Yayınlar & Eserler

Makaleler 32
Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (8)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 60

1. THE EFFECT OF ACIDIZERS ON THE MICROBIOLOGICAL, PHYSICOCEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF LOR CHEESE PRODUCED FROM WHEY

INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Sivas, Türkiye, 4 - 06 Temmuz 2025, cilt.3, ss.162-167, (Tam Metin Bildiri)

2. INVESTIGATION OF THE SENSORY PROPERTIES OF GLUTEN-FREE NOODLES MADE FROM CHICKPEA FLOUR

International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-VI, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

3. INVESTIGATION OF THE SENSORY PROPERTIES OF GLUTEN-FREE NOODLES MADE FROM ORANGE CARROT FLOUR

International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-VI, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

4. Alternative Meat Type: Rabbit Meat

3rd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, cilt.1

5. Food Friendly Hotel Concept

3rd International Congress on Food Researches, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

6. AN EXAMINATION OF DIFFERENT APPROACHES TO FOOD RESCUE OPERATIONS AMONG COUNTRIES

International Congress on Tourism, Culture and Economy, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

7. THE USE OF SPICES IN DESSERTS IN THE OTTOMAN EMPIRE

International Congress on Tourism, Culture and Economy, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

8. Using Artificial Intelligence in the Food and Beverage Industry

7th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

9. Geographically Registered Food and Beverages in Sivas and Registration Potential

7th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

10. COĞRAFĠ ĠġARETLER VE TÜRKĠYE'DE GÜNCEL DURUMUNUN ANALĠZĠ

5TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Rize, Türkiye, 8 Ekim - 10 Kasım 2023, cilt.1, ss.272-283, (Tam Metin Bildiri)

11. ET VE KEMİK SUYUNUN BESLENMEDEKİ VE TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDEKİ YERİ

GANUD-5 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.191-199, (Tam Metin Bildiri)

12. KARADENİZ BÖLGESİ’NDE YETİŞEN YABANİ YENİLEBİLİR OTLARIN YEMEKLERDE KULLANIM ŞEKİLLERİNİN İNCELENMES

GANUD-5 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 17 - 13 Kasım 2023, ss.96-109, (Tam Metin Bildiri)

13. SUSTAINABLE FOOD SUPPLY IN DISASTERS

2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

14. DETERMINATION OF TURKEY'S GEOGRAPHICAL INDICATION FOOD PRODUCT MAP

2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2023, ss.678-687, (Tam Metin Bildiri)

15. KENEVİR UNU İÇEREN UNLU MAMUL REÇETELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

ATLAS 10th INTERNATIONAL SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Konya, Türkiye, 09 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)

16. DÜNYADAKİ TEMALI OTEL ve RESTORANLARIN İNCELENMESİ

10. Uluslararası Atlas Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi, Konya, Türkiye, 9 - 10 Mart 2023, ss.486-503, (Tam Metin Bildiri)

17. TÜRK MUTFAĞINDAKİ DOLMALARIN FÜZYON TEKNİKLERLE YORUMLANMASI

5. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Türkiye, 27 Ocak 2023, (Tam Metin Bildiri)

18. GAYRİMÜSLİMLERİN TÜRK MUTFAĞINA ETKİLERİ

5. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Ocak 2023, (Tam Metin Bildiri)

19. Çikolata Yapımında Farklı Yağların Kullanım İmkânı Belirlenmesi

2nd International Conference on Innovative Academic Studies, Konya, Türkiye, 28 Ocak 2023, (Tam Metin Bildiri)

20. Yöresel Tatlılara Ait Reçetelerin Moleküler Gastronomi Reçetelerine Dönüştürmesi Üzerine Bir İnceleme

The 15th International Scientific Research Congress, Ankara, Türkiye, 17 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)

21. INTERPRETATION OF LOCAL DISHES WITH MOLECULAR GASTRONOMY TECHNIQUES

INTERNATIONAL MEDITERRANEAN CONGRESS, Mersin, Türkiye, 16 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)

22. Yeni Tat Algısı: Kokumi Üzerine Bir İnceleme

Internatıonal Congress On Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.209-213, (Tam Metin Bildiri)

23. YENİ TAT ALGISI: KOKUMİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, ss.209-213

24. Gıda İsrafının Önlenmesi İçin Otel Mutfaklarında Artan Yemeklerden Yeni Yemek Türetme Uygulamaları

International MALATYA Gastronomy Culture and Tourism Conference, Malatya, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2022, ss.640-648, (Tam Metin Bildiri)

