Metrikler
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Türkiye’xxde değişik şarap bölgelerinden izole edilmiş endojen Saccharomyces cerevisiae mayaları üzerine bazı stres faktörlerinin etkisinin incelenmesi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2013
2013Yüksek Lisans
Şalgam suyunda bozulma yapan mayaların atımlı uv ışık ile inaktivasyonu
Araştırma Alanları
Biyoteknoloji
Mikrobiyoloji
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2018 - 2019
2018 - 2019Araştırmacı
Universita Degli Studi Di Milano (University of Milan), Araştırmacı
Makaleler
Tümü (13)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. Effects of plant powders on the technological and nutritional characteristics of gluten-free breads produced with black chickpea flour
Arslanhan T., Karaoğlan H. A.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS AND FOODS , cilt.17, ss.398-413, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Evaluation of the macro, essential micro, and toxic element compositions of commercial red beetroot juice samples using ICP-MS
TUNCAY Ç., KARAOĞLAN H. A.
European Food Science and Engineering , cilt.6, sa.1, ss.18-25, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20253. Effect of Kohlrabi Peel Powder as a Dietary Fibre Enrichment on Technological, Nutritional, and Sensory Properties of White Bread
TEK İ. B., Aktaş S. D., KARAOĞLAN H. A.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.13, sa.3, ss.707-713, 2025 (TRDizin)
2024
20244. YEŞİL SARIMSAK (ALLIUM SATIVUM L.) YAPRAKLARINDA BULUNAN FENOLİK VE ANTİOKSİDAN MADDELERİN EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ YÜZEY YANIT YÖNTEMİ İLE OPTİMİZASYONU
KARAOĞLAN H. A.
GIDA , cilt.49, sa.5, ss.920-933, 2024 (TRDizin)
2024
20245. A beetroot-based beverage produced by adding Lacticaseibacillus paracasei: an optimization study
DURUKAN G., SARI F., KARAOĞLAN H. A.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS AND FOODS
, cilt.16, sa.3, ss.10-24, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Production of red beetroot juice by different methods: Kinetics of microbial growth, sugar consumption, and acid production
Duyar S. M., Sarı F., Karaoğlan H. A.
HELIYON , cilt.10, sa.9, ss.1-11, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20247. Tolerance and response of Saccharomyces cerevisiae wine strains to stress treatments
KARAOĞLAN H. A., ÖZÇELİK F.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.54, sa.1, ss.21-30, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. Degradation kinetics of betalains in red beetroot juices throughout fermentation process and storage
Duyar S. M., SARI F., KARAOĞLAN H. A.
Italian Journal of Food Science
, cilt.36, sa.4, ss.229-239, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20239. Microbial Evaluation of Fermented Beetroot Juice Produced by Probiotic Lacticaseibacillus paracasei
Durukan G., Sarı F., Karaoğlan H. A.
Journal of Raw Materials to Processed Foods , cilt.4, sa.1, ss.1-9, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202310. Optimization of Spontaneous Fermentation Conditions of Kohlrabi by Response Surface Methodology
KARAOĞLAN H. A., AKTAŞ A. B.
Fermentation
, cilt.9, sa.6, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202111. Mild pretreatments to increase fructose consumption in saccharomyces cerevisiae wine yeast strains
KARAOĞLAN H. A., Ozcelik F., Musatti A., Rollini M.
Foods
, cilt.10, sa.5, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201912. Degradation kinetics of anthocyanin and physicochemical changes in fermented turnip juice exposed to pulsed UV light
KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.56, sa.1, ss.30-39, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201713. Modeling Inactivation of Candida inconspicua Isolated from Turnip Juice using Pulsed UV Light
KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.40, sa.2, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Fermente Bitkisel İçeceklerde Fonksiyonel Zenginleştirme Yaklaşımı: Chia Katkılı Kırmızı Pancar Suyu Örneği
TEK İ. B., KOÇ F. T. Z., Yılmaz M., ERKOL F. Z., KAYMAK H. V., KARAOĞLAN H. A.
Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 08 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2025
20252. Çirkin Gıdalar
KARAOĞLAN H. A., SARI F.
Sürdürülebilir Tarım, Gıda ve Beslenme Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 11 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)
2025
20253. Yeşil Protein: Et Alternatiflerinin Sürdürülebilirlik Potansiyeli
KARAOĞLAN H. A.
