SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Effect of psyllium powder on the organoleptic properties of gluten-free bread roll: application Simple Additive Weighting (SAW) method
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.11, ss.8551-8560, 2024 (SCI-Expanded)
New Approaches to Production of Turkish-type Dry-cured Meat Product "Pastirma": Salt Reduction and Different Drying Techniques
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.38, sa.2, ss.224-239, 2018 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Investigation of the Contribution to Nutrition of Child-Friendly Hotels in the Mediterranean Region
Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.61-71, 2023 (Hakemli Dergi)
Investigation of the Possibilities of Developing Gluten-Free Pasta Containing Hemp Pulp Flour and Rice Flour
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.11, sa.11, ss.2080-2088, 2023 (Hakemli Dergi)
Lactic Acid Decontamination in Carcass Meat
Academic Research Journal of Technical Vocational Schools
, cilt.1, sa.2, ss.36-40, 2022 (Hakemli Dergi)
Mor ve Turuncu Tatlı Patates Diyet Lif Konsantrelerinin Sucukta Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.9, ss.1679-1685, 2021 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Turizmi Kapsamında Türkiye Peynir Çeşitliliği Haritası
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.25, sa.3, ss.1084-1113, 2021 (Hakemli Dergi)
Investigation of Beta-Lactam and Tetracycline Group Antibiotic Residues in Bovine Liver, Kidney and Muscle Tissue
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.12, ss.2379-2384, 2021 (Hakemli Dergi)
Investigation of Pulsed UV Light Effects on Turkey Salami
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.1, sa.1, 2020 (Hakemli Dergi)
Farklı Aromatik Bitkilerle Marine Edilip Vakumlanarak Saklanan Dana EtlerininBazı Özelliklerinin İncelenmesi
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.2087-2101, 2020 (Hakemli Dergi)
Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Tehlike: Çocukluk Çağı Obezitesi
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.7-14, 2020 (Hakemli Dergi)
Kuzu Etinin Türk Mutfak Kültüründeki Yeri
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.1, ss.660-669, 2020 (Hakemli Dergi)
Yaşlılıkta Güncel Sorun: Yetersiz Beslenme
Journal of Current Researches on Health Sector
, cilt.8, sa.1, ss.89-94, 2018 (Hakemli Dergi)
Some Heavy Metal Contents of Various Slaughtered Cattle Tissues in Sivas-Turkey
Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry
, cilt.4, ss.721-728, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
INTERPRETATION OF LOCAL DISHES WITH MOLECULAR GASTRONOMY TECHNIQUES
INTERNATIONAL MEDITERRANEAN CONGRESS, Mersin, Türkiye, 16 Aralık 2022
Farklı Soya Unu ve Dereotu Formülasyonları ile Hazırlanan Ekmeğin Duyusal Özelliklerinin Basit Toplamlı Ağırlıklandırma Yöntemi İle Karşılaştırılması
GANUD - 3 International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.24-25
Sivas Yöresel Yemeklerinin Dijitalleştirilmesi
GANUD - 3 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, ss.216-220
YAŞLANMA SÜRECİNDE KOLAJEN İÇERİKLİ BESLENMENİN ÖNEMİ
1. INTERNATIONAL CONGRESS OF GERONTOLOGY, Sivas, Türkiye, 18 Mart 2022, ss.152-156
AGING in FUNCTIONAL FOODS and INGREDIENTS
1. INTERNATIONAL CONGRESS OF GERONTOLOGY, Sivas, Türkiye, 18 Mart 2022, ss.147-151
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Sivas Yöresel Yiyeceklerinin Gastronomi Turizmine Etkileri Üzerine Bilgi Düzeylerinin Araştırılması
5th International West Asia Congress Of Tourism Research, Van, Türkiye, 24 Eylül 2021, ss.110-111
Türk Kahvesinin Gastronomimizdeki Yeri ve Kahve Falının Gastronomik Unsur Olarak Turist Görüşlerin Belirlenmesi
Black Sea Summit 7th International Social Sciences Congress, Ordu, Türkiye, 28 Ağustos 2021, ss.105
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Fonksiyonel Gıdalar Hakkında Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi
XI. UMTEB International Congress on Vocational & Technical Sciences, Ankara, Türkiye, 03 Eylül 2021
Mor ve Turuncu Renkli Tatlı Patateslerden Nişasta Üretim Olanaklarının Araştırılması
International Congress on Sciences and Engineerıng for Sustainability 2021, İstanbul, Türkiye, 16 Nisan 2021, ss.153-154
Sivas Sokak Lezzetleri ve Tüketicilerin Sokak Lezzetlerine Bakış Açısı
5th International Management and Social Research Conference, 17 - 18 Ekim 2020, ss.18-19
Coğrafi İşaretli Et Ürünleri
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, ss.105
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Farklı İçerikli Çikolatalarla Tat Alma Yeteneğinin Ölçülmesi
I. Uluslarası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempzoyumu, 17 - 19 Eylül 2020
Diet Fiber Use in Emulsified Meat Products
International Nutrition Conference 2K20, 22 - 23 Temmuz 2020
Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Tehlike: Çocukluk Çağı Obezitesi
2. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, Türkiye, 12 Kasım 2019
LAVANTANIN SİVAS EKOLOJİK ŞARTLARINDA UÇUCU YAĞ ORANI VE KOMPOZİSYONUNUN BELİRLENMESİ
ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCHES, 4 - 06 Ekim 2019
Otellerde Çocukların Severek Tükettiği Makarna Çeşitlerine Alternatif Olabilecek Yöresel ürün: Sivas kavurma Eriştesi
2. ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU KONGRESİ, Sivas, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.173-180
Current View Of Third Age Tourism
International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies, 16 - 17 Kasım 2018
Investigation of Usage of Red Beetroot and Black Carrot Extracts in Emulsifying Meat Products
International Conference on Innovative Engineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018
Investigation of Possibilities of Using Essential Oils Instead of Nitrite in Chicken Salami
International Conference on InnovativeEngineering Applications, Sivas, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018
Otel Mutfaklarında Kullanılan Renklendiricilerin Çocuk Sağlığı Açısından Etkileri
1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi, 25 - 28 Nisan 2018
EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİNDE DİYET LİF KULLANIMI
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017
SÜT KAYNAKLI STAPHYLOCOCCUS AUREUS SUŞLARI ÜZERINE FARKLI KONSANTRASYONLARDAKI NISININ ETKISI
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017
PASTIRMADAKİ TUZUN AZALTILMASINDA POTASYUM KLORÜRÜN ETKİSİ
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017
Yaşlılıkta Güncel Sorun: Yetersiz Beslenme
I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi, 5 - 08 Ekim 2017
Production Techniques of Madimak Tea (Polygonum cognatum Meissn)
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017
Effects of Nisin and Natamycin on Microbiological and Physiochemical Qualities of Meatball Supplied From Yildizeli Sivas
International Congress On Advances In Veterinary Sciences & Technics | ICAVST 2016, 27 Ekim 2015 - 29 Ekim 2016
Distrubution of some heavy metals in various cattle tissues in Sivas Turkey
European Symposium on Atomic Spectrometry ESAS2016, 31 Mart - 02 Nisan 2016
DISTRIBUTION OF SOME HEAVY METALS IN VARIOUS CATTLETISSUES IN SIVAS TURKEY
EUROPEAN SYMPOSIUM ONATOMIC SPECTROMETRY ESAS2016, Eger, Macaristan, 31 Mart - 02 Nisan 2016
KONTROLLÜ KOŞULLARDA ÜRETİLEN PASTIRMADA ÜRETİMİN STANDARDİZASYONU
4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, 19 - 24 Nisan 2014
AVRUPA ÜLKELERİNDE TİCARİ SOFRALIK ZEYTİN İLE ZEYTİNYAĞI ÜRETİM TEKNİKLERİ KONUSUNDA EĞİTİM-I-ZEYTİNCİLİK ARAŞTIRMA SAHASI
I.Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2008
Kitap & Kitap Bölümleri
Pastacılıkta Gıda ve Personel Hijyeni ve Etik
Tatlı ve Pastacılık, KOÇ HAKAN; ALTINTAŞ BAYRAM, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.55-68, 2023
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği
Gıda Güvenliği, Halil Yalçın, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.267-281, 2023
Dijitalleşen Dünyada Stratejik Kent Yönetimi ve Marka Şehir Olma Süreci
Dijital Çağda İletişim Çalışmaları, Abdülhakim Bahadır DARI, Editör, PARADİGMA YAYINEVİ, Çanakkale, ss.111-142, 2022
Et ve Et Ürünlerinde Duyusal Analizler
Tüm Yönleriyle Et Analizler, ÖZLEM PELİN CAN, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.287-304, 2022
Sivas Çorbaları
UYGULAMALI SİVAS MUTFAĞI, ALİM YILDIZ,HAKAN KOÇ, Editör, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, Sivas, ss.32-67, 2022
Dijitalleşen Dünyada Stratejik Kent Yönetimi ve Marka Şehir Olma Süreci
Dijital Çağda İletişim Çalışmaları, Abdülhakim Bahadır Darı, Editör, Paradigma, Çanakkale, ss.111-142, 2022
Gıdalarda Renk
Akademisyen Kitabevi, Ankara, 2021
Yıldızeli
Sivas Turizmi, Mustafa Işkın, Editör, Ekin Yayınevi, Ankara, ss.173-183, 2021
Doğanşar
Sivas Turizmi, Mustafa Işkın, Editör, Ekin Yayınevi, Ankara, ss.55-65, 2021
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Gıda Muhafaza Yöntemleri
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Erkan Sağlık, Muhammed Yıldız, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.105-119, 2021
Gıda ve Renk Kavramı
Gıdalarda Renk, Emre Hastaoğlu, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.1-14, 2021
Londra
Dünya'da En Çok Ziyaret Edilen Destinasyonlar, Mustafa Işkın, Editör, Ekin Yayınevi, Ankara, ss.47-60, 2021
Doğu Anadolu Bölgesi
Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler, Mustafa Işkın, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.63-99, 2020
Et ve Et Ürünlerinde Tekstür
Gıdalarda Tekstür, Meryem Göksel Saraç, Editör, Nobel Yayınevi, ss.79-90, 2020
Ansiklopedide Bölümler
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
DETAY YAYINCILIK, ss., 2022