Dr.Öğr.Üyesi

NENE MELTEM KEKLİK


Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

2006 - 2009

2006 - 2009

Doktora

Pennsylvania State University, College of Agricultural Sciences / College of Engineering, Agricultural And Biological Engineering, Amerika Birleşik Devletleri

2003 - 2006

2003 - 2006

Yüksek Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1998 - 2003

1998 - 2003

Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Decontamination of Poultry ProductsBy Pulsed UV-Light

Pennsylvania State University, Agricultural And Biological Engineering

2006

2006

Yüksek Lisans

Effect of high hydrostatic pressure on aflatoxin content in dried red pepper

Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C2 Yeterlilik

C2 Yeterlilik

İngilizce

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Dr.Öğr.Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2006 - 2009

2006 - 2009

Araştırma Görevlisi

Pennsylvania State University, College Of Agricultural Sciences / College Of Engineering, Agricultural And Biological Engineering

Yönetimsel Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2011 - 2012

2011 - 2012

Bölüm Başkan Yardımcısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdalarda Duyusal Analiz

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Kaynaklı Patojenlerin Saptanması ve Karakterizasyonu

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Isıl Olmayan Gıda Koruma Yöntemleri

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - II

Lisans

Lisans

Kütle Aktarımı

Lisans

Lisans

Temel İşlemler

Lisans

Lisans

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - I

Lisans

Lisans

Temel İşlemler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Seminer Dersi

Lisans

Lisans

Soğutma Teknikleri ve Depolama

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - I

Lisans

Lisans

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği

Lisans

Lisans

Kütle Aktarımı

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Proses Hesaplamaları

Lisans

Lisans

Ürün Geliştirme ve Optimizasyon

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Optimizasyon

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi

Lisans

Lisans

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği

Lisans

Lisans

Isı Aktarımı

Lisans

Lisans

Isı Aktarımı

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Tez Çalışması

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - I

Lisans

Lisans

Proses Tasarım Projeleri

Lisans

Lisans

Gıda Teknolojisi Lab.1

Lisans

Lisans

Ürün Geliştirme ve Optimizasyon

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - I

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdalarda Duyusal Analiz

Lisans

Lisans

Kütle Aktarımı

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Optimizasyon

Lisans

Lisans

Yağ Teknolojisi

Lisans

Lisans

Temel İşlemler

Lisans

Lisans

Soğutma Teknikleri ve Depolama

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Isıl Olmayan Gıda Koruma Yöntemleri

Lisans

Lisans

Ürün Geliştirme ve Optimizasyon

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Kinetik Modelleme

Lisans

Lisans

Temel İşlemler Laboratuvarı

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce I

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce II

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mühendisliğinde Kinetik Modelleme

Lisans

Lisans

Gıda Teknolojisi Laboratuvarı-I

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - II

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Kaynaklı Patojenlerin Saptanması ve Karekterizasyonu

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - II

Lisans

Lisans

Yağ Teknolojisi

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce - II

Lisans

Lisans

Yağ Teknolojisi

Lisans

Lisans

Temel İşlemler Laboratuvarı

Lisans

Lisans

Temel İşlemler Laboratuvarı

Lisans

Lisans

Isı ve Kütle Aktarımı

Lisans

Lisans

Isı ve Kütle Aktarımı

Lisans

Lisans

Kütle ve Enerji Denklikleri

Lisans

Lisans

Soğutma Teknikleri ve Depolama

Lisans

Lisans

Kütle ve Enerji Denklikleri

Lisans

Lisans

Soğutma Teknikleri ve Depolama

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Surface decontamination of white cheese by pulsed UV light treatment

KEKLİK N. M. , ELİK A. , SALGIN U. , Demirci A., Kocer G.

JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.71, ss.86-92, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2019

2019

Inactivation of Staphylococcus aureus and Escherichia coli O157:H7 on fresh kashar cheese with pulsed ultraviolet light

KEKLİK N. M. , ELİK A. , SALGIN U. , Demirci A., Kocer G.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, cilt.25, ss.680-691, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2018

2018

Effect of different cooking procedures on cholesterol and fat contents of selected meat products

KEKLİK N. M. , BOZKURT H., TEKİN A. R.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.38, ss.683-690, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier

2017

2017

Estimation of the shelf life of pezik pickles using Weibull hazard analysis

KEKLİK N. M. , DEVELİ IŞIKLI N. , SUR E. B.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.37, ss.125-130, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier

2011

2011

SURFACE DECONTAMINATION OF WHOLE CHICKEN CARCASSES USING A PILOT-SCALE PULSED UV LIGHT SYSTEM

Keklik N. M. , Demirci A., Bock R. G.

