Prof. Dr. FATİH TÖRNÜK


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Beslenme ve Diyetetik


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri

Metrikler

Yayın

149

Yayın (WoS)

76

Yayın (Scopus)

82

Atıf (Scopus)

2354

H-İndeks (Scopus)

26

Atıf (Scholar)

3027

H-İndeks (Scholar)

25

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

221

H-İndeks (Sobiad)

8

Atıf (Diğer Toplam)

20

Proje

19

Fikri Mülkiyet

2

Tez Danışmanlığı

23

Açık Erişim

9

Eğitim Bilgileri

2009 - 2014

2009 - 2014

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

Biyoaktif madde yüklenmiş nanokillerle güçlendirilmiş aktif ambalaj üretimi ve gıda ambalajlamada kullanımı

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2009

2009

Yüksek Lisans

Farklı nispi nem ve sıcaklıklarda üretilen buğday filizlerinin mikrobiyal yükünün belirlenmesi ve azaltma olanaklarının araştırılması

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2023 - 2024

2023 - 2024

Prof. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2019 - 2023

2019 - 2023

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2014 - 2019

2014 - 2019

Dr. Öğr. Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2013 - 2014

2013 - 2014

Uzman

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2009 - 2013

2009 - 2013

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu M.Y.O

2007 - 2009

2007 - 2009

Öğretim Görevlisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2021 - 2024

2021 - 2024

Komisyon Üyesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulaşanlar Komisyonu

2018 - 2023

2018 - 2023

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2015 - 2019

2015 - 2019

Bölüm Başkan Yardımcısı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yaşlılıkta Beslenme

Besin Kimyası 1

Beslenme İlkeleri 1

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (95)
SCI-E, SSCI, AHCI (74)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (76)
ESCI (2)
Scopus (82)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (8)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. Maden Sularında Olası Mikroplastik Kirliliği

AKBULUT S., TÖRNÜK F., YETİM H.

II. Uluslararası Maden Suyu Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 Kasım 2022, ss.162-165, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

2. Production optimization of lactofermented sour cherry juice using different probiotics

AKMAN P. K., TÖRNÜK F., DURAK M. Z., YETİM H.

ICECAE 2021, Taşkent, Özbekistan, 14 Ekim 2021, cilt.1, ss.5, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. Production of fruit based drinks as carriers of probiotic bacteria Lactobacillus rhamnosus sp.

ÇİÇEK P. K., TÖRNÜK F., YETİM H.

10th Probiotics, Prebiotics New Foods, Roma, İtalya, 8 - 10 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. Development of chitosan nanoparticles loaded with carvacrol using ionic gelation method by central composite design

ÇAKIR M. A., TÖRNÜK F.

International Conference on Science and TechnologyICONST 2018, Prizren, Sırbistan, 5 - 09 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. The industrial application of Chorchorus olitorius mucilage in preserving quality of prime beef steaks stored at low temperature

ARICI M., AWAD N., ÇAM M., YILMAZ M. T., SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F.

The Japan Food Machinery Manufacturers’xx Association, Tokyo, Japonya, 12 - 15 Haziran 2018, cilt.83, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. Edible Films as Carrier for Probiotic Bacteria: Survival of Lactobacillus paracasei in Sodium Alginate Based Films

TÖRNÜK F., ÇİÇEK P. K., UYSAL E.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. Preparation and Characterization of Curcumin Loaded Ovalbumin Nanoparticles

TÖRNÜK F., ÇİÇEK P. K., BOZKURT F.

I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.343

2018

2018

10. The effect of different extraction methods on total phenolic and antioxidant composition of hawthorn berries

UÇAK G., ÇİÇEK P. K., TÖRNÜK F., YETİM H.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.323, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. Effects of some fruit juices and additives on aroma profile of cemen paste

YETİM H., EKİCİ L., ÖZCAN C., ÖZTÜRK İ., TÖRNÜK F., KARAMAN S.

6th International Chemistry Conference, Riyad, Suudi Arabistan, 8 - 10 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

13. Çemen tohumu gamı bazlı nisin içeren biyobozunur filmlerin üretimi ve antimikrobiyel etkilerinin belirlenmesi

MEMİŞ S., TÖRNÜK F.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.543, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. Pelemir (Cephalaria syriaca) ekstrakt ilaveli ekmeklerde renk analizi

USLU E. Ş., TÖRNÜK F.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.140, (Özet Bildiri)

2016

2016

16. İstanbul un çeşitli ilçelerinde satışa sunulan tüketime hazır pastaların mikrobiyolojik güvenlik koşullarının araştırılması

ÇALIŞKAN E., TÖRNÜK F.