25. Bitkisel Kaynaklardan Taklit Hayvansal Yağ Üretimi

Internatıonal Congress On Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.69-75, (Tam Metin Bildiri)

26. Gıda İsrafının Önlenmesi İçin Otel Mutfaklarında Artan Yemeklerden Yeni Yemek Türetme Uygulamaları

International Malatya Gastronomy Culture And Tourism Conference, Malatya, Türkiye, 08 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)

27. Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki Çocuk Dostu Otellerin Yeme İçme Hizmetlerinin İncelenmesi

4th International Family, Youth and Child-Friendly Tourism Management Congress, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2022, ss.18, (Özet Bildiri)

28. Farklı Soya Unu ve Dereotu Formülasyonları ile Hazırlanan Ekmeğin Duyusal Özelliklerinin Basit Toplamlı Ağırlıklandırma Yöntemi İle Karşılaştırılması

GANUD - 3 International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.24-25, (Özet Bildiri)

29. Sivas Yöresel Yemeklerinin Dijitalleştirilmesi

GANUD - 3 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, ss.216-220, (Tam Metin Bildiri)

30. YAŞLANMA SÜRECİNDE KOLAJEN İÇERİKLİ BESLENMENİN ÖNEMİ

1. INTERNATIONAL CONGRESS OF GERONTOLOGY, Sivas, Türkiye, 18 Mart 2022, ss.152-156, (Tam Metin Bildiri)

31. AGING in FUNCTIONAL FOODS and INGREDIENTS

1. INTERNATIONAL CONGRESS OF GERONTOLOGY, Sivas, Türkiye, 18 Mart 2022, ss.147-151, (Tam Metin Bildiri)

32. Determination of Uses of Turkish Coffee in Milk Desserts: Turkish Coffee Rice Pudding (Sütlaç)

International Anatolian Conference On Coffee & Cocoa, Malatya, Türkiye, 03 Aralık 2021, ss.7-11, (Tam Metin Bildiri)

33. Researching Online Food Orders by Geographical Regions: The Yemeksepeti Sample

AHI EVRAN International Conference on Scientific Research, Kırşehir, Türkiye, 30 Kasım 2021, cilt.3, ss.743-749, (Tam Metin Bildiri)

35. Türk Kahvesinin Gastronomimizdeki Yeri ve Kahve Falının Gastronomik Unsur Olarak Turist Görüşlerin Belirlenmesi

Black Sea Summit 7th International Social Sciences Congress, Ordu, Türkiye, 28 Ağustos 2021, ss.105, (Özet Bildiri)

36. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Fonksiyonel Gıdalar Hakkında Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi

XI. UMTEB International Congress on Vocational & Technical Sciences, Ankara, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

37. Mor ve Turuncu Renkli Tatlı Patateslerden Nişasta Üretim Olanaklarının Araştırılması

International Congress on Sciences and Engineerıng for Sustainability 2021, İstanbul, Türkiye, 16 Nisan 2021, ss.153-154

38. Sivas Sokak Lezzetleri ve Tüketicilerin Sokak Lezzetlerine Bakış Açısı

5th International Management and Social Research Conference, 17 - 18 Ekim 2020, ss.18-19, (Özet Bildiri)

39. Coğrafi İşaretli Et Ürünleri

IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, ss.105

41. Diet Fiber Use in Emulsified Meat Products

International Nutrition Conference 2K20, 22 - 23 Temmuz 2020, (Özet Bildiri)

42. Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Tehlike: Çocukluk Çağı Obezitesi

2. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, Türkiye, 12 Kasım 2019, (Özet Bildiri)

44. LAVANTANIN SİVAS EKOLOJİK ŞARTLARINDA UÇUCU YAĞ ORANIN VE KOMPOZİSYONUNUN BELİRLENMESİ

ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFICRESEARCHES, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2019, ss.357-365, (Tam Metin Bildiri)

45. Otellerde Çocukların Severek Tükettiği Makarna Çeşitlerine Alternatif Olabilecek Yöresel ürün: Sivas kavurma Eriştesi

2. ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU KONGRESİ, Sivas, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.173-180, (Tam Metin Bildiri)

46. Current View Of Third Age Tourism

International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies, 16 - 17 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

48. Investigation of Possibilities of Using Essential Oils Instead of Nitrite in Chicken Salami

International Conference on InnovativeEngineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

