Doç.Dr. NENE MELTEM KEKLİK


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

43

Atıf (WoS)

207

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

281

H-İndeks (Scopus)

8

Proje

5

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2006 - 2009

2006 - 2009

Doktora

Pennsylvania State University, College of Agricultural Sciences / College of Engineering, Agricultural And Biological Engineering, Amerika Birleşik Devletleri

2003 - 2006

2003 - 2006

Yüksek Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1998 - 2003

1998 - 2003

Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Decontamination of Poultry Products By Pulsed UV-Light

Pennsylvania State University, Agricultural And Biological Engineering

2006

2006

Yüksek Lisans

Effect of High Hydrostatic Pressure on Aflatoxin Content in Dried Red Pepper

Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C2 Ustalık

C2 Ustalık

İngilizce

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2010 - 2021

2010 - 2021

Dr.Öğr.Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2006 - 2009

2006 - 2009

Araştırma Görevlisi

Pennsylvania State University, College Of Agricultural Sciences / College Of Engineering, Agricultural And Biological Engineering

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2011 - 2021

2011 - 2021

Bölüm Başkan Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Bitirme Tezi ve Seminer

Lisans

Lisans

Gastronomide İşbaşı Eğitimi Uygulamaları - I

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-IV

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Çay ve Kahve Kültürü

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Proje Dersi

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - II

Lisans

Lisans

Beslenmenin Temel İlkeleri

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Pazarlama

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-I

Lisans

Lisans

Gastronomide İşbaşı Eğitimi Uygulamaları-II

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-IV

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-III

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-II

Lisans

Lisans

Gastronomide İşbaşı Eğitimi Uygulamaları-I

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-II

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Kinetik Modelleme

Lisans

Lisans

Proses Tasarımı

Lisans

Lisans

Kütle Aktarımı

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - II

Lisans

Lisans

Soğutma Teknikleri ve Depolama

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-III

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - I

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce-I

Lisans

Lisans

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği

Lisans

Lisans

Temel İşlemler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Optimizasyon

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdalarda Duyusal Analiz

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Kaynaklı Patojenlerin Saptanması ve Karakterizasyonu

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Isıl Olmayan Gıda Koruma Yöntemleri

Lisans

Lisans

Bitirme Ödevi

Lisans

Lisans

Ürün Geliştirme ve Optimizasyon

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Proses Hesaplamaları

Lisans

Lisans

Temel İşlemler Laboratuvarı

Lisans

Lisans

Isı Aktarımı

Lisans

Lisans

Proses Tasarım Projeleri

Lisans

Lisans

Yağ Teknolojisi

Lisans

Lisans

Gıda Teknolojisi Laboratuvarı-I

Lisans

Lisans

Isı ve Kütle Aktarımı

Lisans

Lisans

Kütle ve Enerji Denklikleri

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2021

2021

Modeling Inactivation of E. coli O157:H7 on Sucuk Slices by Pulsed UV Light

BAŞGÖZ B., KEKLİK N. M.

2nd International / 12th National Food Engineering Congress, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021

2021

2021

Kuzukulağı (Rumex Acetosa) Yapraklarının Mikrodalga Tekniği ile Kurutulması: Matematiksel Modelleme ve Rehidrasyon Hususları

AÇIKALIN F., KEKLİK N. M.

2nd International Cukurova Agriculture and Veterinary Congress, Adana, Türkiye, 4 - 05 Ocak 2021

2016

2016

Surface decontamination of Turkish style sausage sucuk by pulsed UV light

KEKLİK N. M.

The Food Factor I, Barcelona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016

2016

2016

Modeling the inactivation of Escherichia coli O157 H7 on Turkish style sausage sucuk exposed to pulsed UV light

KEKLİK N. M.