TRANSACTIONS OF THE ASABE, cilt.54, ss.993-1000, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2017

2017

Consumer Preference and Sensory Optimization of a New Cold Coffee Drink

KARAHAN D., KEKLİK N. M.

EuroAliment 2017, Galati, Romanya, 7 - 08 Eylül 2017

2016

2016

Surface decontamination of Turkish style sausage sucuk by pulsed UV light

KEKLİK N. M.

The Food Factor I, Barcelona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016

2016

2016

Modeling the inactivation of Escherichia coli O157 H7 on Turkish style sausage sucuk exposed to pulsed UV light

KEKLİK N. M.

3rd European Food Safety and Standards Conference, Valencia, İspanya, 24 - 25 Ekim 2016

2016

2016

Gümüş nanopartiküllerinin gıda patojenleri üzerindeki antibakteriyel etkileri

KOÇER G., KEKLİK N. M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

2014

2014

Effect of pulsed UV light on the quality of white and kasar cheese

KEKLİK N. M. , DEMİRCİ A., ELİK A. , SALGIN U.

3 rd International ISEKI Food Conferance, 21 Mayıs 2014 - 23 Mayıs 2015

2013

2013

Effects of pulsed UV light on physical and chemical properties of turnip juice

KARAOĞLAN H. A. , KEKLİK N. M. , DEVELİ IŞIKLI N.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

2013

2013

Effect of Pulsed UV Light on Physical and Chemical Properties of Turnip Juice

KARAOĞLAN H. A. , KEKLİK N. M. , DEVELİ IŞIKLI N.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013

2008

2008

Decontamination of unpackaged and vacuum packaged boneless chicken breast with pulsed UV light

KEKLİK N. M. , DEMİRCİ A., VIRENDRA P.

ASABE Meeting, Providence, Rhode Island, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Haziran - 02 Temmuz 2008

2005

2005

Yüksek hidrostatik basıncın kırmızı biberde aflatoksin miktarı üzerine etkisi

KARATAŞ Ş., KEKLİK N. M.

2. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2005

Kitap & Kitap Bölümleri

2014

2014

Applications and Modeling Aspects of UV and Pulsed UV-Light for Food Decontamination

Keklik N. M. , Demirci A.

Novel Food Preservation and Microbial Assessment Techniques, Ioannis S Boziaris, Editör, CRC, New York , Florida, ss.67-101, 2014

2012

2012

Microbiological Safety and Decontamination of Chicken Eggs

Dev S. R. , Keklik N. M. , Demirci A., Raghavan G. V.

Eggs: Nutrition, Consumption and Health, Segil Wallace,Zou Hong, Editör, NOVA Science Publishers Inc. , New-York, ss.129-161, 2012

2012

2012

Process Design Involving Pulsed UV Light

Demirci A., Keklik N. M.

Handbook of Food Process Design, Ahmed Jasim,Rahman Mohammad Shafiur, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , London, ss.1166-1187, 2012

2012

2012

Microbial decontamination of food by ultraviolet (UV) and pulsed UV light

Keklik N. M. , Krishnamurthy K., Demirci A.

Microbial Decontamination in the Food Industry - Novel Methods and Applications, Demirci Ali,Ngadi Michael O., Editör, Woodhead Publishing Limited , London, ss.344-369, 2012

Ödüller

Temmuz 2008

Temmuz 2008

Sözlü sunum birinciliği

Northeast Agricultural And Biological Engineering Conference

Temmuz 2008

Temmuz 2008

Poster sunum üçüncülüğü

Northeast Agricultural And Biological Engineering Conference

Nisan 2007

Nisan 2007

Poster sunum ikinciliği

Pennsylvania State University/The Twenty-Third Annual Graduate Exhibition



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 132

h-indeksi (WOS): 5