49. Investigation of Usage of Red Beetroot and Black Carrot Extracts in Emulsifying Meat Products

International Conference on Innovative Engineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

51. SÜT KAYNAKLI STAPHYLOCOCCUS AUREUS SUŞLARI ÜZERINE FARKLI KONSANTRASYONLARDAKI NISININ ETKISI

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

52. PASTIRMADAKİ TUZUN AZALTILMASINDA POTASYUM KLORÜRÜN ETKİSİ

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

53. EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİNDE DİYET LİF KULLANIMI

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017

54. Yaşlılıkta Güncel Sorun: Yetersiz Beslenme

I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi, 5 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

55. Production Techniques of Madimak Tea (Polygonum cognatum Meissn)

International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

56. Effects of Nisin and Natamycin on Microbiological and Physiochemical Qualities of Meatball Supplied From Yildizeli Sivas

International Congress On Advances In Veterinary Sciences & Technics | ICAVST 2016, 27 Ekim 2015 - 29 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

58. DISTRIBUTION OF SOME HEAVY METALS IN VARIOUS CATTLETISSUES IN SIVAS TURKEY

EUROPEAN SYMPOSIUM ONATOMIC SPECTROMETRY ESAS2016, Eger, Macaristan, 31 Mart - 02 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

59. KONTROLLÜ KOŞULLARDA ÜRETİLEN PASTIRMADA ÜRETİMİN STANDARDİZASYONU

4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, 19 - 24 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
Kitaplar 17

1. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Sürdürülebilirlik ve Atık Yönetimi

İş Birliğiyle Çevre Korumada Disiplinler Arası Yaklaşımlar, GÜLER ÜLKER ASLI, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.145-174, 2025

2. Application of Multi-criteria Decision Making Techniques in Sensory Evaluation of Food Analogues

Food Analogues: Emerging Methods and Challenges, CAN ÖZLEM PELİN, GÖKSEL SARAÇ MERYEM, ASLAN TÜRKER DUYGU, Editör, Springer Nature, Berlin, ss.353-376, 2024

3. Gastronomide Uygulamalı Eğitime Genel Bakış

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.183-195, 2024

4. Application of Multi-criteria Decision Making Techniques in Sensory Evaluation of Food Analogues

Food Analogues: Emerging Methods and Challenges, , Editör, Springer Nature, ss.353-379, 2024

5. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği, Halil Yalçın, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.267-281, 2023

6. Pastacılıkta Gıda ve Personel Hijyeni ve Etik

Tatlı ve Pastacılık, KOÇ HAKAN; ALTINTAŞ BAYRAM, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.55-68, 2023

7. Dijitalleşen Dünyada Stratejik Kent Yönetimi ve Marka Şehir Olma Süreci

Dijital Çağda İletişim Çalışmaları, Abdülhakim Bahadır DARI, Editör, PARADİGMA YAYINEVİ, Çanakkale, ss.111-142, 2022

8. Et ve Et Ürünlerinde Duyusal Analizler

Tüm Yönleriyle Et Analizler, ÖZLEM PELİN CAN, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.287-304, 2022

9. Sivas Çorbaları

UYGULAMALI SİVAS MUTFAĞI, ALİM YILDIZ,HAKAN KOÇ, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, Sivas, ss.32-67, 2022

10. Gıdalarda Renk

Akademisyen Kitabevi, Ankara, 2021

11. Londra

Dünya'da En Çok Ziyaret Edilen Destinasyonlar, Mustafa Işkın, Editör, Ekin Yayınevi, Ankara, ss.47-60, 2021

12. Doğanşar

Sivas Turizmi, Mustafa Işkın, Editör, Ekin Yayınevi, Ankara, ss.55-65, 2021

13. Gıda ve Renk Kavramı

Gıdalarda Renk, Emre Hastaoğlu, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.1-14, 2021

14. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Gıda Muhafaza Yöntemleri

Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Erkan Sağlık, Muhammed Yıldız, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.105-119, 2021

15. Yıldızeli

Sivas Turizmi, Mustafa Işkın, Editör, Ekin Yayınevi, Ankara, ss.173-183, 2021

16. Et ve Et Ürünlerinde Tekstür

Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editör, Nobel Yayınevi, ss.79-90, 2020

17. Doğu Anadolu Bölgesi

Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler, Mustafa Işkın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.63-99, 2020
Ansiklopedide Bölümler 1
Metrikler

Yayın

111

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

12

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

27

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

9

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

30

Proje

10

Tez Danışmanlığı

7

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları