), Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.162-163

2017

2017

20. Effect of Temperature on Growth of Wine Yeast: Saccharomyces cerevisiae.

KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÖZÇELİK F.

EuroFoodChem 14. Conference, Budapest, Macaristan, 4 - 06 Ekim 2017, ss.147, (Özet Bildiri)

2013

2013

24. Geleneksel Şalgam Suyu Üretimi ve Şalgam Suyunda Bozulma Yapan Yabani Mayaların Tanımlanması

KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N.

8. Gıda Mhendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

25. Effect of Pulsed UV Light on Physical and Chemical Properties of Turnip Juice

KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

26. Effects of pulsed UV light on physical and chemical properties of turnip juice

KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

Kitaplar

2025

2025

1. Bitkisel Gıda Endüstrisinde Sürdürülebilirlik

KARAOĞLAN H. A.

Gıda Sistemlerinde Sürdürülebilirlik, HASTAOĞLU EMRE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.27-44, 2025

2022

2022

2. GLUTENSİZ EKMEĞİN BESİNSEL DEĞERİNİN VE BİYOAKTİVİTESİNİN ARTIRILMASI

KARAOĞLAN H. A.

Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler-II, ÖZALP Coşkun, AKÇAKALE Nurettin, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.1-22, 2022

2020

2020

3. Meyve ve Sebzelerde Tekstür

GÖKSEL SARAÇ M., ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A., DEDEBAŞ T.

Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim ve Danışmanlık, Sivas, ss.95-108, 2020

Desteklenen Projeler

2013 - 2014

2013 - 2014

Şalgam Suyunda Bozulma Yapan Mayaların Atımlı UV Işık ile İnaktivasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Keklik N. M., Develi Işıklı N. (Yürütücü), KARAOĞLAN H. A.

Öğrenci Projeleri

2023 - 2024

2023 - 2024

Ekmek yapımında Alabaş (Brassica oleracea L. var. gongylodes) kabuğu kullanımının ekmeğin yapısal özellikleri ve in vitro sindirilebilirliği üzerine etkisi

Diğer

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

2023 - 2024

2023 - 2024

Ekmeğin kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine Alabaş (Brassica oleracea L. var. gongylodes) kabuğunun etkisinin incelenmesi

Ar-Ge Projesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye


Davetli Konuşmalar

Kasım 2023

Kasım 2023

Sağlıklı beslenmede hem doğal hem kolay alternatif: Doğal Fermente Ürünler

Seminer

Tübitak Bilim Söyleşileri-Türkiye