3rd European Food Safety and Standards Conference, Valencia, İspanya, 24 - 25 Ekim 2016

2016

2016

Gümüş nanopartiküllerinin gıda patojenleri üzerindeki antibakteriyel etkileri

KOÇER G., KEKLİK N. M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

2014

2014

Effect of pulsed UV light on the quality of white and kasar cheese

KEKLİK N. M., DEMİRCİ A., ELİK A., SALGIN U.

3 rd International ISEKI Food Conferance, 21 Mayıs 2014 - 23 Mayıs 2015

2013

2013

Effects of pulsed UV light on physical and chemical properties of turnip juice

KARAOĞLAN H. A., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

2012

2012

Pezik turşusu üretimi ve haşlama süresinin duyusal özellikler üzerine etkisi

BİÇER E. B., KEKLİK N. M., DEVELİ IŞIKLI N.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.509-511

2011

2011

The effect of high hydrostatic pressure on the aflatoxin content of dried red pepper

KEKLİK N. M., KARATAŞ Ş., ALPAS H.

4th International Congress on Food and Nutrition together with the 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011

2008

2008

An industrial scale plant design for ethanol production from sugar beet molasses by Saccharomyces cerevisiae

KEKLİK N. M., CHENG K. C., TURHAN İ.

Northeast Agricultural and Biological Engineering Conference, Aberdeen, Maryland, Amerika Birleşik Devletleri, 27 - 30 Temmuz 2008

2008

2008

Decontamination of unpackaged and vacuum packaged boneless chicken breast with pulsed UV light

KEKLİK N. M., DEMİRCİ A., VIRENDRA P.

ASABE Meeting, Providence, Rhode Island, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Haziran - 02 Temmuz 2008

2007

2007

Pulsed UV-light technology for the decontamination of food surfaces

KEKLİK N. M., DEMİRCİ A.

Northeast Agricultural Biological Engineering Conference, Wooster, Ohio, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Temmuz - 01 Ağustos 2007

2005

2005

Yüksek hidrostatik basıncın kırmızı biberde aflatoksin miktarı üzerine etkisi

KARATAŞ Ş., KEKLİK N. M.

2. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2005

Kitap & Kitap Bölümleri

2021

2021

Production and Consumption of Red Meat: A Controversial Issue

Keklik N. M.

Meat Products: Chemistry, Consumption and Health Aspects, Castro Marcela Paola,Cayré María Elisa, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.1-26, 2021 Creative Commons License

2014

2014

Applications and Modeling Aspects of UV and Pulsed UV-Light for Food Decontamination

Keklik N. M., Demirci A.

Novel Food Preservation and Microbial Assessment Techniques, Ioannis S Boziaris, Editör, CRC, New York , Florida, ss.67-101, 2014

2012

2012

Microbiological Safety and Decontamination of Chicken Eggs

Dev S. R., Keklik N. M., Demirci A., Raghavan G. V.

Eggs: Nutrition, Consumption and Health, Segil Wallace,Zou Hong, Editör, NOVA Science Publishers Inc. , New-York, ss.129-161, 2012

2012

2012

Process Design Involving Pulsed UV Light

Demirci A., Keklik N. M.

Handbook of Food Process Design, Ahmed Jasim,Rahman Mohammad Shafiur, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , London, ss.1166-1187, 2012

2012

2012

Microbial decontamination of food by ultraviolet (UV) and pulsed UV light

Keklik N. M., Krishnamurthy K., Demirci A.

Microbial Decontamination in the Food Industry - Novel Methods and Applications, Demirci Ali,Ngadi Michael O., Editör, Woodhead Publishing Limited , London, ss.344-369, 2012

Ödüller

Temmuz 2008

Temmuz 2008

Sözlü sunum birinciliği

Northeast Agricultural And Biological Engineering Conference

Temmuz 2008

Temmuz 2008

Poster sunum üçüncülüğü

Northeast Agricultural And Biological Engineering Conference

Nisan 2007

Nisan 2007

Poster sunum ikinciliği

Pennsylvania State University/The Twenty-Third Annual Graduate Exhibition



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 207

h-indeksi (WOS): 7