Sürdürülebilir Tarım, Gıda ve Beslenme Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 11 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)
2024
20244. Geleneksel Bir Fermente İçecek olan Kırmızı Pancar Suyunun Üretiminde Kullanılan Yöntemlerin Değerlendirilmesi
TUNCAY Ç., KARAOĞLAN H. A., ÇOKSÖYLER F. N.
6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 06 Kasım 2024, (Özet Bildiri)
2024
20245. THE POTENTIAL OF BIOACTIVE COMPONENTS AND THEIR APPLICATION IN THE ENHANCEMENT OF VARIOUS FOODS
İŞCİ M., KARAOĞLAN H. A.
ICONFOOD’24 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2024, ss.127-138, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. EFFECT OF VARIOUS PLANT POWDERS ON THE TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF GLUTEN-FREE BREADS PRODUCED USING BLACK CHICKPEA FLOUR
Arslanhan T., KARAOĞLAN H. A.
ICONFOOD’24 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2024
2024
20247. Investigation of the Possibilities of Using Plant-Based Sources Instead of Hydrocolloids in Gluten-Free Products
Arslanhan T., KARAOĞLAN H. A.
4th International Graduate Studies Congress (IGSCONG’24), Türkiye, 04 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
20238. The Assessment of Microbial Load and Composition of Major Elements of Commercially Available Red Beetroot Juices
TUNCAY Ç., KARAOĞLAN H. A.
ICONFOOD’23 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023
2025
20259. NUTRITIONAL QUALITY, BIOACCESSIBILITY, AND HEALTH EFFECTS OF PLANT-BASED MILK ALTERNATIVES
IŞIK K. S., KARAOĞLAN H. A.
ICONFOOD’24 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, (Tam Metin Bildiri)
2023
202310. Bitki Bazlı Fermente Ürünlerin Biyoyararlılığı Üzerine Laktik Asit Bakterilerinin Etkisi
KARAOĞLAN H. A.
1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
202311. MICROBIAL EVALUATION OF FERMENTED BEETROOT JUICE PRODUCED BY PROBIOTIC Lacticaseibacillus paracasei
Durukan G., SARI F., KARAOĞLAN H. A.
3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, İstanbul, Türkiye, 18 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202312. Hydrocolloids in Gluten-Free Bread Making
Arslanhan T., KARAOĞLAN H. A.
Conference on Engineering and Applied Natural Sciences, ICEANS 2023, Konya, Türkiye, 14 Nisan 2023, (Özet Bildiri)
2022
202213. Comparison of relation between ph, betalain content, and microbiological quality of fermented red beetroot juices Produced by different methods
Duyar M. Ş., Sarı F., Karaoğlan H. A.
ICONFOOD’22 International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2021
202114. VEJETABLE JUICE PRODUCTION BY LACTOFERMENT METHOD
KARAOĞLAN H. A., Durukan G.
2nd International Food Engineering Congress, Ankara, Türkiye, 25 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202115. Mor ve Turuncu Renkli Tatlı Patateslerden Nişasta Üretim Olanaklarının Araştırılması
GÖKSEL SARAÇ M., DİNÇEL B., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A.
International Congress on Sciences and Engineerıng for Sustainability 2021, İstanbul, Türkiye, 16 Nisan 2021, ss.153-154
2019
201916. Effect of heat pre-treatment on aminoacidic profile in fermentation of synthetic must achieved by Saccharomyces cerevisiae
KARAOĞLAN H. A., ÖZÇELİK F., Fracassetti D., Musatti A., Rollini M.
The 35th International Specialised Symposium on Yeast, Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
201917. Modelling Effect of Freeze-Thaw Stress on the Growth of Wine Yeasts Isolated From Turkish Region
KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÇOKSÖYLER N., ÖZÇELİK F.
INTERNATIONAL CONFERENCE ONAGRONOMY AND FOOD SCIENCE TECHNOLOGY, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. CHANGE IN INTRACELLULAR PROLINE AND TREHALOSE LEVELS OF YEAST: SACCHAROMYCES CEREVISIAE AFTER STRESS APPLICATION
KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÖZÇELİK F.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2017
201719. Stres Faktörlerinin Şarap Üretiminde Kullanılan Mayalar Üzerine Etkisi
KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÖZÇELİK F.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2017), Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.162-163
2017
201720. Effect of Temperature on Growth of Wine Yeast: Saccharomyces cerevisiae.
KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N., ÖZÇELİK F.