5TH INTERNATIONAL VOCATIONAL SCHOOLS SYMPOSIUM, Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016, ss.155-160, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

17. Cephalaria syriaca tohumlarının glikozit kaynaklı acılığının enzim veya bakteri muamelesi ile azaltılması

USLU E. Ş., BOZKURT F., TÖRNÜK F.

5TH INTERNATIONAL VOCATIONAL SCHOOLS SYMPOSIUM, Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016, ss.81-85, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

18. Potential use of propolis for active food packaging applications

TÖRNÜK F., YETİM H.

13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

20. TGA and DSC profiles of LLDPE based active nanocomposite films reinforced with nanoclays grafted with some plant extracts

TÖRNÜK F., HANÇER M., YETİM H.

First International Conference on Applied Chemistry, Cidde, Suudi Arabistan, 18 - 19 Kasım 2015, ss.73, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. The Effect of Cephalaria syriaca Addition on Bread Volume

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.74, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. Steady Dynamic and Time Dependent Rheological Properties of Sour Orange Sauce

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.370, (Özet Bildiri)

2015

2015

23. A way for protection of school age children from unhealthy foods Traditional foods

KARAKAŞ H., TÖRNÜK F., UÇAK KOÇ A.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.44, (Özet Bildiri)

2015

2015

24. Physicochemical properties of Cephalariasyriacaseeds grown in different regions of Turkey

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.88, (Özet Bildiri)

2015

2015

25. Olive Paste Powder Potential Ingredient for Increasing Functionality of Many Traditional Foods

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.572, (Özet Bildiri)

2015

2015

26. Methods of detection of honey edalturation Their advantages and disadvantages

TOKER Ö. S., DURAK M. Z., SAĞDIÇ O., ARICI M., TÖRNÜK F., Nişancı B. N., et al.

International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015, ss.72

2013

2013

28. Effects of dietary incorporation of Izmir oregano on microbiological properties of broiler meats

YETİM H., EKİCİ L., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., GÖNÜLALAN Z.

59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 Ağustos - 23 Mart 2013, ss.83, (Özet Bildiri)

2013

2013

30. Health aspects of nanoclays used in nanocomposite food packaging materials

TÖRNÜK F., HANÇER M., YETİM H.

59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, ss.171, (Özet Bildiri)

2013

2013

31. Processing development of Turkish cured meat products by a combination of traditional and modern methods Pastirma production system

AHHMED A. M., ÖZTÜRK İ., DAŞKIN P., TÖRNÜK F., KARAMAN S., YETİM H.

Fooma International Food Machinery and Technology Exhibition, Tokyo, Japonya, 11 - 14 Haziran 2013, ss.239-242, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

32. Decontamination of Salmonella on shell eggs by summer savory

DURAK M. Z., TÖRNÜK F., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O.

IAFP’S European Symposium on Food Safety, Marsilya, Fransa, 15 - 17 Mayıs 2013, ss.11, (Özet Bildiri)

2012

2012

34. Ketçap üretiminde peyniraltı suyunun kullanılabilirliği üzerine bir araştırm

CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.562, (Özet Bildiri)

2012

2012

35. Nanokil kompozitlerinin gıda ambalajlamada kullanımı

TÖRNÜK F., YETİM H.

Türkiye 11. Gida Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.46, (Özet Bildiri)

2012

2012

37. The effect of thyme essential oil on some quality characteristics of chicken meats

YETİM H., EKİCİ L., SAĞDIÇ O., ÖZTÜRK İ., TÖRNÜK F.

58th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Montreal, Kanada, 12 - 17 Ağustos 2012, ss.87, (Özet Bildiri)

2012

2012

39. Some physicochemical and microbiological quality characteristics of Turkish honeys

TÖRNÜK F., ÖZTÜRK İ., KARAMAN S., SAĞDIÇ O.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012, ss.54, (Özet Bildiri)

2011

2011

41. Utilization of some plant hydrosols as wheat sprout disinfectant

TÖRNÜK F., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O., YETİM H.

TUBITAK 4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

42. Fruit juice spoilage by Alicyclobacillus and Zygosaccharomyces rouxii

ÖZTÜRK İ., İLTER Ş. M., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

IV. International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology, Malaga, İspanya, 14 - 16 Eylül 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

43. Efficiency of a commercial liquid spice extracts mix for the decontamination of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157 H7 from meat surface

TÖRNÜK F., GÖKMEN S., BUĞDAYCI K., SAĞDIÇ O., YETİM H.

57th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Ghent, Belçika, 7 - 12 Ağustos 2011, ss.814-817, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

44. Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.2, ss.55, (Özet Bildiri)

2011

2011

45. Efficacy of plant hydrosols as natural food sanitizers in inhibition of S aureus on fresh cut apples

SAĞDIÇ O., ÖZTÜRK İ., TÖRNÜK F.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.2, ss.98, (Özet Bildiri)

2011

2011

46. Probiotic boza production with lactic acid bacteria and its sensorial physicochemical and rheological properties

TÖRNÜK F., ÖZTÜRK İ., KARAMAN S., SAĞDIÇ O., YETİM H.

6th International CIGR Technical Symposium, Nantes, Fransa, 18 - 20 Nisan 2011, cilt.2, ss.8, (Özet Bildiri)

2010

2010

47. Geleneksel et ürünlerimizden Türk sucuğunun serüveni

TÖRNÜK F., YILMAZ M. T., YETİM H.

I. Et Ürünleri Sucuk Çalıştayı, İzmir, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.85-95, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Postbiotics in Antimicrobial Food Packaging

Kutlu G., Rasouli Pirouzian H., Pourjafar H., Törnük F.

Antimicrobial Food Packaging, Jorge Barros-Velazquez, Editör, Academic Press , London, ss.793-817, 2025

2023

2023

2. Biodegradable polymer nanocomposites for food packaging applications

TÖRNÜK F., AKMAN P. K.

Biodegradable and Biocompatible Polymer Nanocomposites: Processing, Characterization, and Applications, Kalim Deshmukh, Mayank Pandey, Editör, Elsevier, ss.639-674, 2023

2020

2020

3. Vitamin Analizi

TÖRNÜK F., YILMAZ M. T.

Gıda Analizi, Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.179-200, 2020

2017

2017

4. Microbial Ecology of Mayonnaise,Margarine and Sauces

SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., KARASU S., DURAK M. Z., ARICI M.

Quantitative Microbiology in Food Processing Modeling the Microbial Ecology, Anderson de Souza Sant’Ana, Editör, wiley, ss.519-532, 2017

2015

2015

5. MİKROBİYAL BİYOKÜTLE ÜRETİMİ

ARICI M., SAĞDIÇ O., KARASU S., TÖRNÜK F.

ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİYE GİRİŞ, İRFAN TURHAN, Editör, PALME YAYINCILIK, Ankara, ss.218-228, 2015

2014

2014

6. Biological preservation of foods

SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., ÖZTÜRK İ., KARASU S., YILMAZ M. T.

Microbial Food Safety and Preservation Techniques, V Ravishankar Rai, Jamuna A. Bai, Editör, CRC Press, ss.453-473, 2014

2012

2012

7. Antimicrobial Properties of Organosulfur Compounds

SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F.

Dietary Phytochemicals and Microbes, Amlan K. Patra, Editör, Springer, ss.127-156, 2012

Desteklenen Projeler

2021 - 2023

2021 - 2023

Standardize Instant Boza Tozu Üretimi

TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Törnük F., Yazıcı F., Sert D., Atalar İ., Gül O.(Yürütücü)

2021 - 2023

2021 - 2023

Enkapsüle Edilmiş Uçucu Yağlar Kullanılarak Fonksiyonel Şekersiz Sakız Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Törnük F., Toker Ö. S.(Yürütücü)

2020 - 2023

2020 - 2023

Kalorisi Azaltılmış, Fonksiyonel ve Doğal, Probiyotikli Laktoferment Meyve Bazlı İçecek Üretimi

TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Törnük F. (Yürütücü), Yüceer Y., Yetim H., Durak M. Z., Ekici L.

2019 - 2022

2019 - 2022

Modifiye Nanokillerin Biyobozunur Gıda Ambalajlarında Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Törnük F. (Yürütücü), İlaslan K.

2016 - 2018

2016 - 2018

Elektropüskürtme Yöntemiyle Propolis Yüklenmiş Polivinil Alkol Nanopartiküllerinin Üretimi ve Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Törnük F. (Yürütücü), Subaşı B.

2015 - 2018

2015 - 2018

Kurkumin Taşıyıcısı Olarak Üretilen Ovalbumin Nanopartiküllerinin Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Törnük F. (Yürütücü), Bozkurt F., Çiçek P. K.

2012 - 2013

2012 - 2013

Bitki ve Baharatlardan Elde Edilen Hidrosollerin Çeşitli Gıda Maddelerinde Doğal Dezenfektan Olarak Kullanımı

TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

Törnük F. (Yürütücü)

Patent

2022

2022

İğde ilaveli prebiyotik ve probiyotik (sinbiyotik) dondurma ve üretim yöntemi

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2019 23160 , Standart Tescil

2016

2016

FLOUR WITH IMPROVED QUALITY AND A PRODUCTION METHOD OF THE SAME

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2017/050377 , Standart Tescil