EuroFoodChem 14. Conference, Budapest, Macaristan, 4 - 06 Ekim 2017, ss.147, (Özet Bildiri)
2014
201421. Inactivation of Candida inconspicua isolated from Turkish fermented beverage shalgam by pulsed UV light
KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.
3rd ISEKI Food Conference, Atina, Yunanistan, 21 - 23 Mayıs 2014
2013
201322. ŞALGAM SUYUNUN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZLLİKLERİ ÜZERİNE GELENEKSEL OLARAK KULLANILAN MUHAFAZA YÖNTEMLERİNİN VE ATIMLI UV IŞIĞININ ETKİSİ
KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.
TGDF Gıda Kongresi 2013, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201323. Şalgam suyunun fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine geleneksel olarak kullanılan muhafaza yöntemlerinin ve atımlı UV ışığın etkisi
KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.
TGDF Gıda Kongresi, Side, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201324. Geleneksel Şalgam Suyu Üretimi ve Şalgam Suyunda Bozulma Yapan Yabani Mayaların Tanımlanması
KARAOĞLAN H. A., DEVELİ IŞIKLI N.
8. Gıda Mhendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201325. Effect of Pulsed UV Light on Physical and Chemical Properties of Turnip Juice
KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201326. Effects of pulsed UV light on physical and chemical properties of turnip juice
KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Kitaplar
2025
20251. Bitkisel Gıda Endüstrisinde Sürdürülebilirlik
KARAOĞLAN H. A.
Gıda Sistemlerinde Sürdürülebilirlik, HASTAOĞLU EMRE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.27-44, 2025
2022
20222. GLUTENSİZ EKMEĞİN BESİNSEL DEĞERİNİN VE BİYOAKTİVİTESİNİN ARTIRILMASI
KARAOĞLAN H. A.
Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler-II, ÖZALP Coşkun, AKÇAKALE Nurettin, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.1-22, 2022
2020
20203. Meyve ve Sebzelerde Tekstür
GÖKSEL SARAÇ M., ŞEKER İ. T., HASTAOĞLU E., KARAOĞLAN H. A., DEDEBAŞ T.
Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim ve Danışmanlık, Sivas, ss.95-108, 2020
Desteklenen Projeler
2025 - 2027
2025 - 2027Siyah Sarımsaktan Suda Çözünür Melanin Eldesi Ve Model Gıdalarda Renklendirici Ve Hipoglisemik Katkı Maddesi Olarak Kullanılma Olanakları
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Törnük F. (Yürütücü), Karaoğlan H. A., Gezegen H., Kutlu G., Erol K. F.
2025 - 2027
2025 - 2027Pelemir (Cephalaria syriaca) İlavesi ile Glisemik İndeksi Düşürülmüş Tahıl Ürünlerinin Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Törnük F. (Yürütücü), Karaoğlan H. A., Gültekin Kurt K., Kutlu G., Erol K. F.
2022 - 2024
2022 - 2024Probiyotik Kırmızı Pancar Suyu Üretiminin Optimizasyonu Ve Probiyotik Kırmızı Pancar Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kırmızı Pancar Suyu ile Kıyaslanması
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Karaoğlan H. A. (Yürütücü), Sarı F.
2020 - 2021
2020 - 2021Ultrason ve Mikrodalga Uygulamaları İle Tatlı Patates Çeşitlerinden (Mor ve Turuncu) Nişasta Üretimi ve Model Ürün Salamda Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Göksel Saraç M. (Yürütücü), Dinçel B., Karaoğlan H. A., Hastaoğlu E.
2016 - 2019
2016 - 2019Türkiye de Değişik Şarap Bölgelerinden İzole Edilmiş Endojen Saccharomyces cerevisiae Mayaları Üzerine Bazı Stres Faktörlerinin Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Karaoğlan H. A., Özçelik F.(Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Şalgam Suyunda Bozulma Yapan Mayaların Atımlı UV Işık ile İnaktivasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Keklik N. M., Develi Işıklı N. (Yürütücü), KARAOĞLAN H. A.
Öğrenci Projeleri
2023 - 2024
2023 - 2024Ekmek yapımında Alabaş (Brassica oleracea L. var. gongylodes) kabuğu kullanımının ekmeğin yapısal özellikleri ve in vitro sindirilebilirliği üzerine etkisi
Diğer
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
2023 - 2024
2023 - 2024Ekmeğin kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine Alabaş (Brassica oleracea L. var. gongylodes) kabuğunun etkisinin incelenmesi
Ar-Ge Projesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Davetli Konuşmalar
Kasım 2023
Kasım 2023